Actieve rondreis Georgië

4.8 (5 Reviews)
Ushguli, Georgia
va. € 0
4.8
(5 reviews)
Boek nu
Duur

14 dagen

Tourtype

Dagelijks

Groepsgrootte

8 personen

Languages

English, Russisch

Tour details

Beleef 15 dagen vol cultuur, historie en natuur tijdens deze actieve rondreis door Georgië. Je ontdekt niet alleen de bruisende hoofdstad Tbilisi, maar gaat ook het Kaukasus gebergte in om verschillende trails te lopen, zoals de beroemde Panorama Trail in het Bordzjomi-Kharagauli Nationaal Park. In Borjomi, breng je een bezoek aan het uitgebreide complex van baden en zwembaden, waar je de vele bronnen kunt vinden die gevoed worden met gletsjerwater. Maak een wandeling langs de verschillende bronnen en proef van hun helende werking, voordat je de komende dagen verschillende avonturen zult beleven.

Op het programma staan onder andere bezoeken aan de middeleeuwse rotsstad Vardzia, de fascinerende grotten van Uplistsikhe, de bronnen van Borjomi en Kazbegi, en de majestueuze Chalaadi gletsjer. Onderweg kom je langs adembenemende uitzichten, zoals de top van de Sjchara, een van de hoogste bergen van Georgië met bijna 5200 meter.

Tijdens deze reis ervaar je ook de Georgische keuken en proef je de lokale specialiteiten. Je verblijft in comfortabele accommodaties en wordt begeleid door professionele gidsen die je alles vertellen over de geschiedenis, cultuur en natuur van het land. De reis wordt geheel verzorgd door Touringo Travel, inclusief transfers, accommodaties en activiteiten. Klaar voor een onvergetelijke reis door Georgië?

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken
Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale gids om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen en behoeften: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Highlights

 • Tbilisi: historische oude stad, Sioni-kathedraal, Rustaveli Avenue.
 • Kazbegi: spectaculair berglandschap, Gergeti Trinity Church.
 • Koetaisi: historische architectuur, Gelati-kathedraal.
 • Mestia: prachtige bergen, oude torens.
 • Chalaadi-tail: bergkloofwandeling.
 • Ushguli: unieke torens, prachtige berglandschap.
 • Borjomi: natuurlijke bronnen, minerale water.
 • Panorama Trail: adembenemend wandelpad met spectaculaire uitzichten op bergen en valleien.
 • Kharaguli: historische waterbronnen en spa's.

Included/Excluded

 • – luchthaventransfers;
 • – Overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt;
 • – Alle vervoer; in een comfortabele auto/busje met Privéchauffeur
 • – Driver-gids service / Assistentie van gids
 • – internationale vlucht;
 • – overige maaltijden;
 • – upgrades of extra excursies;
 • – entreegelden (ca. 90 euro,- totaal)

Wat je kunt verwachten

Dag 1: Aankomst In Tbilisi

Vandaag begint je rondreis door Georgië!
De chauffeur van Touringo haalt je op het vliegveld op en brengt je naar je hotel in Tbilisi.

De rest van de dag mag je vrij invullen om kennis te gaan maken met je gastland voor de komende twee weken.

Dag 2: Tbilisi Vrije Dag

Na het ontbijt is het tijd om Tbilisi verder te gaan ontdekken.

Het oude historische centrum is goed te bewandelen en voelt aan als een openluchtmuseum. Bezienswaardigheden zoals het parlement, het oude stadsplein en de Sioni Kathedraal zijn hier te vinden.

Ook aan de overkant van de Kura, de rivier die dwars door Tbilisi loopt is genoeg te zien: begin eens met de futuristische Vredesbrug. Ook leuk is een trip met de kabelbaan naar de botanische tuinen en zwavelbronnen.

Dag 3: Tbilisi Naar Kazbegi Via Mtskheta En Ananuri

Vandaag begint je actieve rondreis door Georgië pas écht met een trip buiten de hoofdstad.
Vandaag rijdt onze chauffeur je naar een plek die al jaren UNESCO werelderfgoed is: Mtskheta; de vroegere hoofdstad van het land.

Hierna rij je door naar het massieve Kaukasus gebergte en kom je in de avond aan in Kazbegi, in het noorden. Onderweg stop je nog een aantal keer bij verschillende monumenten, architecturele en historische hoogtepunten.
Vanavond slaap je in de bergen, in het dorp Kazbegi

Dag 4: Kazbegi: Excursie Gergeti, Gveleti En Dariali

Er staat vandaag een prachtige maar stevige wandeling op het programma. Je begint de dag dus met een goed en uitgebreid ontbijt om extra energie in te slaan waarna je de hike naar de Gergeti Trinity Kerk gaat doen. Deze kerk ligt op de berg, op een hoogte van ruim 2km waar je in een rit van ongeveer 2 uur naartoe loopt.
Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de Kaukasus en met wat geluk kun je zelfs de top van een van Georgië's hoogste bergtoppen, Mount Kazbegi, zien.

Na de lunch reis je verder naar Dariali Gorge dat in een belangrijke bergpas in de Kaukasus ligt. Het is tevens de weg richting Rusland en al jaren een erg drukke en belangrijke verkeersader van Georgië.
Hier ga je wandelen en genieten van het uitzicht. Je zult prachtige doorkijkjes tegenkomen, groene valleien, berghellingen, verstopte dorpjes en de bekende Gweleti watervallen die een prachtig uitzicht geven op de omgeving!

Dag 5: Kazbegi Naar Kutaisi

Tijdens je 5e dag van deze actieve rondreis door Georgië staat er een stuk geschiedenis op het programma en bezoek je Gori, de geboorteplaats van Sovjetleider Stalin. Als kind groeide hij hier op en tegenwoordig zijn er nog behoorlijk wat dingen over 'm te vinden in deze middelgrote stad.
Je gaat het Jozef Stalin museum bezoeken waar allerlei zaken uit zijn leven te vinden zijn. Ook het standbeeld van de "ijzeren leider" is nog in deze stad te vinden, misschien leuk als selfie.

In de middag reis je door naar Uplistsikhe. Dit "fort van god" bestaat uit woningen en complexen die volledig zijn uitgehakt in rotsen. Al sinds de 10e eeuw voor Christus wordt deze plaats bewoond. Tegenwoordig kun je een bezoek brengen aan de vele woningen, grottenstelsels en andere bijzondere bezienswaardigheden.

De dag brengt je aan het einde van de middag naar Kutaisi waar je een bezoek brengt aan de historische Bagrati Kathedraal en het prachtige Gelati Klooster bezoekt.
Vanavond zul je overnachten in Kutaisi, een leuke en gezellige middelgrote stad waar je in de avond kunt genieten van muziek, eten, lokale drankjes en de nodige mogelijkheden om te shoppen!

Dag 6: Kutaisi Naar Mestia

Inmiddels heb je al een behoorlijk stuk van je gastland kunnen ontdekken. Vandaag trek je verder om nóg meer indrukken op te doen. Na het ontbijt ga je op pad en rij je naar het noordwesten om in Zugdidi aan te komen. Dit is de hoofdplaats van de Samegrelo regio waar prins David Dadiani lang heeft gewoond.
Zijn legacy is het Dadiani Palace dat tegenwoordig een museum is en waar je de hele ochtend kunt gaan genieten van prachtige vondsten uit de oudheid, de tijd van Napoleon, veel Georgisch cultureel en historisch erggoed en andere prachtige zaken uit het rijke verleden van Georgië.

Hierna rij je door naar Mestia, een mooie route die je in ongeveer een uur kunt afleggen. De rest van de dag heb je vrij om Mestia te gaan ontdekken. Tijd voor een borrel, een lekkere maaltijd in een van de vele restaurants of een lange nacht.

Dag 7: Mestia: Chalaadi Trail

Er staat op je 7e dag van je actieve rondreis door Georgië een prachtige en populaire trail op het programma! Vandaag loop je namelijk de Chalaadi Trail. Het eindpunt van deze route is de Chalaadi gletsjer. In ruim 6 tot 7 uur wandel je door de prachtige natuur en geniet je van de gewelige uitzichten, het natuurschoon en wellicht spot je nog wat van het wild dat in dit gebied te vinden is.

Hoewel de trail met 6 tot 8 uur zeker niet kort is is hij geschikt voor iedereen met een redelijke conditie. Na het bewandelen van de trail brengen we je terug naar Mestia waar je de rest van de avond voor jezelf hebt.

Dag 8: Ushguli

Op je 8ste dag ga je de bergen van Georgië weer in! In een aantal uur rij je naar een prachtig dorp dat, net als de rest van de regio, volledig UNESCO werelderfgoed is. De naam van je bestemming is Ushguli dat met vele verschillende torenhuisjes en een grote stadswal een bijzondere ervaring is om te ontdekken. Vanaf de meeste plekken in het dorp heb je ook een geweldig uitzicht over de omgeving en ook de top van de Sjchara is met bijna 5200 meter een van de hoogste bergen van Georgië.

Dag 9: Mestia Naar Borjomi

Het is alweer je tiende dag in Georgië. Vandaag staat Borjomi met de vele minerale waterbronnen op de planning. Na het ontbijt rij je die kant op terwijl je onderweg kunt genieten van een mooie route.
In Borjomi heb je tijd om het uitgebreide complex te bezoeken waarin de vele bronnen, die gevoed worden met gletsjerwater, te vinden zijn. Maak een wandeling langs de verschillende bronnen en proef vooral hier en daar; het schijnt een helende werking te hebben en de komende dagen ga je behoorlijk wat kilometers maken!

Dag 10: Borjomi: Hike In Borjomi-Kharagauli NP (Panorama Trail)

Vandaag is het zover: je 2e hike van je actieve rondreis door Georgië! Het Borjomi-Kharagauli Nationale Park is vandaag je bestemming. Om daar te komen rij je na het ontbijt richting de ingang van het park.
Hier verruil je de auto voor een stevig stel wandelschoenen en begin je een 34 kilometer lange trail dwars door dit nationale park.
Onderweg kom je prachtige natuur, wilde dieren, watervallen en ander natuurschoon tegen. In de avond slaap je in een tent in een kamp midden in het park.

Dag 11: Hike Borjomi-Kharagauli NP (Panorama Trail)

Na een, hopenlijk goede nacht, vervolg je vandaag je route langs de hike. Vandaag loop je een grotere afstand die voornamelijk omlaag gaat.
Onderweg bezoek je de hutten en woningen van lokale boeren, herders en jagers en wordt je constant beloond met prachtige uitzichten over de omgeving en in de verte het Kaukasus gebergte.
Na een lange dag stap je weer bij de gids in de auto en rij je door naar het eindpunt van de dag waar je zult overnachten.

Dag 12: Borjomi Naar Tbilisi

Je 11e dag in Georgië staat in het teken van cultureel en historisch ergfoed! Na het ontbijt rij je richting Tbilisi waar je het Akhaltsikhe fort en museum zult beoeken. Hier zul je veel dingen uit het rijke verleden van de Javakheti regio vinden.

Na de lunch is het tijd om je weg te vervolgen en rij je naar het zuiden waar je na een rit van een uur aankomt in Vardzia. Deze bijzondere stad is volledig uitgehakt in de bergwal van de Erusheti, een lokale berg. Langs een 500 meter brede klif en met meer dan 19 verdiepingen is dit een bijzondere plek; vergeet je camera dus ook zéker niet!

Aan het eind van de dag rij je naar Tbilisi waar je de rest van de avond naar eigen inzicht kunt besteden.

Dag 13: Tbilisi

Vandaag ga je eerst naar het David Gareja complex. Het landschap is hier in tegenstelling tot de rest van Georgië een grote, gele savanne. Klauter langs steile geitenpaadjes omhoog. Bovenop de bergrug heb je een wijds uitzicht met aan de ene kant Georgië en aan de andere kant Azerbeidzjan. Hier vind je ook een klooster dat in de 6e eeuw na Christus door David Gareja is gesticht. Daarna ga je richting Sighnaghi, de stad van de Liefde. Onderweg stop je bij het Bodbe klooster. Dit klooster is gebouwd in opdracht van Koning Mirian, die hier ook is begraven. In Sighnaghi kun je zelf rondwandelen en een bezoek brengen aan het fort, waar je kan genieten van het uitzicht op de Alazani vallei.

Dag 14: Tbilisi – Einde Reis

Vandaag mag je vrij invullen. Op tijd staat onze chauffeur voor je klaar om je naar het vliegveld te brengen voor je retourvlucht naar huis.

Languages

English
Russisch

Tourbestemming

Ushguli, Georgia

Beoordelingen

4.8/5
Erg goed
(5 Reviews)
Erg goed
0
Goed
5
Redelijk
0
Aangenaam
0
Minderwaardig
0
5 reviews on this Tour - Showing 1 to 5
Svaneti Reizen naar Georgie
Thomas
04/03/2023

Prachtige regio Svanetië

De actieve rondreis door Georgië was een geweldige ervaring. Het bezoek aan Svanetië en Ushguli was het hoogtepunt van de reis. De middeleeuwse torens en prachtige berglandschappen waren indrukwekkend.
Svaneti Reizen naar Georgie
Alex
04/03/2023

Een aanrader voor de avontuurlijke reiziger

Als u op zoek bent naar een avontuurlijke reis, dan is de actieve rondreis door Georgië iets voor u. Het bezoek aan Svanetië en Ushguli was het hoogtepunt van de reis. De wandelingen door de bergen waren uitdagend maar zeer de moeite waard.
Svaneti Reizen naar Georgie
Maria
04/03/2023

Onvergetelijke vergezichten in Svanetië

De actieve rondreis door Georgië was fantastisch. Het bezoek aan Svanetië en Ushguli was het hoogtepunt van de reis. De middeleeuwse torens en berglandschappen waren onvergetelijk.
Svaneti Reizen naar Georgie
David
04/03/2023

Een uitdagende en verrijkende ervaring

Als u op zoek bent naar een avontuurlijke reis, dan is de actieve rondreis door Georgië iets voor u. Het bezoek aan Svanetië en Ushguli was geweldig en de wandelingen door de bergen waren uitdagend maar zeer de moeite waard.
Svaneti Reizen naar Georgie
Janine K
04/03/2023

Svanetië: Een onvergetelijke ervaring

De actieve rondreis door Georgië was fantastisch, maar het hoogtepunt was toch wel het bezoek aan Svanetië en Ushguli. De prachtige berglandschappen en middeleeuwse torens waren adembenemend.

Schrijf een recensie

Vanaf: € 0
4.8 (5 Reviews)

Contactpersoon

Alex

Lid sinds 2022

Meer opties ontdekken