Batoemi

Batumi is de tweede grootste stad van Georgië en de hoofdstad van de provincie Adjara. De stad ligt aan de Zwarte Zee en heeft een bevolking van ongeveer 150.000 mensen. Batumi is een belangrijk industrieel, cultureel en toeristisch centrum in Georgië en wordt vaak het “Parijs van de Kaukasus” genoemd vanwege zijn prachtige architectuur en levendige sfeer.

De stad werd gesticht in de 6e eeuw v.Chr. en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Er zijn talloze historische bezienswaardigheden te vinden in Batumi, waaronder de Nariqala-vesting, het Ali en Nino-monument en de Argo-kabelbaan. Ook is er een bruisend nachtleven, met tal van bars, clubs en restaurants die tot laat in de avond open zijn.

Batoemi overzicht Georgie

Een stukje geschiedenis van Batoemi

De geschiedenis van Batoemi gaat terug tot de oudheid, waar de stad bekend stond als “Batus” of “Batusi”. In de Middeleeuwen was het een belangrijke handelspost tussen Europa en Azië. Tijdens de 16e eeuw werd Batumi door de Ottomanen veroverd en bleef onder hun controle tot 1878.

In 1878 werd Batoemi door de Russische Rijk veroverd en werd een belangrijke havenstad voor de export van olie en andere grondstoffen. Tijdens de Sovjet-tijd bleef Batoemi een belangrijke havenstad, maar de economie van de stad begon te verzwakken.

Na de val van de Sovjet-Unie, begon Batoemi een grootscheepse renovatie ondergaan. Vele oude gebouwen werden gerestaureerd en de stad kreeg een moderne infrastructuur. Tegenwoordig is de stad een belangrijke toeristische bestemming, met vele hotels, restaurants, bars, clubs en andere voorzieningen voor toeristen.

Bezienswaardigheden en activiteiten

Batumi Crooked huis

Batoemi s een prachtige stad met een rijke geschiedenis en vele interessante bezienswaardigheden en activiteiten. De gezellige boulevard langs de zee is een must-see, evenals de prachtige botanische tuin en de unieke Alphabetic Tower. De stad biedt ook een prachtige oude stad, een kunstmuseum en het Opera en Ballet Theater voor degenen die geïnteresseerd zijn in culturele activiteiten.

Voor degenen die willen genieten van de natuur, biedt Batoemi de mogelijkheid om de berg op te gaan met de kabelbaan of een bezoek te brengen aan het Dolphinarium. De stad is ook een populaire bestemming voor strandvakanties, met diverse stranden, zoals het bekende Gonio-Apsaros strand.

Daarnaast is Batoemi ook een belangrijke havenstad en een economisch centrum in Georgië. Er zijn veel verschillende winkels, restaurants, bars en clubs waar bezoekers kunnen genieten van de lokale en internationale keuken en cultuur.

Batumi Piazza

Batumi Georgie-familiereis-zonvakantie-zee

Batumi Piazza, een populaire toeristische attractie in Batumi, is een enorm winkel- en entertainmentcomplex gelegen in het hart van de stad, aan de kust van de Zwarte Zee. Het complex, dat in 2014 geopend is, bestaat uit talloze winkels, restaurants, bars en clubs, evenals een bioscoop, een casino en een aantal hotels. Dit maakt het een ideale plek voor wie op zoek is naar een compleet vermaak.

Het complex biedt een breed scala aan winkels, van designerboetieks tot lokale ambachtslieden. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Er zijn ook talloze internationale en lokale restaurants te vinden, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale en internationale keuken.

Daarnaast is Batumi Piazza ook een populaire bestemming voor een bruisend nachtleven, met tal van bars en clubs die tot laat in de avond open zijn. Hierdoor is het een perfecte plek om ’s avonds te genieten van een drankje of een dansje. Het complex biedt ook een aantal culturele attracties, zoals het “Dancing Fountains” spektakel, waarbij water, licht en muziek samenkomen in een indrukwekkende show. Er zijn regelmatig live muziekoptredens en andere evenementen georganiseerd, waardoor er altijd iets te doen is.

Batoemi boulevard

De op één na grootste stad van Georgië wordt ook wel de ‘Parel van de Zwarte Zee’ genoemd. En met een aangenaam klimaat en ‘n kilometerslange boulevard langs de zee doet Batumi deze naam eer aan! In tijden van de Sovjet-heerschappij was Batoemi al een populaire badplaats, zowel onder de Georgiërs zelf als de Turkse buren.

Batoemi boulevard is een populaire promenade langs de zee met vele winkels, restaurants, bars en clubs. Er zijn ook veel parken en fonteinen langs de boulevard, waar bezoekers kunnen genieten van het uitzicht op de zee. Het weer is hier vooral in de zomer prettig en de kiezelstranden zijn een ware trekpleister onder toeristen. Langs deze stranden vind je hier en daar ook restaurants en barretjes waar je na het zwemmen kun vertoeven.

Medea Statue

Medea Statue

De Medea-standbeeld is een beeldhouwwerk in Batumi, Georgië. Het is geplaatst in het centrum van de stad, aan de kust van de Zwarte Zee. Het beeld stelt Medea voor, een mythologische figuur uit de Griekse mythologie die bekend staat als een wijze en krachtige vrouw.

Het beeld is gemaakt van brons en staat op een sokkel van marmer. Het is ongeveer 3 meter hoog en is gemaakt door de Georgische kunstenaar Tamaz Manasherov. Het beeld werd in 2005 onthuld en is sindsdien een populaire toeristische attractie in Batumi geworden.

Medea wordt vaak afgebeeld als een wijze en krachtige vrouw die in staat is om tegen machtige tegenstanders op te komen. In de Griekse mythologie was ze de dochter van de koning van Colchis en de vrouw van de held Jason. Ze wordt vaak afgebeeld met een staf en een kroon, wat symboliseert dat ze een wijze en machtige vrouw was.

Love in Batumi Georgie

Ali en Nino De liefdessculptuur

Ali en Nino is een monumentale sculptuur in Batumi, Georgië, die stelt Ali en Nino voor, twee geliefden uit een roman met dezelfde naam. De roman, geschreven door Kurban Said, gaat over de liefde tussen Ali, een Azeri Moslim, en Nino, een Georgische christen, tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Het monument is gemaakt van brons en staat op een sokkel van marmer. Het bestaat uit twee figuren die naar elkaar toegewend staan en elkaars handen vasthouden, symboliserend dat ze voor altijd met elkaar verbonden zullen zijn. Het monument is ongeveer 5 meter hoog en is gemaakt door de Georgische kunstenaar Tamaz Manasherov.

Het Ali en Nino-monument is onthuld in 2005 en is sindsdien een populaire toeristische attractie in Batumi geworden. Het staat bekend als een symbool van liefde en vrede en wordt vaak bezocht

Iveria-beach-club-Batoemi-Georgie

Iveria beach club

Iveria Beach Club is een populaire strandclub in Batumi. De club is gelegen aan de kust van de Zwarte Zee en biedt een scala aan activiteiten en faciliteiten voor zowel toeristen als lokale bewoners.

De club beschikt over een privéstrand met zonnestoelen en parasols, evenals een zwembad met een bar en een aantal restaurants. Er zijn ook talloze wateractiviteiten beschikbaar, zoals jetskiën en parasailen. Ook is er een ruime selectie aan drankjes en cocktails beschikbaar bij de bar.

De club heeft ook een bruisend nachtleven, met regelmatig live muziek en DJ’s die tot laat in de avond optreden. Er is ook een aantal luxueuze villa’s beschikbaar voor verhuur, waar bezoekers kunnen verblijven tijdens hun bezoek aan de club.

Alphabetic Tower

De Alphabetic Tower is een unieke architectonische structuur in Batumi, Georgië. De toren, die in 2010 werd voltooid, is een van de meest opvallende bezienswaardigheden van de stad en een must-see voor bezoekers.

De toren is gebouwd in de vorm van de georgische letters van het alfabet. De letters zijn gemaakt van staal en zijn verlicht ’s nachts, waardoor de toren een unieke aanblik biedt. De toren is ontworpen door de Georgische architect Tamar Kintsurashvili, die haar inspiratie haalde uit de georgische cultuur en geschiedenis.

Bezoekers kunnen naar de top van de toren gaan via een lift of trap, waar ze een prachtig uitzicht over de stad kunnen krijgen. De toren heeft ook een observatieplatform en een restaurant.

De Tower is gelegen aan de Batumi Boulevard, een populaire promenade langs de zee in Batumi. Bezoekers kunnen de toren combineren met een wandeling langs de boulevard en andere bezienswaardigheden zoals de fonteinen show, parken, winkels, restaurants en clubs.

Alphabetic Tower
Batumi Dolphinarium

Batumi Dolphinarium

Een van de meest populaire attracties is het Batumi Dolphinarium, een unieke plek waar bezoekers de kans hebben om dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen te zien en te leren over deze fascinerende dieren.

Het Batumi Dolphinarium is een state-of-the-art faciliteit waar bezoekers van dichtbij de dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen kunnen zien in een natuurlijke omgeving. Er zijn verschillende shows per dag, waar bezoekers de dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen kunnen zien springen, dansen, en andere trucs uitvoeren. De shows zijn interactief, waardoor bezoekers de kans hebben om de dieren van dichtbij te zien en te leren over hun gedrag en levensstijl.

Het Batumi Dolphinarium is ook een educatieve faciliteit, waar bezoekers kunnen leren over de biologie en ecologie van dolfijnen, walrussen en zeeleeuwen. Er zijn educatieve programma’s beschikbaar voor groepen, waar bezoekers kunnen leren over deze dieren en hun omgeving.

 

Culturele activiteiten

Batoemi biedt vele culturele activiteiten voor bezoekers. Van historische bezienswaardigheden en traditionele architectuur tot moderne kunst en live entertainment, er is voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de belangrijkste culturele activiteiten:

Batumi Old Town

Batumi Old Town

Dit is een historisch gebied met vele oude gebouwen en straatjes. Hier kunt u genieten van de traditionele Georgische architectuur en kunst. Er zijn ook diverse musea, waaronder het Museum of Local Lore en het Batumi History Museum.

Batumi Art Museum

Batumi Art Museum

Dit museum is gewijd aan de moderne kunst en biedt een grote collectie van Georgische en internationale kunstenaars. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen en evenementen.

Batumi Opera and Ballet Theater

Batumi Opera and Ballet Theater

Dit prachtige theater biedt regelmatig optredens van operas, balletten en andere live entertainment shows. Het is een geweldige plek om de Georgische cultuur en muziek te ervaren.

Adjara State Theater

Adjara State Theater

Dit theater biedt een breed scala aan optredens, van toneelstukken tot muziek- en dansvoorstellingen.

Bridge Mahuntseti

Bridge Mahuntseti is een brug in Georgië die over de rivier de Paravani loopt. De brug is ongeveer 100 meter lang en heeft een prachtig uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

De brug is gebouwd in de 13e eeuw en is een belangrijk historisch monument in Georgië. Het is gemaakt van natuursteen en heeft een unieke, gebogen vorm. De brug is een populaire toeristische attractie en wordt vaak bezocht door mensen die de regio willen verkennen.

Bridge-Mahuntseti-batoemi-Georgie.jpg

Er zijn ook talloze wandelpaden in de omgeving van de brug, waardoor het een populaire bestemming is voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn ook een aantal kleine dorpjes in de buurt van de brug, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale Georgische gastvrijheid en keuken.

Het fort Gonio

Het fort Gonio was een historisch fort in Georgië dat dateerde uit de 1e eeuw v.Chr gelegen aan de kust van de Zwarte Zee, in de buurt van de stad Batoemi, en was bedoeld om de regio te beschermen tegen invallen van vijandelijke legers.

Fort was opgetrokken uit natuursteen en was omgeven door een hoge muur met torens en poorten. Er was ook een binnenplaats met een aantal gebouwen, waaronder woonkamers, keukens en stallen. Het fort was een belangrijk militair centrum en werd bewoond door soldaten en hun families.

Het-fort-Gonio-Batoemi_Georgie

In de loop der tijd werd het fort aangevallen en veroverd door verschillende vijandelijke legers, maar het bleef altijd een belangrijk militair centrum. In de 19e eeuw werd het fort echter verlaten en begon het te vervallen.

Tegenwoordig is het fort Gonio een populaire toeristische attractie in Georgië en kan het worden bezocht door toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de regio. Er zijn rondleidingen beschikbaar en bezoekers kunnen het fort verkennen en de prachtige uitzichten op de Zwarte Zee bewonderen. Het verhaal van het fort Gonio is een verhaal van heldhaftigheid, liefde en strijd, en het blijft vandaag de dag een belangrijk historisch monument in Georgië.

 

Rondreizen

Batumi, Georgia

Aan de Zwarte Zee – Familierondreis

4.8 (14 Beoordelingen)
Tbilisi, Georgia

Stedentrips Georgië

4.7 (8 Beoordelingen)

Kazbegi

Stepantsminda is een dorp in het noorden van Georgië met ongeveer 2500 inwoners. De plaats ligt op 1700 meter hoogte aan de voet van de berg Kazbek in de Grote Kaukasus. Door dit gebied loopt de Georgische militaire weg, die Georgië verbindt met Rusland. Het gebied was al bewoond in de Klassieke Oudheid.