Georgië is een het land met een opmerkelijke geschiedenis en cultuur. De bijzondere geografische ligging rechtvaardigt de culturele identiteit die Georgië onderscheidt van andere landen. Enerzijds is Georgië het kruispunt van Europa en Azië en anderzijds neemt het een centrale plaats in de Kaukasus in met zijn ligging tussen de Zwarte en de Kaspische Zee, waar het altijd een belangrijke rol heeft gespeeld voor de handelaars tussen Europa en Azië.

Volgens archeologische opgravingen op het grondgebied van Georgië zijn er schedels van de eerste mensachtigen in Europa gevonden van 1,8 miljoen jaar oud. Er wordt aangenomen dat zij de eerste Europeanen waren en dat Georgië een land is van waaruit ze zich hebben verspreid naar andere delen van Europa.

Georgië is een onbekend maar ideaal vakantieland
het is enorm gevarieerd, de economie trekt aan dus worden voorzieningen steeds beter, maar het is er nog goedkoop. Georgië ligt deels in Azië, deels in Europa en is beïnvloed door verschillende culturen, doordat er vroeger handelaren op de zijderoute de grenzen passeerden.

Zo herken je Arabische, Perzische, Turkse en Griekse invloeden. Ook het klimaat en natuur zijn enorm gevarieerd: in een gebied anderhalf keer zo groot als Nederland, vind je een subtropische klimaatzone (West-Georgië), een alpiene zone (Kaukasusgebergte) en woestijn (Oost-Georgië). Je kunt zowel een bergtocht maken met indrukwekkende uitzichten als een wandeling door subtropisch bos. Door de variëteit in klimaat en landschap zijn er ook een grote verscheidenheid aan planten- en diersoorten te vinden. Van alles komt er voor: bamboe, palmbomen, theeplantages, eucalyptusbomen etc.

tour_Georgie-bergen-foto

De mooiste plekken bevinden zich met name aan de Military Highway die door de vallei van de Terek loopt. Het Gergeti kerkje is bekend om zijn prachtige ligging. Ook het Tusheti National Park en het Inkit meer zijn hoogtepunten. Georgië was de eerste christelijke natie ter wereld en het oudste wijnland. Een bezoek aan een wijnproeverij is dus een must! Voor cultuurliefhebbers zijn er onder meer oude grotsteden te zien en langs de zwarte zee vind je stranden die niet onder doen voor die aan de Spaanse Costa, maar waar het wel een stuk rustiger is. Ieder jaar komen er veel toeristen naar kustplaatsen als Soechoemi en Batoemivoor het warme zeewater en de mooie stranden.

De hoger gelegen gebieden zijn populair door de mogelijkheden om te skiën, klimmen en wandelen. De hoofdstad Tbilisi staat bekend om zijn zwavelhoudende warmwaterbronnen in de stad. Rondom de bronnen zijn verschillende badhuizen te vinden waar je nog steeds gebruik van kan maken. Het water zou een heilzame werking hebben door de temperatuur en de zwavel en minderalen. Verder zijn er ook veel bijzondere historische gebouwen te vinden in Tbilisi . Georgië is heel geschikt voor individuele reizigers van verschillend kaliber. Genoeg te zien en te doen!

>> Rondreizen Georgië

kutaisi