Kazbegi

Kazbegi

Ten westen van het stadje Stepantsminda ligt de berg Kazbek met een hoogte van 5.047 meter, de berg ligt op de grens met Rusland en in het natuurreservaat Kazbegi. De Kazbek ligt in een groep van vulkanische bergen en op de hellingen liggen een aantal gletsjers, de bekendste is de Devdaraki gletsjer met een lengte van 5,5 kilometer. Tijdens de overheersing van het Russische Rijk werd het dorp Kasbegi of Kazbegi genoemd maar in het jaar 2006 kreeg het dorp weer zijn originele naam Stepantsminda.
kazbegi bergen in georgie

Kazbek

Kazbegi-bergen van Georgie

Stepantsminda

Stepantsminda in het noordoosten van Georgië is een dorp of een klein stadje met een mooie ligging in het Kasbeg gebergte in de Mtskheta-Mtianeti regio. Stepantsminda is vernoemd de Georgisch-orthodoxe monnik St. Stephan die hier een heiligdom bouwde. Het dorp ligt aan de Georgische militaire weg op een hoogte van 1.740 meter en aan de oevers van de Terek rivier.

Grote Kaukasus

Stepantsminda heeft een schitterende ligging in de Grote Kaukasus, de belangrijkste bergketen van het Kaukasus gebergte met een lengte van 1.200 kilometer. In de Grote Kaukasus ligt ook de hoogste berg van Europa, dit is de Elbrus of Elbroes met een hoogte van 5.642 meter. De Dychtaoe met een hoogte van 5.205 meter in deze bergketen is de tweede hoogste berg van Europa. De berg Sjchara of Shkhara in de bergketen de Grote Kaukasus met een hoogte van 5.201 meter is de hoogste berg van Georgië.

Kazbegi Gargety Kerk Georgie
Kazbegi-Mounteins-View-from-Hotel-Georgie
Gudauri-georgie-zomer

Activiteiten

Stepantsminda is vaak het startpunt voor wandelaars en bergbeklimmers, er is een klimroute naar de Kazbek berg. Andere mogelijke activiteiten zijn paardrijden, paragliding of parapenten, mountainbiken en wandelen door de bossen en de alpenweiden in het natuurreservaat. Bezienswaardigheden zijn de bronnen met mineraalwater en de gletsjers. In de stad is een etnografisch museum en het Kazbegi museum en de bekendste bezienswaardigheid is de mooi gelegen Gergeti Sameba kerk, waar jaarlijks veel pelgrims komen.

De Gergeti Trinity kerk

De Gergeti Trinity kerk (Gergeti Sameba kerk) of in het Nederlands de Drievuldigheidskerk van Gergeti ligt aan de overkant van de weg, anderhalve kilometer ten noordwesten van het dorp Stepantsminda. De koepelkerk ligt op een hoogte van 2.170 meter en is in circa een half uur bereikbaar met een jeep over een vrij ruw bergpad of via een wandelroute van circa twee uur. De kerk en de aparte klokkentoren zijn gebouwd in de veertiende eeuw, in de vijftiende eeuw is er nog een raadsgebouw gebouwd. De kerk ligt aan de rechteroever van de rivier Chkheri en het dorp Gergeti is nu aangesloten bij Stepantsminda.

De Drievuldigheidskerk van Gergeti heeft een bijzonder mooie en geïsoleerde ligging op de top van de Sameba berg en het is door de combinatie van de ruige natuur en het religieuze monument uitgegroeid tot een van de belangrijkste symbolen van het land Georgië. In het stadje en de bergen liggen een hotel, goedkope hostels en vakantiehuizen.

Kazbegi Georgie
Kazbegi Georgische Kerk

Gudauri

Het skigebied Gudauri ligt in Mtscheta-Mtianeti (Georgië). Er is 32,5 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 11 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.993 tot 3.276 m.

Rondreis Georgië