Gomi Mountain

Gomi Mountain

Gomi Mountain is een bergachtig zomer resort in Guria, waar zee- en bergweer samenkomen en een natuurlijk genezend effect heeft. Het ligt op 2100-2755 meter van de zeespiegel. Het resort is omgeven door sparren- en zilverdenbossen, is rijk aan mineraalwater, mineraal- en spaklimaat en andere natuurlijke hulpbronnen.
Gomi Mountain Foto

Mountain Gomi

Gomi Mountain Georgie Foto

Gomismtra resort

Het resort is omgeven door sparren- en zilverdenbossen, is rijk aan mineraalwater, mineraal- en spaklimaat en andere natuurlijke hulpbronnen. Toeristisch seizoen duurt slechts drie maanden (zomer), net als in Bakhmaro. Helaas is er geen infrastructuur in het resort, er is geen elektriciteitsvoorziening en leidingwater. De inwoners nemen water uit de bronnen van de nabijgelegen berg. Dit is dus de belangrijkste reden waarom er geen toiletten zijn in de huisjes van Gomi Mountain. In Gomi Mountain zijn overal typische, populaire houten huisjes.

Op het resort zijn er geen markten, apotheek, café of andere instellingen. Als je besluit hier jouw vakantie door te brengen, moet je alles meenemen, want deze vredige berg is veel te ver van de bewoonde wereld. Hier kunt je uitrusten in de frisse lucht en het paradijs als vrede.

Kamperen

In augustus wordt er het feest van “Gomismtoba” gehouden. Mensen nemen deel aan sportwedstrijden en het belangrijkste, een paardenrenbaan van korte duur.

Er is één “traditie” op Gomi Mountain: adolescenten komen daar aan, steken een vuurtje aan en zitten eromheen, zingen, spelen en een geweldige tijd hebben. Op deze manier ontmoeten ze de zonsopgang en de zonsondergang.

Gomi-Mountain-kamperen-in-wolken-Georgie foto
Gomi-Mountain-nacht- Georgie
Gomi-Mountain-nacht- Georgie Foto

Koninkrijk van de wolken en mist

Gomi Mountain staat bekend als het koninkrijk van de wolken en de mist, die wordt veroorzaakt door het vochtige klimaat. De toeristen en vakantiegangers bezoeken deze berg meestal om deze reden, soms is het “de zon die ondergaat in de golven van de wolken”, soms – “de zon komt op uit de mist”. Dergelijke schoonheid kan niet worden uitgedrukt, noch door de camera, noch door woorden. Dus je zou dat meesterwerk van de natuur met je eigen ogen moeten zien.

In de buurt van de Gomi-berg ligt het Chinchao-meer, op 2500 meter van de zeespiegel. De afstand van Gomi Mountain naar Chinchao Lake is 11 km. Er is een onverharde weg die naar het meer leidt. De winter in Gomi Mountain is rijk aan sneeuw en erg koud.

De afstand van Tbilisi is 350 km, van het regionale centrum Ozurgeti- 33 km, er rijden geen openbare vervoer. De weg van Gomi Mountain is niet geasfalteerd.

Kamping Gomi Mountain Georgie
Gomi Mountain Georgie

Toesjeti

Toesjeti is een historische regio in Oost-Georgië in het uiterste noorden van de moderne regio Kacheti. Het wordt begrensd door Tsjetsjenië en Dagestan in het noorden en de historische regio’s Kacheti in het westen en Psjavi en Chevsoeretië in het zuiden.

Rondreizen Georgie: