World Travel Awards – Batumi

Batumi (de stad ligt in het zuidwesten van Georgië aan de Zwarte Zee dichtbij de Turkse grens) werd de winnaar van de World Travel Awards, die de “toeristische Oscar” wordt genoemd. De hoofdstad van Adjara ontving de prijs in de nominatie “De beste snelgroeiende toeristische bestemming in Europa.”

De winnaar werd op 8 juni bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in de Portugese stad Madeira. Het evenement werd bijgewoond door toonaangevende reisorganisaties, maar ook vertegenwoordigers van de particuliere sector en overheidsorganisaties.

World-Travel-Award-winaar-Batumi-Georgie-300x200

De competitie tussen Batumi was Sofia (Bulgarije), Matera (Italië), Baku (Azerbeidzjan), Ljubljana (Slovenië) en Kutna Hora (Tsjechische Republiek). Tot 28 april 2018 vond een online stemming plaats op de website van de World Travel Awards – iedereen kon op een van deze gebieden stemmen.

De prestigieuze prijs tijdens de ceremonie op Madeira werd overgedragen aan het hoofd van de regering van Ajarian, Tornike Rizhvadze, de burgemeester van Batumi, Lasha Komakhidze, en het hoofd van de toeristische afdeling van Adjara, Sulkhan Glonti.

World Travel Awards – wordt gehouden sinds 1993. Aanvragers worden geselecteerd door een professionele jury en een publiek in verschillende fasen volgens vele criteria: kwaliteit van de dienstverlening, gasttevredenheid, ontwikkelde infrastructuur, veiligheid.

Elk jaar zijn de winnaars van de prijs de beste vertegenwoordigers van de reisindustrie, het hotelwezen en de burgerluchtvaart. Het hele jaar door worden prijzen uitgereikt op drie niveaus: nationaal, regionaal en vervolgens de hele wereld. Winnaars worden bepaald door online stemmen, waarbij honderdduizenden professionals en miljoenen reizigers betrokken zijn.

Bron: WorldTravelAwards