Algemeen vragen over Georgie

Welkom op onze pagina met veelgestelde vragen over Georgië. Of u nu van plan bent om binnenkort naar Georgië te reizen of gewoon geïnteresseerd bent in het land, deze pagina is de perfecte plek om uw vragen te beantwoorden.

Hier vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen over onderwerpen zoals geschiedenis, cultuur, bezienswaardigheden, vervoer, eten en drinken en nog veel meer.

Lees deze informatie zorgvuldig door om uw kennis over Georgië te vergroten en u beter voor te bereiden op een eventuele reis. Of u nu geïnteresseerd bent in de historische steden of de prachtige natuur, of gewoon op zoek bent naar een unieke reisbestemming, Georgië biedt iets voor iedereen.

We hopen dat deze pagina uw vragen beantwoordt en u inspireert om Georgië te bezoeken.

Hoewel we een aantal prachtige en afwisselende rondreizen door Georgië aanbieden kan het natuurlijk voorkomen dat je andere, specifieke of bijzondere wensen hebt. Als Georgië specialisten helpen we hierbij graag en werken we met alle plezier een op maat gemaakt reisschema voor je uit. Bijvoorbeeld voor een grote familie, jaarclub, dispuut, sport-team of als onderdeel van een incentive reis voor een afdeling op het werk. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend en uniek maatwerk reisvoorstel.
Touringo Travel biedt een breed scala aan rondreizen naar Georgië aan die al vanaf 2 personen kunnen worden geboekt. Hoewel we voor elke rondreis een redelijk vast programma hebben vastgesteld, is elke reis die wordt gemaakt uiteindelijk volledig maatwerk waardoor het vaak goed mogelijk is om hier en daar (kleine) wijzigingen aan te brengen in het programma. We adviseren je met alle plezier! Neem hiervoor contact met ons op om al je wensen door te spreken.
De netspanning in Georgië bedraagt 220 volt. U heeft voor de bestemming geen wereldstekker nodig.

Er zijn een aantal belangrijke feestdagen in Georgië waar reizigers rekening mee moeten houden:

 1. Nieuwjaar (1 januari): Dit is een belangrijk feest dat wordt gevierd met vuurwerk, feesten en familiebijeenkomsten.
 2. Orthodoxe Kerstmis (7 januari): Georgië is een orthodox land en Kerstmis wordt hier dan ook groots gevierd. Er zijn kerkelijke ceremoniën, grote maaltijden en veel muziek en dans.
 3. Orthodoxe Pasen (maart of april): Net als Kerstmis is Pasen een belangrijk feest voor de Georgische Orthodoxe Kerk. Er zijn kerkelijke ceremoniën, grote maaltijden en veel muziek en dans.
 4. Dag van de Overwinning en de Nationale Eenheid (9 mei): Dit is een dag om de overwinning van Georgië in de Tweede Oorlog te herdenken. Er zijn parades en militaire optochten.
 5. Dag van de Onafhankelijkheid (26 mei): Dit is de dag waarop Georgië zijn onafhankelijkheid verklaarde. Er zijn parades en feesten in de steden.
 6. Dag van de Arbeid (1 mei): Dit is een feestdag waarop de arbeiders worden geëerd. Er zijn parade en optochten.
 7. Dag van de Georgische Wijn (15 augustus): Dit is een dag waarop de Georgische wijn wordt gevierd, met proeverijen, wijnfestivals en culturele evenementen.
 8. Dag van de Georgische Muziek (14 oktober): Op deze dag wordt de Georgische muziek geëerd, met optredens van traditionele en moderne muziekgroepen en artiesten.
 9. Dag van de Georgische Film (28 november): Dit is een dag waarop de Georgische film wordt geëerd met filmvoorstellingen, premières en culturele evenementen.
 10. Dag van de Georgische Dans (9 december): Dit is een dag waarop de Georgische dans wordt geëerd, met optredens van traditionele en moderne dansgroepen.
 11. Dag van de Georgische Literatuur (8 december): Op deze dag wordt de Georgische literatuur geëerd, met lezingen, poëzie- en verhalenwedstrijden en culturele evenementen.

Als je een reis plant naar Georgië, houd er rekening mee dat deze feestdagen vaak gepaard gaan met verkeersopstoppingen, gesloten winkels en drukte in de openbare ruimtes.

Georgië wordt algemeen beschouwd als een veilig land om te bezoeken. Er zijn geen specifieke waarschuwingen voor reizigers, maar zoals altijd moeten reizigers waakzaam zijn en hun waakzaamheid handhaven.

Er zijn verschillende manieren om te reizen in Georgië, waaronder met de bus, trein, taxi en huurauto. Er zijn ook veel lokale busdiensten die regelmatig rijden tussen de belangrijkste steden en dorpen.
Georgische keuken is bekend om zijn rijke smaken en gebruik van lokale ingrediënten, zoals aardappelen, kaas, noten, groenten en kruiden. De populaire Georgische gerechten zijn khinkali, khachapuri, lobio, satsivi, en chacapuli. Georgië is ook bekend om zijn wijnen en bier.
De meeste grote hotels, restaurants en winkels in Georgië accepteren creditcards, maar het is altijd aan te raden om contant geld bij te houden voor kleinere aankopen en minder toeristische gebieden.
Ja, er zijn veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten in Georgië, zoals wandelen, bergbeklimmen, raften, skiën en paragliden.
Er zijn een breed scala aan accommodatie-opties in Georgië, van budgethostels tot luxehotels. Er zijn ook veel gelegenheden voor homestays en appartementen te huur, wat een geweldige manier is om de Georgische cultuur te ervaren.

Er zijn veel populaire toeristische routes in Georgië, afhankelijk van uw interesses. Sommige populaire routes zijn:

 1. De Wine Route, waarbij u de Georgische wijnproducenten kunt bezoeken en proeverijen kunt doen.
 2. De Cultural Route, waarbij u historische en culturele bezienswaardigheden zoals Tbilisi, Mtskheta, en Kazbegi bezoekt.
 3. De Adventure Route, waarbij u de kans krijgt om te wandelen, bergbeklimmen, skiën en andere outdoor activiteiten te doen.
 4. De Culinary Route, waarbij u kunt genieten van de typische Georgische keuken en lokale producenten kunt bezoeken.

Er is een goede infrastructuur voor toerisme in Georgië, met veel accommodatie opties, vervoer en toeristische diensten beschikbaar. Er zijn veel hotels, hostels, guesthouses, appartementen en privékamers beschikbaar in de steden en in de bergen.

Ook veel bus- en treinverbindingen beschikbaar tussen de steden, en veel grote steden hebben een internationale luchthaven. Er zijn ook veel reisbureaus en tour operators beschikbaar die toeristische diensten aanbieden, waaronder gidsen, rondleidingen, vervoer en excursies.

Er is een goede bereikbaarheid van Georgië per vliegtuig, met veel internationale vluchten die naar Tbilisi International Airport gaan. De luchthaven heeft verbindingen met veel steden in Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Er zijn ook binnenlandse vluchten beschikbaar naar andere steden in Georgië zoals Kutaisi, Batumi, en Kazbegi. Veel grote luchtvaartmaatschappijen, zoals Turkish Airlines, Lufthansa, en Air Arabia, bieden vluchten naar Georgië aan. Er zijn ook veel budget vluchten beschikbaar via low-cost maatschappijen zoals Wizz Air of Ryanair.