vanaf €649,00
Offerte aanvragen

Nationaal Park Toesjeti: Door de Bergen van Caucasus

Tusheti National Park თუშეთის ნაციონალური პარკი, Georgia
0/5

Duur

6 dagen

Vertrekdata

Specific Tour

Groepsgrootte

8 personen (max)

Aangeboden in

English, Russisch

Overzicht

Er is geen betere plaats dan Nationaal Park Toesjeti voor degenen die de bergen van de Kaukasus willen verkennen, die niet bang is om de hele dag in de zon en de regen te trekken. Wie houdt van paardrijden en kilometers kan afleggen met deze fantastische dieren, die het plezier kennen om op de top van de berg te komen. Als je enthousiast bent over het idee om iets geweldigs te zien, kun je een Toesjeti-rondleiding volgen.

Het Nationaal Park Toesjeti is in 2003 gesticht met hulp van de Wereldbank op grond van een wet die de instelling van acht nieuwe beschermde natuurgebieden in het oosten van Georgië mogelijk maakte. De omvang is 83.453 ha.

De meest opwindende en uitdagende plaatsen zijn onderdeel van de Toesjeti tour: de Toesjeti-regio met hoge bergdorpen heeft nog steeds de traditionele architecturale stijl behouden. Watervallen, gletsjers, tientallen torens, ongerepte bossen zijn de reden waarom Toesjeti een van de populairste bestemmingen in Georgië is. Als het gemakkelijk was om plaats te nemen, zou het geen Toesjeti zijn, dus wees voorbereid op rivieren, lawines en modderstromen. Als je thuiskomt, weet je zeker dat er ergens een paradijs op aarde is, genaamd Toesjeti.

Route (Nationaal Park Toesjeti): Tbilisi – Alvani – Omalo – Shenako – Diklo – Dartlo – Kvavlo – Parsma – Girevi – Bochorna – Dochu – Iliurta – Jvarboseli – Verkhovani – Omalo – Telavi – Tbilisi

Meer

HIGHLIGHTS

 • Keselo-fort
 • Dorp Dzveli (oud) Omalo
 • Tusheti National Park en beschermde gebieden
 • Dorpsmuseum Dartlo
 • Dorpen: Omalo, Shenako, Diklo, Dartlo, Kvavlo, Parsma, Girevi, Dochu, Vekhovani

Wat je kunt verwachten

Dag 1: Aankomst Tbilisi
Dag 1: Aankomst Tbilisi

Bij de aankomst op het vliegveld van Tbilisi wacht de chauffeur van Touringo Travel je op om je naar je geboekte hotel in het centrum van de stad te brengen.

Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de rest van de dag vrij om op eigen gelegenheid de straten van Tbilisi te gaan ontdekken.

Dag 2: Kacheti
Dag 2: Kacheti

De tweede dag van je avontuurlijke reis door Georgië ga je de wijnvelden in! Na het ontbijt vertrek je richting Kakheti, dé Georgische wijnregio!

De route brengt je langs prachtige dorpen en onderweg maak je stops bij het Shuamta Klooster en het Alaverdi Klooster, beide twee prachtige monumenten die garant staan voor een portie orthodoxe architectuur tegen een prachtige achtergrond, die van de wijnvelden van Kakheti.

Dag 3: Pshaveli-Abano-Omalo
Dag 3: Pshaveli-Abano-Omalo

De eerste stop is in de kathedraal van Alaverdi, waar u een korte excursie zult hebben. Vervolgens rijd je richting Tusheti. Onderweg heb je een lunch in de natuur

Dag 4: Dartlo, Dano, Kvavlo, Chesho en Parsma
Dag 4: Dartlo, Dano, Kvavlo, Chesho en Parsma

De 4de dag na het ontbijt rijd je door de dorpen: Dartlo, Dano, Kvavlo, Chesho en Parsma. Je hebt een twee uur durende trekking naar het dorp Kvavlo. Deze tour duurt de hele dag. U zult ook een lunch in de natuur hebben. 'S Avonds rijden we terug naar Upper Omalo. Diner en overnachting in een guesthouse.

Dag 5: Shenako en Diklo
Dag 5: Shenako en Diklo

de 5de dag rijd je naar de Chanchakhovani-kloof om dorpen te bezoeken: Shenako en Diklo. In Diklo hebben we 1 uur korte trektocht naar het kasteel van Pichekhi, nabijgelegen grens van de Rusland.

Dag 6: Terug reis naar Tbilisi
Dag 6: Terug reis naar Tbilisi

De 6e dag van je reis door Tusheti mag je vrij invullen. Het is afhankelijk van je vluchttijden wat de mogelijkheden zijn.

De chauffeur van Touringo Travel brengt je op tijd weer naar de luchthaven zodat je zonder stress kunt beginnen aan de terugreis naar huis.

Included/Excluded

 • luchthaventransfers
 • Overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt
 • Alle vervoer; in een comfortabele auto/busje met Privéchauffeur
 • internationale vlucht
 • overige maaltijden
 • upgrades of extra excursies

Durations

6 dagen

Tour's Location

Tusheti National Park თუშეთის ნაციონალური პარკი, Georgia

FAQs

Heb je een visum nodig voor Georgië?
Een visum is voor Georgië niet nodig voor Nederlanders. Ook met een Nederlandse ID kaart kun je naar Georgië reizen. Het document moet minimaal 3 maanden geldig zijn. Daarnaast moet iedere reiziger een eigen identiteitskaart hebben; bijgeschreven kinderen zijn dus niet toegestaan.
Heb ik een reisverzekering nodig?
Voor reizen naar Georgië is een reisverzekering niet verplicht. Ons advies is echter om toch eens na te denken over een verzekering om zo eventuele risico’s in te dekken om zo optimaal te kunnen genieten van Georgië. Ter info: Touringo Travel biedt momenteel geen verzekeringen aan.
Hoe wordt er geslapen in Georgië?
Het toerisme in Georgië is een stuk kleinschaliger dan je misschien zou verwachten waardoor er niet op alle locaties hotels zijn te vinden zoals je gewend bent. In Tbilisi zijn genoeg hotels van alle soorten pluimage te vinden maar in het binnenland; in plaatsen zoals Gavazi, Kutaisi en Kazbegi, zul je in guesthouses slapen. Je bent dan een gast bij een lokale familie waar je zult genieten van de Georgische gastvrijheid en waar je een geweldige lokale ervaring zult hebben inclusief heerlijk eten, een praatje met de lokale bewoners en naar alle waarschijnlijkheid een gezellige avond. Hou er wel rekening mee dat de accommodaties in Georgië niet in alle gevallen voldoen aan de westerse maatstaven. In Tbilisi hebben de meeste kamers airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. In de homestays is meestal sprake van gedeelde sanitaire voorzieningen.
Maatwerk
Hoewel we een aantal prachtige en afwisselende rondreizen door Georgië aanbieden kan het natuurlijk voorkomen dat je andere, specifieke of bijzondere wensen hebt. Als Georgië specialisten helpen we hierbij graag en werken we met alle plezier een op maat gemaakt reisschema voor je uit. Bijvoorbeeld voor een grote familie, jaarclub, dispuut, sport-team of als onderdeel van een incentive reis voor een afdeling op het werk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en uniek maatwerk reisvoorstel.
Conditie van de reizigers
Voor deelname aan deze groepsreis naar Georgië is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u volledig zelfredzaam bent.
Elektriciteit in Georgië
De netspanning in Georgië bedraagt 220 volt. U heeft voor de bestemming geen wereldstekker nodig.

Reviews

0/5
Based on 0 review
Ligging
0 /5
Kamers
0 /5
Service
0 /5
Hygiëne
0 /5
Eten & Drinken
0 /5
Showing 1 - 0 of 0 in total

Schrijf een recensie

vanaf €649,00

Misschien vind je dit ook leuk