vanaf €1.294,00
Offerte aanvragen

Adventure Winter Tours

Gudauri, Georgia
Not Rated

Duur

8 dagen

Vertrekdata

Dagelijks

Groepsgrootte

8 personen (max)

Aangeboden in

English, Russisch

Overzicht

Adventure Winter Tours

Maak een geweldige Winter Tours door Georgië waarbij je de vele culturele en historische highlights niet zult missen! Combineer dit tijdens deze wintersport rondreis met 2 dagen in de bergen in het beroemde skiresort van Gudauri!

Het skigebied Gudauri ligt in Mtscheta-Mtianeti (Georgië). Er is 32,5 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 11 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.993 tot 3.276 m.

Het skiseizoen in Gudauri duurt van de tweede helft van december tot mei,  in deze periode is comfortabel om te skiën op alle pistes.
In het seizoen 2014-15 werd het systeem van kunstmatige sneeuwkanonnen van de eerste lijn met succes gelanceerd en in 2018-2019 het tweede-trapsysteem.

Wanneer begint het skiën voor het winterseizoen 2019-2020 in Gudauri? – officieel wordt geopend op 25 januari, maar de kabelbanen werken vanaf eind december.

Pistes en liften: het onderste liftstation bevindt zich op een hoogte van 1990m en het bovenste op 2993m. Liften Doppelmayer, Poma. De lengte van de sporen zijn 50 km. Het totale aantal pistes zijn 22. De skiliften van het resort kunnen tegelijkertijd 11.000 mensen bedienen. Elke dag worden 218 hectare paden door sneeuwruimers verwerkt. 20% van tracks voor professionals 80% – voor fans. Sneeuwkanonnen worden geïnstalleerd op de eerste en tweede sporen.

Aantal liften

  • 11
  • Heliskiën

Totale capaciteit

13110 personen/uur

Totale lengte liften

12,2 km Total
Meer

Wat je kunt verwachten

Dag 1: Aankomst Tbilisi
Dag 1: Aankomst Tbilisi

De gids van Touringo wacht je op bij het vliegveld om je daarna naar het hotel in Tbilisi te brengen. De rest van de dag heb je vrij om naar eigen inzicht in te vullen.

Dag 2: Tbilisi City Tour
Dag 2: Tbilisi City Tour

Op je eerste dag in Georgië begin je met een goed ontbijt in het hotel. Vandaag ga je de hoofdstad Tbilisi ontdekken onder begeleiding van een gids.

Tbilisi is een cultuurrijke stad met een historie die terug gaat tot ver in de 5e eeuw en dat zul je tijdens je dag in de stad zéker gaan zien. Onderandere de bekende zwavelbaden en de botanische tuinen, het uitzichtpunt op de heuvel dat je met de kabelbaan bereikt.

Ook de beroemde Sioni Kathedraal, de winkelstraat en de vredesbrug staan op het programma.

In de avond kun je kiezen om uit eten te gaan in een lokaal restaurant en te genieten van een typisch Georgische maaltijd.

Dag 3: Tbilisi - Gori - Uplistsikhe - Tbilisi
Dag 3: Tbilisi - Gori - Uplistsikhe - Tbilisi

Je begint je derde dag van je rondreis met een trip naar Gori; geboorteplaats van Sovjet leider Stalin. In de stad vind je een museum dat je ook zult boeken.

Na een wandeling door Gori vervolg je je reis richting Uplistsikhe waar je een bezoek gaat brengen aan de beroemde, in steen uitgehakte, stad. Met een geschiedenis die terug gaat tot ver in de 2e eeuw voor Christis is dit een van de oudste ruïnes van Georgië en absoluut de moeite waard!

's Avonds heb je een lekker en lokaal diner in een restaurant in Tbilisi waarna je de rest van de avond vrij kunt invullen in de hoofdstad. Onze tip? Een drankje in een van de vele bars in de buurt van Rustaveli

Dag 4: Tbilisi - Kakheti (Wine Region) - Tbilisi
Dag 4: Tbilisi - Kakheti (Wine Region) - Tbilisi

Op je 4e dag van je winter rondreis door Georgië begin je, zoals elke dag, met een ontbijt in het hotel waarna je met de gids richting de beroemde wijnstreek van Georgië gaat.

De wijn uit Georgië komt voornamelijk uit Kachetië dat in een vruchtbare vallei ten oosten van hoofdstad Tbilisi te vinden is. Je eerste stop onderweg is de stad Signagi dat gezien kan worden als het centrum van de Georgische wijnindustrie en voelt als een openluchtmuseum. Vanaf deze stad, die tegen de berg aangebouwd is, heb je een geweldig uitzicht over de vallei.

Samen met de gids zul je lunchen in het "Gurjaani wijnhuis" waarna er een lokale "tasting" op het programma staat. Na uitleg over de productie kun je verschillende lokale en regionale dranken proeven waaronder de beroemde wijnen en chacha, de nationale drank van Georgië.

Je brengt de avond door in Tbilisi die je naar eigen inzicht kunt invullen.

Dag 5: Tbilisi - Mtskheta – Gudauri
Dag 5: Tbilisi - Mtskheta – Gudauri

Vandaag gaat de wekker extra vroeg! Je gaat richting de Caucasus en begin je trip met het ontbijt in het hotel waarna je richting Gudauri zult rijden.

De eerste stop van de dag is Jvari waar je het Jvari Klooster vind. Een prachtig e n eeuwenoud klooster op de top van de heuvel en met een prachtig uitzicht over de streek. Vanaf hier zie je ook de volgende stop liggen.

Hierna maak je een stop in de oude hoofdstad van Georgië; Mtskheta, dat sinds de vroeger middeleeuwen het politieke en culturele centrum van Georgië was. Tegenwoordig is het een slaperig maar prachtige plek voor een tussenstop!

Na de lunch rij je verder richting de Caucasus; de imposante bergrug waar Georgië bekend om is. Gudauri is vandaag je eindbestemming: dit skiresort ligt op ruim 2km hoogte en is een populaire wintersportbestemming. Ook jij zult tijdens deze rondreis de schoonheid van de winter en deze streek ervaren!

De avond wordt afgesloten met een lekker diner. Je overnacht vanavond in je hotel in Gudauri.

Dag 6: Gudauri
Dag 6: Gudauri

Je 6e dag staat volledig in het teken van wintersporten! Je hebt de hele dag om de verschillende pistes van Gudauri te ontdekken. Met meer dan 16km aan piste zit er voor iedereen iets tussen. Vanaf de toppen heb je een geweldig uitzicht over de Caucasus, vergeet je camera dus zeker niet!

Je zult vanavond overnachten in Gudauri.

Dag 7: Gudauri
Dag 7: Gudauri

Na een goede nacht en stevig ontbijt is het vandaag tijd om richting de top ban de Lomisi te gaan. Onder begeleiding zul je naar boven gaan en een route van ruim 6 kilometer naar beneden skiën.

Onderweg wordt je beloond met prachtige uitzichten! De route naar beneden geeft trouwens ruim 1300 meter hoogteverschil en is een absolute must voor iedere liefhebber van wintersport.

Bij aankomst wacht onze gids je op en rij je weer richting Tbilisi en is het tijd om afscheid te nemen van het Georgisch hooggebergte.

Dag 8: Gudauri - Tbilisi
Dag 8: Gudauri - Tbilisi

Vandaag mag je vrij invullen. Afhankelijk van de vluchttijd kun je bijvoorbeeld nog even Tbilisi in. De chauffeur van Touringo brengt je op tijd richting het vliegveld zodat je op tijd komt voor alle formaliteiten die noodzakelijk zijn voor je retourvlucht.

Included/Excluded

  • – luchthaventransfers;
  • – Overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt;
  • – Alle vervoer; in een comfortabele auto/busje met Privéchauffeur
  • – Driver-gids service / Assistentie van gids
  • – internationale vlucht;
  • – overige maaltijden;
  • – upgrades of extra excursies;

Tour's Location

Gudauri, Georgia

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Uitstekend
0
Goed
0
Gemiddeld
0
Slecht
0
Zeer slecht
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Schrijf een recensie

vanaf €1.294,00

Misschien vind je dit ook leuk