Kampeerreis naar Gomismta (Gomi Mountain)

4.7 (3 Reviews)
Gomismta, Gomi, Georgia
va. € 0
4.7
(3 reviews)
Boek nu
Duur

6 dagen

Tourtype

Seizoensgebonden

Groepsgrootte

Unlimited

Languages

English, Russisch

Tour details

Kampeerreis Gomi Mountain (Gomismta) is ideaal voor natuur en – kampeerliefhebbers. Je zult een onvergetelijke zonsondergang ervaren in de badplaats Goeria Gomismta (Gomi Mountain), op een hoogte van 2100 meter. In elk seizoen is het resort betoverend mooi. Het heeft een fantastisch uitzicht en landschappen.

De berg is omgeven met dennenbos, in de zomer brengt mystieke mist als zeegolven, je kunt zelfs je eigen lichaam niet zien en al snel komt de zon tevoorschijn en kun je genieten van een prachtig uitzicht, een romantisch en mysterieus plek van Georgië.

Kampeerreis Gomi Mountain
Het resort is omgeven door sparren- en zilverdenbossen, is rijk aan mineraalwater, mineraal- en spaklimaat en andere natuurlijke hulpbronnen. Toeristisch seizoen duurt slechts drie maanden (zomer), net als in Bakhmaro. Helaas is er geen infrastructuur in het resort, er is geen elektriciteitsvoorziening en leidingwater.

In augustus wordt er het feest van “Gomismtoba” gehouden. Mensen nemen deel aan sportwedstrijden en het belangrijkste, een paardenrenbaan van korte duur.

Er is één “traditie” op Gomi Mountain: adolescenten komen daar aan, steken een vuurtje aan en zitten eromheen, zingen, spelen en een geweldige tijd hebben. Op deze manier ontmoeten ze de zonsopgang en de zonsondergang.

Koninkrijk van de wolken en mist
Gomi Mountain staat bekend als het koninkrijk van de wolken en de mist, die wordt veroorzaakt door het vochtige klimaat. De toeristen en vakantiegangers bezoeken deze berg meestal om deze reden.OptionTree

Included/Excluded

  • Voertuig met airco
  • Brandstoftoeslag
  • Camping tent
  • Slaapmatjes
  • Professionele gidsdienst
  • Transportdienst met Minivan of Mini-Bus
  • Slaapzak
  • Rugzak

Wat je kunt verwachten

Dag 1: Aankomst Tbilisi

Bij aankomst op de luchthaven van Tbilisi wordt je door onze chauffeur opgehaald en bij je hotel in Tbilisi gebracht.

Afhankelijk van de aankomsttijd kun je de dag gebruiken om kennis te maken met de Georgische hoofdstad.

Dag 2: Kennismaking met Tbilisi

Op de 2e dag van dit reis door Georgië breng je door in hoofdstad Tbilisi.
Je bent vandaag vrij om de stad op eigen gelegenheid te gaan ontdekken. Dat kun je doen te voet of met een van de beroemde rode Hop On Hop Off bussen.
Wat in ieder geval niet mag ontbreken is een bezoek aan de beroemde en mooie vrijheidsbrug, het parlementsgebouw en uiteraard is een tocht met de kabelbaan naar de top van de heuvel een bucket-list item.

Dag 3 en 4: Gomi Mountain (Gomismta, Guria)

Bezoek het Jvari-klooster op weg naar de Gomi-berg. Hoog op een heuvel hoog boven Mtskheta staat de geliefde kloostertempel van Jvari die Georgisch is voor 'kruis'. Er wordt gezegd dat Jvari de plaats is waar St. Nino het heilige kruis plantte om de acceptatie van Georgië door het christendom in de 4e eeuw CE te symboliseren. De site wordt verondersteld te zijn gebruikt als een plaats van aanbidding in pre-christelijke tijden waar heidense culten zich verzamelden in aanbidding van de natuur. De traditie van Natvris Xe speelt zich nog steeds af op een winderige helling in de buurt van Jvari waar bezoekers linten vastmaken aan de Tree of Wishes in de hoop dat hun wensen worden ingewilligd.

Gomi Mountain is een winter-zomerresort in Georgië. De weersomstandigheden zijn ruw, omdat dergelijke vroege sneeuw het dorp van augustus tot eind mei bedekt. Het resort ligt op een hoogte van 2,755 meter van de zeespiegel. De unieke locatie en het weer maken Gomi dorp tot een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Europa. Je kunt zien hoe de zon opkomt uit de mist of ondergaat in de golven van wolken. In dit stadium is er geen hotel in Gomi Mountain, op het resort zijn er geen markten, apotheek, parken voor kinderen, een café of andere vermakelijke plaatsen. Als u besluit hier uw vakantie door te brengen, moet u alles meenemen, want deze vredige berg is veel te ver van de bewoonde wereld. Hier kunt u uitrusten in de frisse lucht en het paradijs als vrede.

Op deze dag bezoekt u het Motsameta-klooster en het Gelati-klooster voordat u terugkeert naar Tbilisi. Het is een klein en zeer mooi klooster met ronde torentjes bekroond met piekvormige tentvormige koepels. Het klooster staat boven de ruige Rioni-rivier en is begraven in kustvegetatie. In een kleine kloosterzaal op een eminentie is er een grote rechthoekige ark met de heiligen van de vrome prinsen heilig verklaard door de Georgische kerk. Motsameta trekt menigten toeristen met een oud bijgeloof: als men driemaal onder de ark kruipt en een wens doet terwijl hij de heiligen aanraakt, zullen de prinsen David en Konstantin het toestaan. De tsaar Bagrat III reconstrueerde de kerk in de 10e eeuw.

Dag 5: Tbilisi – Einde Reis

Op de laatste dag mag je vrij invullen. Op tijd staat onze chauffeur voor je klaar om je naar het vliegveld te brengen voor je retourvlucht naar huis.

Languages

English
Russisch

Veelgestelde vragen

Een visum is voor Georgië niet nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Het document moet minimaal 3 maanden geldig zijn. Daarnaast moet iedere reiziger een eigen paspoort hebben; bijgeschreven kinderen zijn dus niet toegestaan.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Er worden voor Georgië geen verplichte vaccinaties voorgeschreven. Vaccinaties die voor Georgië worden aangeraden Ongeacht verblijfsduur worden de volgende vaccinaties voor Georgië aangeraden:
– vaccinatie tegen DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
– vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht)

De beste periode voor een Rondreis naar Georgië is van April tot en met Oktober. In Georgië zijn 4 seizoenen, vergelijkbaar met die in Nederland maar dan uitgesprokener. In de winter is het kouder terwijl het in de zomer juist warmer is.

Het toerisme in Georgië is een stuk kleinschaliger dan je misschien zou verwachten waardoor er niet op alle locaties hotels zijn te vinden zoals je gewend bent. In Tbilisi zijn genoeg hotels van alle soorten pluimage te vinden maar in het binnenland; in plaatsen zoals Gavazi, Kutaisi en Kazbegi, zul je in guesthouses slapen.

Je bent dan een gast bij een lokale familie waar je zult genieten van de Georgische gastvrijheid en waar je een geweldige lokale ervaring zult hebben inclusief heerlijk eten, een praatje met de lokale bewoners en naar alle waarschijnlijkheid een gezellige avond. Hou er wel rekening mee dat de accommodaties in Georgië niet in alle gevallen voldoen aan de westerse maatstaven.

In Tbilisi hebben de meeste kamers airconditioning en een eigen badkamer met douche en toilet. In de homestays is meestal sprake van gedeelde sanitaire voorzieningen.

Tijdens de rondreizen door Georgië wordt gebruik gemaakt van een privé bus(je) of auto.
Het hebben van een eigen bus heeft veel voordelen in deze landen. Veel bezienswaardigheden liggen ver van de gangbare routes en zouden met openbaar vervoer amper te bezoeken zijn. Wel is het zo dat deze bussen soms van mindere kwaliteit zijn dan we in Nederland en België gewend zijn.

Als je mee gaat met onze wandelreis door Georgië dan is het van belang dat je een goede fysieke conditie hebt. De wandelingen kunnen namelijk als zwaar ervaren worden. Daarnaast is het handig om de volgende spullen mee te nemen voor de wandeling: zonnebrand, een hoed of pet tegen de zon, een regen en/of windjack, bergschoenen, wandelstokken en een goede dagrugzak.

Tourbestemming

Gomismta, Gomi, Georgia

Beoordelingen

4.7/5
Erg goed
(3 Reviews)
Erg goed
1
Goed
2
Redelijk
0
Aangenaam
0
Minderwaardig
0
3 reviews on this Tour - Showing 1 to 3
Gomi-Mountain-Georgie-Foto
Alex
04/03/2023

Een geweldige reis voor fotografen

De kampeerreis naar Gomismta was een geweldige reis voor fotografen. Het landschap was prachtig en er waren tal van mogelijkheden om mooie foto's te maken. De hike naar de top van de berg was uitdagend, maar het was het zeker waard voor de adembenemende foto's die we hebben kunnen maken.
Gomi-Mountain-Georgie-Foto
David
04/03/2023

Een adembenemend uitzicht vanaf de top

Het uitzicht vanaf de top van Gomismta was absoluut adembenemend. Het was een geweldige beloning voor de hike naar de top van de berg en het was geweldig om te genieten van het prachtige landschap van Georgië. Het was een ervaring die ik nooit zal vergeten.
Gomi-Mountain-Georgie-Foto
Mike
04/03/2023

Een geweldige manier om even weg te zijn van de stad

De kampeerreis naar Gomismta was een geweldige manier om even weg te zijn van de stad en te genieten van de rust en stilte van de natuur. De gidsen waren zeer deskundig en zorgden voor een veilige en leuke ervaring. De nacht onder de sterren was een onvergetelijke ervaring.

Schrijf een recensie

Vanaf: € 0
4.7 (3 Reviews)

Contactpersoon

Alex

Lid sinds 2022

Meer opties ontdekken