Gudauri

Gudauri is een populaire skiregio in Georgië, gelegen in de Kaukasusbergen. Het is een prachtige en rustige bestemming voor degenen die op zoek zijn naar avontuur in de bergen, met adembenemende uitzichten en uitstekende ski- en snowboardfaciliteiten. Gudauri is ook bekend om zijn unieke architectuur en moderne faciliteiten, waaronder luxe hotels, restaurants en winkels.

Is een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders en biedt een aantal moderne skiliften en pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Het resort is ook populair onder paragliders en biedt talloze mogelijkheden om te paragliden boven de prachtige berglandschappen.

Buiten het skiën en snowboarden biedt Gudauri ook vele andere activiteiten, zoals wandelen, paardrijden en paragliden. Het is ook een populaire bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in de lokale cultuur en geschiedenis, met vele historische bezienswaardigheden en monumenten in de regio

resort Complex--Gudauri Georgie

Wintersport in Gudauri

Gudauri ski resort is gelegen in de regio Kazbegi, 120 km van Tbilisi en op een hoogte van 2196m. De coördinaten van het resort zijn 42 ° 27’39 “N, 44 ° 28’59” E. De belangrijkste attractie van Gudauri is freeriden – afdaling door maagdelijke velden.

De diepe sneeuwbedekking, de afwezigheid van stenen, het lawinegevaar maken Gudari een mekka voor freeriden. Ook rond het resort zijn een groot aantal off-piste hellingen voor backcountry en heli-skiën.
De stad biedt een aantal moderne skiliften en pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. Het resort geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn ook professionele ski- en snowboardinstructeurs beschikbaar om bezoekers te helpen hun techniek te verbeteren.

Skiën en Snowboarden

Skiën en snowboarden in Gudauri is een unieke en onvergetelijke ervaring voor zowel beginnende als ervaren skiërs en snowboarders. De regio biedt een breed scala aan ski- en snowboardfaciliteiten, waaronder uitdagende pistes en brede hellingen en is bekend om zijn adembenemende uitzichten op de Kaukasusbergen.

De ski- en snowboardfaciliteiten in Gudauri zijn modern en efficiënt, met een uitgebreid netwerk van liften en skiliften. De regio biedt ook vele ski- en snowboardlessen, waaronder privé- en groepslessen, er is ook een ski- en snowboardverhuur voor degenen die geen eigen uitrusting hebben.

Wanneer begint het skiseizoen in Gudauri?

Officieel wordt geopend op 25 januari, maar de kabelbanen werken vanaf eind december. De sneeuwbedekte bergen bieden een perfecte omgeving voor ski- en snowboardactiviteiten. Skiërs en snowboarders kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan pistes, variërend van eenvoudige, brede hellingen voor beginnende skiërs tot uitdagende.

Pistes

Pistes in Gudauri zijn verdeeld over verschillende gebieden, met elk een verschillend niveau van moeilijkheid. Beginners kunnen skiën en snowboarden op brede, eenvoudige hellingen die speciaal zijn ontworpen om hun technieken te verbeteren, terwijl gevorderde skiërs en snowboarders kunnen uitdagen op technische, steile hellingen en afdalingen.

Voor degene die nog niet bekend zijn met de pistes in Gudauri, is er een ski- en snowboardpistekaart beschikbaar, die aangeeft waar de verschillende niveaus zich bevinden, evenals de locaties van ski- en snowboardcentra, verblijfsmogelijkheden en andere belangrijke voorzieningen.

Evenmenten

Naast wintersport biedt Gudauri ook vele andere activiteiten en evenementen, waaronder après-ski feesten, muziekfestivals en nachtelijke ski-tochten. Dit maakt Gudauri niet alleen een uitstekende bestemming voor ski- en snowboardliefhebbers, maar ook voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de bergen.

Al met al is skiën en snowboarden in Gudauri een onvergetelijke ervaring die bezoekers nooit zullen vergeten. Het is een unieke regio vol avontuur en prachtige uitzichten.

Pistes en liften: Gudauri Ski Resort

Het skigebied beschikt over een verscheidenheid aan pistes voor skiërs en snowboarders van verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden.

Een van de langste pistes in Gudauri is de RDA-piste, die 4 kilometer lang is en een gemiddelde helling van 25 graden heeft. Deze piste biedt uitdagende ski- en snowboardervaringen voor ervaren skiërs. Het is voorzien van moderne liften voor een comfortabele en snelle toegang.

Voor beginners is er de Soliko-piste, die 1,5 kilometer lang is en een gematigde helling van 15 graden heeft. Deze piste biedt een ideale omgeving voor beginnende skiërs en snowboarders om hun vaardigheden te verbeteren en te oefenen.

Voor skiërs en snowboarders die op zoek zijn naar wat meer actie, biedt Gudauri ook off-piste ski- en snowboardmogelijkheden. Het skigebied beschikt over een verscheidenheid aan off-piste terrein, waaronder diepe poedersneeuw, steile hellingen en verborgen dalen.

Het skigebied is uitgerust met moderne sneeuwkanonnen voor het waarborgen van de sneeuwkwaliteit tijdens de hele ski- en snowboardsaison. Bovendien beschikt het skigebied over geavanceerde beveiligings- en reddingssystemen, zoals patrouillerende ski- en snowboardredders en geavanceerde zender-ontvanger-systemen, om de veiligheid van skiërs en snowboarders te waarborgen.

Overzicht:

 • Ligging: gelegen op de Georgian Military Highway tussen de ski-resortstad Gudauri en de Jvari-pas.
 • Pistes:
  • Totale aantal pistes: 22
  • Lengte van sporen: 50 km
  • Sneeuwruimers: 218 hectare paden worden dagelijks verwerkt.
  • Verdeling pistes: 20% voor professionals en 80% voor fans.
  • Sneeuwkanonnen: Geïnstalleerd op de eerste en tweede sporen.
 • Liftstations:
  • Hoogte: Het liftstation bevindt zich op een hoogte van 1990 m, met het bovenste station op 2993 m.
  • Merken: Doppelmayer en Poma
  • Kapaciteit: Het resort heeft ski-liften die tegelijkertijd 11.000 mensen kunnen bedienen.
 • Skiseizoen: Het ski-seizoen vindt meestal plaats van december tot april.
 • Verhuur en lessen: Skiverhuur en skilessen zijn beschikbaar in Gudauri.
 • Restaurants en après-ski activiteiten: Verschillende restaurants, bars en après-ski activiteiten beschikbaar in Gudauri.
 • Accommodatie: Verschillende accommodatie opties, van luxe ski-chalets en hotels tot budgetvriendelijke pensions en appartementen.
 • Avondskiën: Verlichte pistes beschikbaar voor skiën en snowboarden tijdens de nacht.
 • Off-piste skiën: Beschikbaar voor avontuurlijke skiërs en snowboarders, altijd onder begeleiding van een gids.
 • Reisopties: Meestal wordt de auto gebruikt langs de Georgian Military Highway. Er zijn ook bussen beschikbaar die vanuit Tbilisi vertrekken. Vliegtuigreis naar Tbilisi met verder reizen met bus of auto is ook een optie.
Gudauri, Georgia

Gudauri – Skiën en Snowboarden

4.9 (21 Beoordelingen)
Tijdens deze 8-daagse wintersport in Georgië naar het beroemde Gudauri skiresort geniet je van prachtige afdalingen met ...
9 dagen
9 dagen
Groepsrondreizen

Heliskiën Gudauri

De heliskiën in Gudauri is zowel gericht op groeps- als individuele skiërs, met verschillende pakketten beschikbaar waarbij skiërs de vrijheid hebben om het terrein te verkennen dat het best bij hun vaardigheidsniveau past. Er zijn ook professionele gidsen beschikbaar om de skiërs te begeleiden en hun veiligheid te garanderen.

Aangezien Gudauri een skigebied is die nog relatief onontdekt is, is het vaak minder druk dan de populairere skigebieden in Europa of Noord-Amerika. Dit betekent dat skiërs vaak meer privacy en rust zullen hebben tijdens hun heliskiënvakantie.

Er zijn echter wel enkele aandachtspunten voor skiërs die willen gaan heliskiën in Gudauri. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste verzekering hebt en dat je gepast bent voor de fysieke eisen van het sport. Daarnaast moeten skiërs er rekening mee houden dat het weer in Gudauri soms extreem kan zijn, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de weersvoorspellingen te volgen.

Heliskiën Georgië

Gudauri, Georgia

Heliskiën is een populaire activiteit in Gudauri. Gudauri-ski resort biedt professionele heliski-gidsen die bezoekers kunnen helpen bij het plannen van hun heliski-avontuur. Er zijn ook verschillende pakketten beschikbaar, afhankelijk van de wensen en behoeften van de bezoekers.

Veelgestelde vragen

Gudauri ligt op ongeveer 120 km ten noordwesten van Tbilisi.

Het ski-seizoen in Gudauri vindt meestal plaats van december tot april, afhankelijk van de sneeuwcondities. Tijdens deze maanden is de sneeuwbedekking het best en zijn de ski- en snowboardpistes geopend.

Ja, er zijn verschillende skiverhuurbedrijven en skischool aanwezig in Gudauri die uitgerust zijn met de nieuwste ski- en snowboarduitrusting en erkende instructeurs.
Ja, er zijn verlichte pistes beschikbaar voor skiën en snowboarden tijdens de nacht in Gudauri.

Off-piste ski- en snowboardmogelijkheden zijn beschikbaar in Gudauri voor avontuurlijke skiërs en snowboarders. Het dient altijd te gebeuren onder begeleiding van een gids met kennis van de omgeving en veiligheidsprocedures.

Zomer in Gudauri

Het zomerseizoen in Gudauri (regio Mtskheta-Mtianeti) wordt officieel geopend op 29 juni! De kabelbanen Kobi-Gudauri in de zomerseizoen zijn geopend elke dag van 10:00 tot 18:00 uur.

Tijdens de zomer komen veel bezoekers naar Gudauri om te wandelen en te genieten van het prachtige berglandschap. Er zijn talloze wandel- en fietspaden in de omgeving van het resort, evenals natuurreservaten en nationale parken.

Daarnaast biedt Gudauri ook talloze andere activiteiten, zoals raften op de rivier, paardrijden en paragliden. Er zijn ook verschillende festivals en evenementen die plaatsvinden tijdens de zomermaanden, zoals muziekfestivals en kunstmarkten.

Russisch - Georgisch vriendschapsmonument

Het Treaty of Georgievsk Monument, ook wel bekend als Russisch-Georgisch vriendschapsmonument, is een monument gebouwd in 1983 ter ere van de tweehonderdste verjaardag van het Verdrag van Georgievsk en de voortdurende vriendschap tussen Sovjet-Georgië en Sovjet-Rusland. Het monument bevindt zich op de Georgische Militaire Weg tussen het skioord Gudauri en de Jvari-pas, en is een groot, rond steen- en betonnen gebouw met uitzicht over de Devil’s Valley in de Kaukasusbergen. Binnen in het monument bevindt zich een grote tegelmozaïek die de gehele omtrek van de structuur beslaat en scenes uit de Georgische en Russische geschiedenis afbeeldt.

Geschiedenis

Het verdrag van Georgievsk was van groot belang voor beide landen, aangezien het Rusland toegang gaf tot de zeeën van de Zwarte Zee en het Middellandse Zeegebied. Aan de andere kant bood het verdrag Kartli-Kakheti bescherming tegen aanvallen van buurlanden en stelde het de koningrijken in staat om economische banden te ontwikkelen met Rusland.

Vandaag de dag is het Treaty of Georgievsk Monument nog steeds een belangrijk symbool van de banden tussen Georgië en Rusland, en het is een populaire toeristische attractie voor zowel plaatselijke bewoners als bezoekers vanuit het buitenland. Het is ook een historisch en cultureel centrum, waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van het verdrag en de betekenis ervan voor de ontwikkeling van de twee landen.

In het algemeen is het Treaty of Georgievsk Monument een belangrijk monument in Georgië, dat herinnert aan een historisch en diplomatiek akkoord dat een blijvende impact had op de politieke en economische ontwikkeling van beide landen. Het is zeker een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Georgië en Rusland.

MOUNTAIN BIKING​

Gudauri is een populaire bestemming voor motorrijders, aangezien het gebied biedt een grote variatie aan landschappen, van hooggebergten tot valleien.

De wegen in Gudauri zijn in het algemeen goed onderhouden, met mooie bochten, haarspelden en prachtige uitzichten. Er zijn verschillende routes beschikbaar, van korte ritten tot langere tours die meerdere dagen duren. 

Van de meest populaire routes omvatten de Military Highway, die loopt tussen Tbilisi en Kazbegi, en de Cross Pass, die loopt tussen Gudauri en Kazbegi.

Er zijn ook vele verhuurbedrijven die motoren verhuren in Gudauri, met verschillende typen motoren beschikbaar, waaronder sportmotoren, enduro’s en zelfs cruisers. Bij de huur van de motoren zijn veelal beschermingspakken, helmen en verzekeringen inbegrepen.

Houd wel rekening met dat het weer in Gudauri soms extreem kan zijn, vooral in de winter. Ook is het altijd verstandig om uw motorrijdvaardigheden aan te passen aan de omstandigheden van de weg.

Het is ook belangrijk om te weten dat motorrijden in Georgië geen vergunning vereist, alleen een geldig rijbewijs. Houd wel rekening met de verkeersregels.

MOTORCYCLING-Gudauri

Paragliden

Paragliden in Gudauri is een onvergetelijke ervaring voor adrenalinejunkies en liefhebbers van de natuur. Gudauri biedt een adembenemend uitzicht op de bergen en valleien. De luchtstroom is hier ideaal voor paragliden, dankzij de stijgende thermiek die wordt veroorzaakt door de zon die op de bergen schijnt. Dit maakt het mogelijk om uren te blijven vliegen.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor paragliden, zoals een tandemvlucht met een instructeur, of een cursus waarbij je leert hoe je zelfstandig kunt paragliden.

Een tandemvlucht is een geweldige manier om de sport te proberen zonder ervaring te hoeven hebben. U zit achter de piloot en kunt genieten van het uitzicht terwijl de piloot de paraglider bestuurt. Voor degenen die willen leren hoe ze zelfstandig kunnen paragliden, zijn er cursussen beschikbaar die verschillende niveaus van ervaring omvatten. 

paragliding-in-gudauri-Georgie

Rondreizen

Gudauri, Georgia

Heliskiën Georgië

0 (No Review)
Gudauri, Georgia

Adventure Winter Tours

4.9 (4 Beoordelingen)
Gudauri, Georgia

Gudauri – Skiën en Snowboarden

4.9 (21 Beoordelingen)

Svanetie

Hoog verscholen in de bergen van Svaneti ligt de gemeente Ushguli, het hoogst bewoonde gebied van heel Europa, en ook een van de oudste. De gemeente Ushguli bestaat uit 4 dorpen: Chvibiani, Murkmeli, Jibiani en Chajashi, waar zo’n 200 mensen wonen. De dorpen liggen tussen de 2060 en 2200 meter boven de zeespiegel en liggen in de kloof van Enguri.