Batoemi

Batoemi

Batoemi is een bijzondere stad in het zuidwesten van Georgië, gelegen aan de Zwarte Zee. De belangrijkste bezienswaardigheid is de boulevard van Batoemi, een kilometerslange baan langs het kiezelstrand met vele verschillende restaurants en bars. De stad heeft zowel oude gebouwen als moderne architectuur.
Batumi

Batumi Piazza

Batumi Piazza Georgie

Europe Square en Medea Statue

Piazza is het hart van Batumi. In de zomer wordt een leuke muziek gespeeld, soms worden er concerten gegeven. Mooi, schoon en romantisch.

Vanaf Piazza kun je naar Europe Square gaan of de andere kant op – naar de Turkse wijk.

Europe Square en Medea Statue

Een mooie plein in het centrum van Batumi. Voetgangersstraten met cafés en souvenirwinkels. Op het plein in de zomer worden concerten  gehouden. Het standbeeld van Medea is een symbool van de rijkdom en welvaart van Georgië.

Batoemi boulevard

De op één na grootste stad van Georgië wordt ook wel de ‘Parel van de Zwarte Zee’ genoemd. En met een aangenaam klimaat en ‘n kilometerslange boulevard langs de zee doet Batumi deze naam eer aan! In tijden van de Sovjet-heerschappij was Batumi al een populaire badplaats, zowel onder de Georgiërs zelf als de Turkse buren. Het weer is hier vooral in de zomer prettig en de kiezelstranden zijn een ware trekpleister onder toeristen. Langs deze stranden vind je hier en daar ook restaurants en barretjes waar je na het zwemmen kun vertoeven.
Beste reistijd: Mei t/m oktober 
Batumi Freedom

Medea Statue

Een mooie plein in het centrum van Batumi. Voetgangersstraten met cafés en souvenirwinkels

Ali en Nino- Batoemi

Ali en Nino – De liefdessculptuur

Georgische Romeo en Julia. Een symbool van acceptatie en begrip dat religie en etnische haat geen obstakel voor liefde mogen zijn, deze beelden gaan letterlijk door elkaar heen en vertellen een ontroerend verhaal

Iveria beach club Batoemi- Georgie

Iveria beach club

Beachclub in de buurt van Wonderland Park. Cafe, bar, aangename muziek, hangmatten, bedden te huur. Leuke zithoek met uitzicht op zee.

Het fort Gonio

De ruïnes van het fort Gonio (12 km ten zuiden van Batumi), ooit de voormalige citadel van het Romeinse rijk en vervolgens Byzantium, zijn verplicht om te bezoeken. Vandaag zie je hier 900m aan muren en 18 torens erlangs. Volgens de legende is hier onder andere het graf van de apostel Mattheüs gevestigd.

Het Adjarian Art Museum heeft een verzameling van Europese en Russische kunstenaars uit de 19-20 eeuw, evenals een indrukwekkende verzameling schilderijen van Pirosmani en Akhvlediani.

Bridge Mahuntseti

De brug is makkelijk bereikbaar en ligt langs een hoofdweg in bergen. In de buurt is ook nog een waterval waar je kan zwemmen. In de rivier onder de brug kan ook worden gezwommen de stroming is niet al te sterk.

Bridge Mahuntseti-batoemi-Georgie
Dancing Fountains batumi Georgie

Een andere attractie  is het plein van Europa met “Dancing Fountains” en een monument van Medea,

Batoemi-zwarte zee Georgie

Batoemi: Strand van Zwarte Zee

Rondreis Batoemi

Zomervakantie aan de Zwarte Zee

Kazbegi

Stepantsminda is een dorp in het noorden van Georgië met ongeveer 2500 inwoners. De plaats ligt op 1700 meter hoogte aan de voet van de berg Kazbek in de Grote Kaukasus. Door dit gebied loopt de Georgische militaire weg, die Georgië verbindt met Rusland. Het gebied was al bewoond in de Klassieke Oudheid.

Rondreis Georgië: