Bordzjomi

Bordzjomi

Bordzjomi is een toeristenstad in het zuidelijke deel van Centraal-Georgië met een bevolking geschat op 14.445. Het is een van de districten van Samtsche-Dzjavacheti en ligt in het noordwestelijke deel van het gebied in de schilderachtige Kloof Borjomi op de oostelijke rand van het Nationaal Park Bordzjomi-Charagaoeli.
Bordzomi stad in Georgie

Nationaal park Bordzjomi-Charagaoeli

Grootste beschermde gebied van Europa

NATIONAAL PARK BORJOMI -KHARAGAULI is het eerste beschermde gebied in de Kaukasus. Het werd opgericht in de XXe eeuw. Het bevindt zich in centraal Georgië, in het westen van Tbilisi, binnen een afstand van 140 km. tegenwoordig wordt het beschouwd als het grootste beschermde gebied van Europa. Als je besluit om dat park te bezoeken, geloof me, je zult tevreden zijn en nooit spijt krijgen van die reis. Een geweldige reis, vol onvergetelijke emoties, inspiraties, het ontdekken van de wilde natuur.

De onderkoning Michael Romanov vond die plek erg leuk en besloot hier een geweldige zomerresidentie te plaatsen. Vanaf nu was het verboden jagen en het kappen van de bomen. Zo is hier het Borjomi National Reserve gevonden. Later, in 1995, noemde het World Wide Fund for Nature, binnen de Duitse regering, die plaats officieel Nationaal Park. Nationaal park Borjomi-Kharagauli is het eerste park met internationale normen in de hele regio van de Kaukasus.

Borjomi-Kharagauli Park

Samenvattend is Borjomi-Kharagauli Park een onuitputtelijk fenomeen, waar je keer op keer een nieuw meesterwerk van de natuur, nieuwe emotie, nieuwe eindeloze schoonheid zult ontdekken, tijd zal nooit genoeg zijn om alles hier te zien.

Bordzomi- Natuur en stad (Tours in georgie)
Hike In Borjomi-Kharagauli NP Georgie
Georgie Borjomi Palace Resort & Spa

11 Trails te zien

1. Nicholas Romanov’s Trail – Hier kun je ronddwalen door de pijnboombossen, zie de Lomi-berg, Lomi St. Giorgi-kerk. De route is 43 km en elke stap die je hier neemt leidt je naar nieuwe avonturen. Hier kunt u die zelden bekende bomen tegenkomen, die op de Georgische rode lijst staan.

2. St. Andrea de apostelroute – die u naar de hoogste top van het Nationaal Park brengt, Sametskhvario genoemd (wat de plaats van de herders betekent). Je kunt ook de Iron Cross Mountain zien. Gedurende de dag kun je gewoon staan ​​en kijken naar de magische wezens van de natuur, die gigantische bomen met brede randen, die je adembenemend kunnen maken. Het is moeilijk om zo’n prachtige plek te vinden.

3. Panoramapad – dit is een rond pad, hier is de kooi van wilde geiten. De belangrijkste reden is om die uitstervende stukken in de wilde natuur opnieuw te fokken. Dat pad is speciaal, niet alleen met zijn uitzicht en de natuur, maar ook, hier zul je de voetafdrukken van dieren tegenkomen en ze zien is een van de mooiste processen voor reizigers. Dergelijke voetafdrukken zijn bijvoorbeeld: het edelhert (Cervus Elaphus), de beer (Urus-acteurs), de wolf (Canis Lupus). Je kunt ook de kleine hutten van de herder zien en hun levensstijl bestuderen.

4. De Untouched Forest Trail is een van de moeilijkste routes voor wandelaars.

5. Zekari-viaductpad – de route begint in het Abastumani-wachtstation.

6. Footprint Trail – hier kun je de zeldzaamste bomen zien, zoals Utkhovara (Táxusbaccáta), die op de Georgische rode lijst staat. Het heeft de langste levensduur tussen de Europese bomen.

7. Nationaal park Informatiepad – langs het pad ontmoet je de St. Nino-kerk en het mooiste uitzicht op Borjomi. Langs het parcours kan men genieten van picknicks.

8. Mughruki-vallei – dit is het hoofdstelpad, met gemiddelde comlexiteit.

9. Shepherd’s Trail – onderweg ontmoet je de kleine houten zomerhutten van Shepherd, waar ze in de zomer vee houden.

10. De sneeuwschoenenroute – een van de meest populaire routes onder de wandelaars.

11. Likani Gorge Trail – dit is de beste plek als je niet veel tijd hebt, maar de rijke biologische variëteit en panoramische uitzichten wilt zien.

Bordzomi brug
Hike In Borjomi-Kharagauli NP Foto

Bakoerjani

Bakoerjani is een plaats in het centrum van Georgië, gelegen op een hoogte van 1700 m op de noordelijke flank van het Trialetigebergte. Het is gesitueerd in de regio Samtsche-Dzjavacheti en is bekend als een populair skioord.

Rondreis Georgië