Koboeleti

Koboeleti

Georgië, het land van de zon, de zee en de bergen, biedt dankzij het gevarieerde landschap liefhebbers van strandtoerisme hun vakantie door aan de kust van de Zwarte Zee. De badplaats Koboeleti is beroemd om zijn eeuwenoude tradities van gastvrijheid, historische bezienswaardigheden, mild subtropisch klimaat en geïoniseerde zeelucht: alles bij elkaar heeft een gunstig effect op het lichaam en de ziel.
Mtirala National Park (Kobuleti)-foto

Mtirala National Park

Mtirala National Park (Kobuleti)-vakantie

De natuur in

Nationaal Park Mtirala is een nationaal park in Georgië. Het nationale park ligt in het meest westelijke deel van het Imeretigebied bij Kobuleti. Het park werd in 2006 opgericht door het ministerie van Milieubescherming en Natuurlijke Hulpbronnen van Georgië, ondersteund door het WWF en de Noorse regering. Het ligt op een hoogte van 1.381 m boven de zeespiegel. Het is het meest regenachtige gebied in Georgië, vandaar de naam “mtirala”, wat ‘huilen’ betekent.

Chakvi resort

Chakvi resort ligt in een van de mooiste delen van Georgië – Adjara regio, die in de zomer door honderdduizenden toeristen wordt bezocht. Ver weg van het lawaai van de stad, onderscheidt deze prachtige badplaats zich door zijn spectaculaire natuur, schone kustlijn en uniek klimaat. Het resort ligt op slechts 9 km afstand van de stad Batumi, die wordt erkend als de beste toeristische bestemming.

Prachtige landschappen van de Zwarte Zee, Batumi en Mtirala Mount worden geopend vanaf de kust van Chakvi. De unieke botanische tuin ligt op 5 minuten rijden van Dreamland Oasis Chakvi. Bovendien ligt op slechts een paar minuten afstand van Chakvi het nationale park Mtirala, dat wordt beschouwd als de beste plek voor ecotoerisme en vogelspotten. Zowel sport als cognitieve en onderhoudende toeristische routes zijn actief in Mtirala Park, waaronder paardrijden, vissen, raften of andere activiteiten.

Voor actieve vakantieliefhebbers, op 40 minuten van Chakvi, een van de grootste muzikale arena’s in Georgië, bevindt zich de Black Sea Arena. Elton John, Robert Plant, Scorpions en andere internationaal bekende artiesten nemen deel aan sessie-festivals in Arena.

zwarte zeel_arena-Koboeleti Georgie
tour_batoemi georgie

Natural Features

De magische lucht van Kobuleti is het vermelden waard: dankzij dennen- en cederbosjes is de lucht gevuld met fytonciden en etherische oliën – biologisch actieve stoffen die de groei en ontwikkeling van bacteriën, microscopische schimmels en protozoa onderdrukken.

Op 2 km van de stad zijn minerale bronnen, rijk aan geneeskrachtig water. Mineraalwater helpt bij de behandeling van ziekten die verband houden met de spijsverteringsorganen, metabole stoornissen en problemen met lever, galblaas, nier en urinewegen. Modder- en mineraalbaden hebben een goed effect op de gezondheid van mensen met ziekten van botten en gewrichten, zenuwstelsel en huidziekten, evenals hypertensieve en gynaecologische aandoeningen.

Gonio-fort

Gonio-fort ligt op 15 kilometer van Batumi. Dit is een voormalige Romeinse buitenpost. Goed bewaarde muren strekken zich uit over 900 m. Hier kunt u de ruïnes van een oud watervoorzieningssysteem en Turkse baden zien, de bewaarde trappen naar de muren beklimmen en langs hun smalle paden lopen.

Koboeleti Palace Hotel & Spa

Kobuleti Georgia Palace Hotel & Spa opent de top vijf van hotels in Kobuleti. Dit vijfsterrenhotel ligt aan de eerste kustlijn met een privéstrand. Vanaf de balkons kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de zee. Het hotel beschikt over SPA- en schoonheidsbehandelingen, een fitnessruimte, verwarmde buiten- en binnenzwembaden, gratis draadloos internet.

Georgia Palace Hotel
Mtirala National Park (Kobuleti)-georgie
Gonio-fort-georgie

Gomismtra

Gomi Mountain is een bergachtig zomerresort in Guria, waar zee- en bergweer samenkomen en een natuurlijk genezend effect heeft. Het ligt op 2100-2755 meter van de zeespiegel.

Dagtrips Georgië: