Koetaisi

Koetaisi

Koetaisi of Kutaisi in Georgië ligt ten oosten van het midden van het land in de regio Imeriti aan de rivier de Rioni en 95 kilometer ten oosten van de havenplaats Poti. Koetaisi is historisch gezien een van de belangrijkste steden van Georgië. In de middeleeuwen was het de hoofdstad van het Koninkrijk Georgië en later was het de hoofdstad van het Koninkrijk Imeretië en het parlement van Georgie zetelt sinds 2012 in Koetaisi
Koetaisi-georgie

Bagratkathedraal

kerk-koetaisi-georgie

Koetaisi stad

Koetaisi of Kutaisi in Georgië ligt ten oosten van het midden van het land in de regio Imeriti aan de rivier de Rioni en 95 kilometer ten oosten van de havenplaats Poti. Koetaisi is historisch gezien een van de belangrijkste steden van Georgië. In de middeleeuwen was het de hoofdstad van het Koninkrijk Georgië en later was het de hoofdstad van het Koninkrijk Imeretië en het parlement van Georgie zetelt sinds 2012 in Koetaisi. Er zijn veel museums in de stad zoals het historisch museum, een sportmuseum en het oorlogsmuseum.

De belangrijkste bezienswaardigheid in de stad is de Bagratkathedraal gebouwd door koning Bagrat III. De kathedraal is een gezamenlijk Unesco werelderfgoed met het Gelatiklooster. De foto rechtsboven is de nog niet gerenoveerde Bagratkathedraal, de afgelopen jaren is het gebouw ingrijpend gerenoveerd en beduidend mooier om te zien.

kutaisi-centraal-Georgie
Bagrati-cathedral-Kutaisi-kerk-Georgie
Koetaisi-kerk-georgie-foto

De geschiedenis

Rondom de stad liggen veel loofbossen vooral in het noordwesten en noordoosten. Iets buiten de stad ligt het natuurgebied Sataplia met grotten en fossielen van dinosauriërs. Volgens een legende zou dit de plaats zijn waar volgens de Griekse mythologie Prometheus aan de rotsen van de Kaukasus werd vastgeketend en de adelaar elke dag zijn aangegroeide lever kwam opeten als straf omdat hij de mensen vuur had gegeven. De Griekse mythologische held Herakles bevrijdde Prometheus tijdens zijn elfde werk.

De Rioni

De Rioni rivier stroomt van de zuidflank van de Grote Kaukasus naar de Zwarte Zee bij de stad Poti, de rivier heeft een lengte van 327 kilometer en de belangrijkste stad langs de rivier Rioni is Koetaisi. De Rioni is de langste rivier die in zijn geheel in Georgië ligt. Poti is nu nog steeds een belangrijke havenstad en was in de tijd van de Zijderoute een belangrijke plaats voor de handel.

kutaisi-stad-georgie
Svaneti-Georgie-natuur-foto

The City Map

Bakoerjani

Bakoerjani is een van de populairste resorts in Georgië. De ongelooflijke berglucht, deze plek is ideaal voor gezinnen. Ondanks het vrij koele weer in de zomer, trekt Bakoerjani velen aan met zijn schoonheid en authenticiteit.

Rondreizen Georgië: