VOORBEREIDING OP REIS Georgie

Voorbereiding op REIS naar Georgië is van groot belang om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt. Voordat je vertrekt, is het aan te raden om de volgende zaken in overweging te nemen.

  1. Visum: controleer of je een visum nodig hebt om Georgië binnen te komen. Sommige nationaliteiten kunnen visumvrij binnenkomen, terwijl anderen een visum moeten aanvragen. Dit is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op reis Georgie.
  2. Vaccinaties: check welke vaccinaties worden aanbevolen of vereist zijn voor Georgië. Dit kan variëren afhankelijk van je gezondheid, reisduur en reisbestemming.
  3. Valuta: Georgische Lari (GEL) is de plaatselijke valuta. Neem voldoende contanten mee of zorg dat je een creditcard hebt die geaccepteerd wordt in Georgië.
  4. Elektriciteit: Georgië gebruikt Europese stekkers en de netspanning is 220V, dus zorg dat je een adapter hebt.
  5. Taal: Hoewel het Georgisch de officiële taal is, spreekt een groot deel van de bevolking ook Russisch of Engels.
  6. Cultuur: Georgië is een gastvrij land met een rijke cultuur en geschiedenis. Het is wel zo aardig om je te verdiepen in de lokale gewoonten en etiquette voordat je vertrekt.
  7. Veiligheid: Controleer de reisadviezen van de Nederlandse regering voor de meest recente informatie over de veiligheidssituatie in Georgië.
  8. Reisverzekering: Zorg dat je een geldige reisverzekering hebt voor het geval er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden tijdens je reis.

Lees deze informatie zorgvuldig door om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent voor uw reis naar Georgië. Mocht u nog vragen hebben die niet op deze pagina beantwoord worden, neem dan gerust contact met ons op. Wij hopen dat u een geweldige reis zult hebben naar dit prachtige land!

Een visum is voor Georgië niet nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Het document moet minimaal 3 maanden geldig zijn. Daarnaast moet iedere reiziger een eigen paspoort hebben; bijgeschreven kinderen zijn dus niet toegestaan. Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
De Georgische Lari (GEL) is de officiële munteenheid in Georgië.
De officiële taal in Georgië is Georgisch, maar veel mensen spreken ook Russisch en Engels.
Er zijn geen verplichte vaccinaties vereist voor reizigers naar Georgië, maar het wordt wel aangeraden om je inenting tegen DTP en hepatitis A te halen.
Ja, het is vereist om een internationaal rijbewijs te hebben om een auto te huren in Georgië.
Voor reizen naar Georgië is een reisverzekering niet verplicht. Ons advies is echter om toch eens na te denken over een verzekering om zo eventuele risico’s in te dekken om zo optimaal te kunnen genieten van Georgië. Ter info: Touringo Travel biedt momenteel geen verzekeringen aan.

De beste tijd om Georgië te bezoeken hangt af van wat je wilt zien en doen.

In de zomer (juni tot augustus) is het weer warm en droog, en is het ideaal voor het verkennen van de bergen, het wijnproeven in de wijnregio’s en het genieten van het buitenleven.

In de herfst (september tot november) worden de bladeren geel en bruin, wat het land een prachtig kleurenpalet geeft. Dit is ook een geweldige tijd voor wijnproeverijen en het verkennen van de steden.

In de winter (december tot februari) kan het koud zijn, vooral in de bergen, maar dit is een goede tijd om de steden te bezoeken en de kerst- en nieuwjaarsvieringen mee te maken of wintersporen in Gudauri en Bakoerjani.

In de lente (maart tot mei) zijn de temperaturen aangenaam en zijn de bloemen in bloei, waardoor het een geweldige tijd is om het land te verkennen en te genieten van de natuur.

Al met al is er geen slechte tijd om Georgië te bezoeken, het hangt af van wat uw prioriteiten zijn.

In Georgië wordt betaald met de Lari die is onderverdeeld in 100 tetri. Op dit moment is 1 Lari ongeveer €0,32. In Tbilisi kan op veel plekken worden gepind (reken dan af in Lari om geen hoge wisselkoers te betalen). Ook geld wisselen is op veel plekken mogelijk.

Voor reizen naar Georgië zijn geen bijzondere kledingvoorschriften en kun je in principe dragen waar je je prettig in voelt. Hou er echter wel rekening mee dat bij het betreden van religieuze gebouwen een bepaalde dresscode wordt verwacht: In kerken en kloosters worden dames verzocht een hoofddoekje te dragen en zijn korte broeken niet toegestaan. Daarnaast kan het voorkomen dat vrouwen in kerken geen broek mogen dragen: De kerk biedt dan een omslagdoek aan die geleend kan worden tijdens het bezoek.
Georgië heeft een gematigd klimaat, dus het is aan te raden om kleding mee te nemen die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. Denk aan luchtige kleding voor de zomer, en warme kleding voor de winter. Ook is het aan te raden om comfortabele wandelschoenen mee te nemen als je van plan bent om te gaan wandelen of trekken in de bergen.
Sommige winkels en restaurants in Georgië accepteren contactloos betalen, maar het is belangrijk om te controleren of de specifieke locatie waar je verblijft deze optie aanbiedt. Het is aan te raden om ook cashgeld bij je te hebben als reserve.
Er is een noodnummer in Georgië, 112, dat je kunt bellen voor hulp in noodsituaties, zoals medische noodgevallen, brand, politiehulp en ambulance. Je kunt ook het consulaat van Nederland in Georgië bellen voor hulp in geval van nood: +995 322 94 48 48