Gomi Mountain

Gomi Mountain is een bergachtig zomer resort in Guria, waar zee- en bergweer samenkomen en een natuurlijk genezend effect heeft. Het ligt op 2100-2755 meter van de zeespiegel. Het resort is omgeven door sparren- en zilverdenbossen, is rijk aan mineraalwater, mineraal- en spaklimaat en andere natuurlijke hulpbronnen.

Gomi-overzicht

Gomismta resort

Gomi-Georgie

Het resort is omgeven door sparren- en zilveren dennebossen, rijk aan mineralenwater, mineralen en spa-klimaat en andere natuurlijke hulpbronnen. Het toeristenseizoen duurt slechts drie maanden in de zomer, net als in Bakhmaro. Helaas is er geen infrastructuur in het resort, geen elektriciteitsvoorziening en geen geleid water. De bewoners halen water uit de nabijgelegen bergbronnen. Dit is de hoofdreden waarom er geen toiletten in de huisjes zijn in Gomismta. In Gomismta zijn overal typische, populaire houten huisjes, net als in Bakhmaro, die je kunt huren.

Op dit moment is er geen hotel in Gomismta, op het resort zijn geen markten, apotheek, parken voor kinderen, café of andere vermaakplekken. Als je besluit om hier je vakantie door te brengen, moet je alles bij je hebben, aangezien deze rustige berg ver weg is van de beschaving. Hier kun je rusten in de frisse lucht en een paradijselijke stilte.

Gomismta is ook een zomerdorp, waar vooral locals uit Adjara samenkomen met hun vee voor zomerveehouderij en melkproducten produceren. Onder hen is Kaimaghi het bekendst, wat, als je het ooit proeft, je nooit zult vergeten. Dit is de room “gescheiden” van de melk en het is erg vettig, dus je zult nauwelijks iets eten na dit.

In augustus vindt het feest van “Gomismtoba” plaats. Mensen nemen deel aan sportwedstrijden en het belangrijkste is een korte paardenrace.

Koninkrijk van de wolken en mist

Gomi Mountain staat bekend als het koninkrijk van de wolken en de mist, die wordt veroorzaakt door het vochtige klimaat. De toeristen en vakantiegangers bezoeken deze berg meestal om deze reden, soms is het “de zon die ondergaat in de golven van de wolken”, soms – “de zon komt op uit de mist”. Dergelijke schoonheid kan niet worden uitgedrukt, noch door de camera, noch door woorden. Dus je zou dat meesterwerk van de natuur met je eigen ogen moeten zien.

In de omgeving van Gomi Mountain ligt het Chinchao-meer, gelegen op een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau. De afstand tussen Gomi Mountain en het meer is 11 km en is bereikbaar via een onverharde weg. De winter in Gomi Mountain is koud en sneeuwrijk.

Gomi Mountain ligt op een afstand van 350 km van Tbilisi en op 33 km van het regionale centrum Ozurgeti. Er rijden geen openbare vervoersmiddelen naar deze locatie en de weg naar Gomi Mountain is niet geasfalteerd.

Gomi-kamperen-huizen
Gomi-Mountain-nacht-Georgie

Toesjeti

Toesjeti is een historische regio in Oost-Georgië in het uiterste noorden van de moderne regio Kacheti. Het wordt begrensd door Tsjetsjenië en Dagestan in het noorden en de historische regio’s Kacheti in het westen en Psjavi en Chevsoeretië in het zuiden.