Gudauri

Gudauri

Het skigebied Gudauri ligt in Mtscheta-Mtianeti (Georgië). Er is 32,5 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 11 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.993 tot 3.276 m.
Gudauri WinterSport Georgie Foto

Winter in Gudauri

Gudauri is gelegen in de regio Kazbegi, 120 km van Tbilisi en op een hoogte van 2196 m, in de buurt van de Cross Pass Hotel. De coördinaten van het resort zijn 42 ° 27’39 “N, 44 ° 28’59” E (parkeren bij het Marco Polo Hotel, WGS84). De belangrijkste attractie van Gudauri is freeriden – afdaling door maagdelijke velden.

De diepe sneeuwbedekking, de afwezigheid van stenen, het lawinegevaar maken Gudari een mekka voor freeriden. Ook rond het resort zijn een groot aantal off-piste hellingen voor backcountry en heli-skiën.

S.

Skiën en Snowboarden

Het skiseizoen in Gudauri duurt van de tweede helft van december tot mei,  in deze periode is comfortabel om te skiën op alle pistes.
In het seizoen 2014-15 werd het systeem van kunstmatige sneeuwkanonnen van de eerste lijn met succes gelanceerd en in 2018-2019 het tweede-trapsysteem.

Wanneer begint het skiën voor het winterseizoen 2019-2020 in Gudauri? – officieel wordt geopend op 25 januari, maar de kabelbanen werken vanaf eind december.

Pistes en liften: het onderste liftstation bevindt zich op een hoogte van 1990m en het bovenste op 2993m. Liften Doppelmayer, Poma. De lengte van de sporen zijn 50 km. Het totale aantal pistes zijn 22. De skiliften van het resort kunnen tegelijkertijd 11.000 mensen bedienen. Elke dag worden 218 hectare paden door sneeuwruimers verwerkt. 20% van tracks voor professionals 80% – voor fans. Sneeuwkanonnen worden geïnstalleerd op de eerste en tweede sporen.

skien-en-snowboarden Gudauri Georgie
Gudaurito-heliskiing

H.

Heliskiën

Het is iets dat je waarschijnlijk alleen van flims kent: met de helikopter naar de piste om vanaf daar door verse poedersneeuw naar beneden te gaan. Heliskiën kan tijdens je wintersportreis in Georgië geregeld worden!

Dankzij de helikopters kom je op plekken waar je anders nooit zou komen, de ideale manier om ietwat decadent op wintersport te gaan. Doe het tijdens deze geweldige heliski wintersportreis naar het Gudauri skiresort!

Zomer in Gudauri

Het zomerseizoen in Gudauri (regio Mtskheta-Mtianeti) wordt officieel geopend op 29 juni! De kabelbanen Kobi-Gudauri in de zomerseizoen zijn geopend elke dag van 10:00 tot 18:00 uur.

M.

MOUNTAIN BIKING

Voor mountainbiken in Georgië ben je in Gudauri aan het goede adres. Avontuurlijke mountainbiketochten, biketrails, single routes en speciale fietsaccommodaties: in Gudauri weet men precies wat het hart van een mountainbiker sneller laat kloppen. Op de speciale mountainbike trails in het hart van Grote Caucasus  vliegen de hoogtemeters voorbij.

MOUNTAIN BIKING Gudauri
MOTORCYCLING Gudauri

M.

MOTORCYCLING

Ontdek de wereld met Touringo Travel en rij door de meest fascinerende routes, rijd op de nieuwste motorfietsen en geniet van de begeleiding van ervaren Touringo-gidsen.

P.

Paragliden

Vliegen is een droom van velen! Dankzij de paragliding sport is deze oudste wens van mensen werkelijkheid geworden. Voor degenen die zoiets willen beleven zonder enige voorbereiding of een gerichte opleiding biedt Gudauri en omstreeks de mogelijkheid om met een ervaren en bevoegde instructeur een duo-vlucht (een tandemvlucht) te maken. Na slechts een paar stappen trekt de lierkabel je de lucht in en begint je vlucht. Zo rond de 200 à 300 meter ontkoppel je en kun je zo vrij als een vogel rondvliegen.

Natuurlijk mag jij daarbij ook sturen als je dat wilt! De duur van je vlucht wordt voornamelijk bepaald door de aan- of afwezigheid van thermiek (stijgende lucht) en kan varieren van enkele minuten tot een half uur, helaas hebben wij dat niet in de hand. Hoe dan ook we garanderen je een onvergetelijke ervaring!!

tour_igudauri-georgie-foto

Svaneti

Hoog verscholen in de bergen van Svaneti ligt de gemeente Ushguli, het hoogst bewoonde gebied van heel Europa, en ook een van de oudste. De gemeente Ushguli bestaat uit 4 dorpen: Chvibiani, Murkmeli, Jibiani en Chajashi, waar zo’n 200 mensen wonen. De dorpen liggen tussen de 2060 en 2200 meter boven de zeespiegel en liggen in de kloof van Enguri.