Uitzicht van Kazbegi, Georgie

06

jul
2019
Van Tbilisi naar Kazbegi: de Georgian Military Highway
Posted by: Alex Pankissely /3440
Pittoreske dorpjes, schitterende uitzichten vanaf kronkelende bergwegen en een colonne van oude, Russische trucks door haarspeldbochten. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de Georgian Military Highway één van de mooiere routes in Georgië. De weg verbindt hoofdstad Tbilisi met Kazbegi nabij de Russische grens en staat garant voor een spectaculaire roadtrip.
Zonvakantie in Georgie, oud Tbilisi

05

jul
2019
Georgië: must-see’s, vervoer, accommodatie, eten en prijzen
Posted by: Alex Pankissely /3790
“Georgië? Wat moet je dáár dan?”, word je ongetwijfeld gevraagd wanneer je dit land als volgende reisbestemming noemt. Maar weinig mensen weten dat dit Oost-Europese land prachtige natuur heeft, hartstikke goedkoop is en je er gewoon veilig kunt reizen. In dit artikel lees je alles over backpacken in Georgië.
World Travel Award- winaar Batumi (Georgie)

10

jun
2019
Batumi de winnaar van Travel Oscar – World Travel Awards
Posted by: Alex Pankissely /4510
TBILISI, 9 juni - Nieuws-Georgië. Batumi (de stad ligt in het zuidwesten van Georgië aan de Zwarte Zee dichtbij de Turkse grens) werd de winnaar van de World Travel Awards, die de "toeristische Oscar" wordt genoemd. De hoofdstad van Adjara ontving de prijs in de nominatie "De beste snelgroeiende toeristische bestemming in Europa."
Dorpje in Svaneti, Georgie

13

apr
2019
Vervoer, accommodatie en wandelen in Mestia (Svaneti)
Posted by: admin /5500
Bij een reis naar Georgië hoort een bezoek aan Svaneti. De regio staat bekend om besneeuwde bergtoppen, groene valleien en traditionele dorpjes met karakteristieke verdedigingstorens (koshki). Het is daarmee een walhalla voor wandelaars, bergbeklimmers en liefhebbers van outdoor. De meest populaire uitvalsbasis is het dorpje Mestia; in dit artikel lees je alles over vervoer, accommodaties, hikes en dagtrips.
De Oude Kerk van Tbilisi, tours in Georgie

30

mrt
2019
Tbilisi
Posted by: Traveler Geo /5522
Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en ligt aan de rivier de Koera in het oosten van het land. De Koera rivier wordt ook wel de Mtkvari genoemd en heeft een lengte van 1.515 kilometer. Het is de belangrijkste rivier in Transkaukasië of de Zuidelijke Kaukasus. Tbilisi ligt aan beide zijden van de Koera rivier, in het noorden ligt het Saguramo gebergte en in het zuiden en westen het Trialeti gebergte. Ten noorden van de stad ligt het nationaal park Tbilisi.
Gelati Monastery , tours in Georgie

28

mrt
2019
Koetaisi
Posted by: Alex Pankissely /5180
Koetaisi of Kutaisi in Georgië ligt ten oosten van het midden van het land in de regio Imeriti aan de rivier de Rioni en 95 kilometer ten oosten van de havenplaats Poti. Koetaisi is historisch gezien een van de belangrijkste steden van Georgië. In de middeleeuwen was het de hoofdstad van het Koninkrijk Georgië en later was het de hoofdstad van het Koninkrijk Imeretië en het parlement van Georgie zetelt sinds 2012 in Koetaisi