Tbilisi

Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, is een historische stad die vol staat met culturele en architectonische bezienswaardigheden. Die weerspiegelt hoe beïnvloed was door een lange en complexe geschiedenis. Met haar prachtige oude wijken, monumentale gebouwen en unieke cultuur, is Tbilisi een must-see bestemming.

De stad heeft een vochtige subtropische klimaat, met hete zomers en milde winters. Het is ook een stad met een bruisende kunstscène, met veel theaters, galerieën en muzieklocaties.

Tbilisi-tiflis-georgia-north-caucasus-touringo-vakantie-in-georgie

De belangrijkste straten

Freedom Square

Freedom Square

Freedom Square, ook wel bekend als Liberty Square, is een belangrijk plein in Tbilisi. Het plein ligt in het hart van de stad en verbindt twee belangrijke straten, Rustaveli Avenue en Agmashenebeli Avenue.

Het plein is genoemd naar de Georgische onafhankelijkheid en herinnert aan de strijd van Georgië voor vrijheid en democratie. Er staan verschillende monumenten op het plein, waaronder het Monument van de Onafhankelijkheid. Dat in 2006 werd onthuld ter ere van de 15e verjaardag van de Georgische onafhankelijkheid.

Een belangrijk cultureel centrum met veel festivals en evenementen die hier plaatsvinden, waaronder de Tbilisi International Book Fair en de Tbilisi International Music Festival. Het plein is ook een populaire plek voor wandelen en is een favoriete locatie voor fotografen.

Rustaveli Avenue

Rustaveli

Rustaveli Avenue is een belangrijke straat in Tbilisi. De boulevard is genoemd naar de Georgische dichter Shota Rustaveli, is een van de oudste en meest historische straten van de stad. De straat begint bij het Freedom Square en eindigt bij het Parlement van Georgië.

Langs de Rustaveli Avenue vindt u veel belangrijke gebouwen, waaronder het Tbilisi Opera- en Ballet Theater, het Tbilisi History Museum en het Rustaveli Theater. Er zijn ook veel winkels, restaurants en cafes te vinden langs de straat.

Er zijn ook veel festivals en evenementen die hier plaatsvinden, waaronder de Tbilisi International Film Festival en de Tbilisi Open Air Festival. De straat is een populaire plek voor wandelen en is een favoriete locatie voor fotografen.

Met zijn prachtige gebouwen, levendige sfeer en vele attracties, is het een geweldige plek om te wandelen en te genieten van de Georgische cultuur.

Agmashenebeli Avenue

Agmashenebeli Avenuea

De straat is genoemd naar de Georgische koning David Agmashenebeli en is een van de belangrijkste commerciële straten. De straat begint bij het Freedom Square en eindigt bij de Tbilisi Botanical Garden.

Langs de Agmashenebeli Avenue vindt u veel winkels, restaurants en cafes. Er zijn ook veel boetieks met designer kleding en veel moderne shoppingcentra te vinden. De straat is ook een populaire locatie voor nachtleven, met veel bars en clubs. Er zijn festivals en evenementen die hier plaatsvinden, waaronder de Tbilisi Fashion Week en de Tbilisi International Jazz Festival.

In recente jaren, is er veel gewerkt aan de renovatie van Agmashenebeli Avenue. Er zijn nieuwe voetpaden en verkeerssignalen geïnstalleerd, en er is veel groen toegevoegd aan de straat. De renovatie heeft geholpen om Agmashenebeli Avenue nog aantrekkelijker te maken voor toeristen en inwoners van Tbilisi.

Dry Bridge

Dry Bridge Market

Dry Bridge is een populaire markt in Tbilisi. De markt ligt aan de oever van de Mtkvari-rivier en is een van de oudste markten in de stad. De naam “Dry Bridge” komt van de oorspronkelijke brug die over de rivier liep, die nu niet meer bestaat.

De markt is bekend om zijn antiekverkopen, waaronder oude munten, boeken, oude foto’s, antieke kleding, meubels en kunstwerken. Er zijn ook veel kraampjes die tweedehands spullen verkopen, waaronder kleding en accessoires. Er zijn ook veel kunstenaars die hun werk verkopen, waaronder schilderijen, beeldhouwwerk en keramiek.

Het is een populaire plek voor toeristen en inwoners van Tbilisi. Het is een geweldige plek om te winkelen en te zoeken naar unieke souvenirs. Er zijn veel kraampjes met lekkernijen en streetfood te vinden, en er is vaak livemuziek te horen.

Bij mooi weer dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Culturele en historische bezienswaardigheden

Tbilisi is een stad vol met culturele en historische bezienswaardigheden. Van oude kerken en kathedralen tot moderne musea en theaters, Tbilisi biedt iets voor elke geïnteresseerde bezoeker.

Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Tbilisi is het Georgian National Museum. Dit museum bevat een rijke verzameling van Georgische kunst en archeologie, waaronder oude beelden, sieraden en manuscripten. Bezoekers krijgen hier een unieke blik op de rijke geschiedenis en cultuur van Georgië.

Een ander interessant museum in Tbilisi is het Simon Janashia Museum of Georgia. Dit museum biedt een diepgaande blik in de Georgische geschiedenis en cultuur, met tentoonstellingen over oude beschavingen, oorlogen en revoluties. Bezoekers kunnen hier ook unieke voorwerpen zien, zoals oude munten, wapens en beelden.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in moderne kunst, biedt Tbilisi ook veel opties. Het Art Museum of Georgia bijvoorbeeld, is een must-see voor liefhebbers van moderne kunst. Dit museum bevat een rijke verzameling van kunstwerken van Georgische kunstenaars, evenals tijdelijke exposities van internationale kunstenaars.

De stad is ook bekend om zijn levendige theater- en muziekscene. Bezoekers kunnen genieten van poppentheatervoorstellingen in het Gabriadze Theater of opera’s en balletten in het Rustaveli Theater. Beide theaters zijn belangrijke culturele instellingen in Tbilisi.

Simon Janashia Museum Of Georgia

Simon Janashia Museum Of Georgia

Het Simon Janashia Museum is een historisch museum gelegen in Tbilisi. Het museum is genoemd naar de Georgische historische figuur Simon Janashia, een belangrijke verzetsleider uit de tijd van de Sovjet-Unie. Het museum is een van de belangrijkste culturele instellingen van Georgië en biedt een rijke verzameling van Georgische kunst, archeologie en geschiedenis.

Het Museum is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw uit de 19e eeuw en biedt een unieke blik op de Georgische cultuur en geschiedenis. Er zijn vele exposities die de rijke geschiedenis van Georgië belichten, waaronder prehistorische artefacten, kunstwerken uit de middeleeuwen, en objecten uit de moderne geschiedenis.

Een van de belangrijkste exposities in het museum is de collectie van Georgische kunst uit de middeleeuwen en de renaissance, waaronder fresco’s, ikonen en manuscripten. Er is ook een grote verzameling van archeologische artefacten, waaronder wapens, munten en sieraden die dateren uit de oudheid en de middeleeuwen.

Simon Janashia Museum

Het museum biedt ook een aantal tijdelijke exposities, waaronder kunstwerken van hedendaagse kunstenaars en tentoonstellingen over specifieke onderwerpen uit de Georgische geschiedenis. Er zijn ook veel educatieve programma’s en rondleidingen beschikbaar voor bezoekers van alle leeftijden.

Tegenwoordig toont het museum de belangrijkste archeologische vondsten van Georgië, duizenden artefacten van immense historische betekenis, dierenresten die 40 miljoen jaar oud zijn en archeologische en ethnografische collecties uit de Paleolithicum, Neolithicum, Bronstijd, Ijzertijd en Middeleeuwen.
Adres: 3 Shota Rustaveli Avenue

Art Museum Of Georgia

Art Museum Of Georgia

Het Art Museum of Georgia  is een belangrijke culturele instelling voor moderne en hedendaagse kunst. Opgericht in 1920, heeft het museum zich ontwikkeld tot een toonaangevende bestemming voor kunstliefhebbers binnen en buiten Georgië. Bovendien, het is gelegen in de buurt van Freedom Square, met ongeveer 140.000 stukken kunst uit verschillende culturen en tijdperioden.

De rijke verzameling van het museum omvat kunstwerken van Georgische kunstenaars, waaronder schilderijen, beeldhouwkunst en fotografie. Daarnaast, biedt het regelmatig tijdelijke exposities van internationale kunstenaars en kunstwerken. Een van de hoogtepunten is de collectie van Georgische kunst uit de 20e eeuw, zoals David Kakabadze, Lado Gudiashvili en Elene Akhvlediani. De verzameling van hedendaagse kunst omvat ook werken van jonge en opkomende Georgische kunstenaars.

Gabriadze Theater

Oud Tbilisi Gabriadze Theater Georgie

Het Gabriadze Theater  is een uniek en iconisch poppentheater in Tbilisi. Het is genoemd naar de Georgische regisseur en poppenspeler Rezo Gabriadze, die het in 1981 oprichtte. Het theater is gehuisvest in een prachtig historisch gebouw in het oude stadsdeel van Tbilisi en biedt een onvergetelijke ervaring voor bezoekers. De voorstellingen zijn geïnspireerd op Georgische folklore en geschiedenis en zijn vaak emotioneel en poëtisch.

Een van de belangrijkste voorstellingen in het Gabriadze Theater is “The Legend of Ugly King”, gebaseerd op een oude Georgische legende, die al meer dan 30 jaar wordt opgevoerd. Deze voorstelling vertelt het verhaal van een lelijke koning die op zoek is naar liefde en acceptatie, wordt beschouwd als een klassieker in de poppentheaterwereld. Er zijn ook andere voorstellingen zoals “The Mechanical Triangle” en “The Day Lasts More Than a Hundred Years” die uniek en onvergetelijk zijn.

Het theater biedt ook vele tentoonstellingen van poppen en poppentheaterattributen uit de geschiedenis van het theater die bezoekers een kijkje geven in de rijke geschiedenis en traditie van poppentheater in Georgië.

Al met al, Het Gabriadze Theater is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in poppentheater of cultuur en geschiedenis van Georgië. Het biedt een unieke en onvergetelijke ervaring die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

National Opera Theater

Nationale-Opera-Ballet-Theater

De belangrijke culturele instelling, het National Opera Theater, is een bestemming voor liefhebbers van opera en ballet. Opgericht in 1851, is het theater een centrum voor kunst en cultuur in Georgië. In het prachtige historische gebouw uit 1851, gelegen in het hart van Tbilisi, biedt het een groot auditorium met een capaciteit van meer dan 1000 zitplaatsen. Met een van de beste orkesten en zangers in het land, heeft het theater een rijke geschiedenis en traditie in het presenteren van opera’s en balletten.

Het theater presenteert een breed scala van opera’s en balletten, van klassieke werken tot moderne en Georgische opera’s en balletten. Er zijn ook vele grote internationale gastoptredens en evenementen, zoals de Internationale Opera Festival en de Internationale Ballet Festival.

Daarnaast biedt het theater educatieve programma’s, zoals workshops, lezingen en rondleidingen voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn ook vele tentoonstellingen van kostuums, rekwisieten en foto’s van voorstellingen uit de geschiedenis van het theater.

Art Palace Of Georgia

Art Palace Of Georgia

Het Art Palace of Georgia is een cultureel centrum gelegen in Tbilisi. Het is een prachtig gebouw dat dateert uit de 19e eeuw, en het is een belangrijke locatie voor kunst, cultuur en educatie in de stad en biedt een unieke ervaring voor bezoekers. Het gebouw is gebouwd in de stijl van de traditionele Georgische architectuur, en is voorzien van prachtige decoraties en beeldhouwwerken.

Er zijn regelmatig tentoonstellingen van bekende kunstenaars uit Georgië en de rest van de wereld. Het gebouw is ook een populaire locatie voor culturele evenementen, zoals concerten en lezingen.

De locatie is ook een prachtige plek voor fotografen, met een prachtig uitzicht op de stad vanaf de terrassen. Het is ook een populaire plek voor toeristen, die de kans krijgen om kennis te maken met de Georgische cultuur en kunst.

Sameba kathedraal

De Sameba kathedraal of voluit de Kathedraal van de heilige Drievuldigheid van Tbilisi is het grootste religieuze gebouw van Georgië. De kerk ligt in de Oude Stad, gebouwd tussen 1995 en 2004, de kerk heeft een hoogte van 105,5 meter. Voor de bouw zijn veel natuurlijke materialen gebruikt en de Sameba heeft een mooie marmeren vloer.

De kathedraal is een belangrijk spiritueel centrum voor de Georgische Orthodoxe Kerk en een populaire toeristische attractie. Bezoekers kunnen rondleidingen krijgen en de kathedraal bezoeken tijdens diensten en religieuze feestdagen. Het is zeker een bezoek waard als je interesse hebt in Georgische geschiedenis en religie.

Samebakathedraal-Tbilisi-Georgie

De Sioni-kathedraal

De Sioni-kathedraal is gebouwd in de traditionele Georgische stijl met baksteen en steen en heeft een opvallende groene koepel. Binnenin bevinden zich vele kunstwerken, waaronder fresco’s en iconen uit de 13e eeuw. Er zijn ook talloze historische relikwieën en artefacten te zien, zoals koninklijke kronen en koninklijke scepters.

Sioni-kathedraal
Samebakathedraal-insaide-Tbilisi-Georgie-scaled

Abanotubani

tbilisi-Sulfur-Baths georgia

Abanotubani is een uniek district met zwavelbaden in het centrum van Tbilisi. De eerste baden verschenen hier al in de 16e eeuw. De baden hebben hun namen volgens hun vorige eigenaars: Bebutovskaya, Kazennaya en Sumbatovskaya, Zubalovskaya en de mooiste – Orbelianovskaya.

Alle sauna’s zijn gebouwd in oosterse stijl – lage, gedrongen gebouwen, afgesloten met halfronde koepels met grote glazen ramen in het midden, die dienen als ramen die het interieur verlichten, omdat de sauna’s zich onder het maaiveld bevinden.

Tbilisi brug Bridge of Peace Georgie

Bridge of Peace

De Bridge of Peace is een iconische hangbrug in Tbilisi. De brug is ontworpen door Michel de Klerk en werd in 2010 geopend als onderdeel van het nieuwe stadsplan. Het is een glazen en staalconstructie die over de rivier de Mtkvari loopt en verbindt de oude stad met het Peace Bridge Park en het Vake-district.

Deze brug is ontworpen om een symbool te zijn van vrede en samenwerking en heeft een prachtig lichtontwerp ’s nachts. De brug heeft ook een ondergrondse tunnel voor voetgangers en fietsers. Het is een populaire toeristische attractie en wordt vaak gebruikt voor fotoshoots en speciale gelegenheden.

Als je in Tbilisi bent, is een bezoek aan de Bridge of Peace zeker de moeite waard. Het is een uniek en prachtig ontworpen brug die een belangrijk symbool is voor de stad en haar inwoners. Je kunt de brug gemakkelijk bereiken met de metro of de bus.

Mtscheta Dzhvari Georgie

Narikala-fort

Het Narikala-fort is een historisch fort in Tbilisi, dat dateert uit de 4e eeuw, ook wel bekend als het Shuris Tsikhe, is gebouwd op een heuvel boven de stad en biedt prachtig uitzicht over Tbilisi en de rivier de Mtkvari. Het fort werd gebruikt als verdedigingswerk voor de stad en diende ook als residentie voor de koningen van Georgië.

Narikala is opgebouwd uit bakstenen en steen en heeft twee vestingmuren die om de heuvel heen lopen. Er zijn ook verschillende torens en gebouwen binnen het fort, waaronder de Sioni-kathedraal. Het fort is toegankelijk voor bezoekers en biedt een interessante kijk op de geschiedenis. Het is een populaire toeristische attractie en een belangrijk historisch symbool voor de stad. Als je in Tbilisi bent, is een bezoek aan het Narikala-fort zeker de moeite waard. Je kunt het fort gemakkelijk bereiken met de kabelbaan of via een wandeling naar de heuvel.

Batoemi botanische tuin Foto

Tbilisi Botanische Tuin

De Botanische Tuin is een prachtige tuin in Tbilisi, die bekendstaat om zijn rijke collectie planten en bloemen. De tuin is ongeveer 40 hectare groot en bevat meer dan 4000 soorten planten, waaronder bomen, struiken, bloemen en kruiden. Er zijn ook verschillende kassen waar tropische planten worden getoond.

De Tbilisi Botanische Tuin is ook thuis voor verschillende dieren, waaronder vogels, reptielen en amfibieën. Er zijn ook verschillende wandelpaden en zitplaatsen om te genieten van het prachtige uitzicht en de rustige omgeving.

De Tuin is een populaire toeristische attractie en een leuke plek om te bezoeken voor degenen die geïnteresseerd zijn in planten en natuur. Er zijn ook verschillende evenementen en activiteiten die regelmatig plaatsvinden, zoals lezingen, tentoonstellingen en workshops.

Kartlis Deda

Kartlis Deda, ook wel bekend als het Moeder van de Georgiërs-monument, is een iconisch monument in Tbilisi, Georgië. Het staat op een heuvel boven de stad en biedt prachtig uitzicht over de omgeving. Het monument werd opgericht in 1958 ter ere van de 1500e verjaardag van de stad en symboliseert de nationale eenheid van Georgië.

Het monument bestaat uit een grote, bronzen figuur van een vrouw die een traditioneel Georgisch gewaad draagt en een kruis om haar nek heeft. Ze houdt een kroon in haar hand en staat op een sokkel met inscripties in het Georgisch. Het monument is ontworpen door Tamar Kintsurashvili.

kartlis-deda-tbilisi-1

Veelgestelde vragen over Tbilisi

 1. De oude stad van Tbilisi, met zijn historische kerken, synagogen, moskeeën en badhuizen.
 2. De Narikala Fortress, een oude burcht met prachtig uitzicht op de stad.
 3. De Sioni-kathedraal, een van de oudste kerken in Tbilisi.
 4. De Metekhi Church, een prachtige kerk uit de 13e eeuw.
 5. De Abanotubani badhuizen, een van de bekendste attracties van Tbilisi.
 6. De Rustaveli Avenue, de belangrijkste winkelstraat van Tbilisi.
 7. De botanische tuin van Tbilisi, een prachtige plek om te wandelen en te ontspannen.
 8. De Leghvtakhevi waterval, een prachtige natuurlijke attractie in het centrum van de stad.
 9. De Tbilisi Funicular, een kabelbaan die toeristen naar de top van de berg Mtatsminda brengt.
 10. De Tbilisi Open Air Museum of Ethnography, een openluchtmuseum met een collectie van traditionele Georgische huizen en gebouwen.
De beste tijd om Tbilisi te bezoeken is van april tot oktober, wanneer het weer aangenaam is en de temperaturen gematigd zijn.
Tbilisi is over het algemeen een veilige stad voor toeristen, maar zoals in elke stad, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met waardevolle spullen en geld. Het is ook aan te raden om de lokale politie te raadplegen voor advies over veiligheid.
Tbilisi is een redelijk goedkope stad, met betaalbare accommodatie en eten.

Er zijn verschillende opties voor het uitgaan in Tbilisi ’s nachts, zoals:

 1. Bars en clubs: Er zijn veel bars en clubs in de stad, waaronder enkele populaire opties zoals Fabrika, Mtkvarze en Bassiani.
 2. Restaurants: Er zijn veel restaurants in Tbilisi die ’s avonds open zijn en waar u traditionele Georgische gerechten kunt proeven.
 3. Theater en opera: Tbilisi heeft een aantal theaters en operahuizen waar u ’s avonds voorstellingen kunt bijwonen.
 4. Nachtwandelingen: Er zijn veel tourbedrijven die nachtwandelingen door de stad aanbieden, waarbij u de historische sites en het nachtleven van Tbilisi kunt ontdekken.
 5. Nachtmarkten: Er zijn nachtmarkten in Tbilisi waar u souvenirs kunt kopen en lokale gerechten kunt proeven.
 6. Casino’s: er zijn enkele casino’s in Tbilisi waar u kunt spelen op verschillende soorten speelautomaten en tafelspellen.

Houd er rekening mee dat de meeste plaatsen pas rond 21:00 uur opengaan en tot rond 2:00 uur ’s nachts open zijn.

Er zijn veel geweldige restaurants in Tbilisi waar u kunt genieten van de Georgische keuken. Hier zijn enkele van de meest populaire:
 1. O’Tama – een populaire plek voor traditionele Georgische gerechten, zoals khinkali (dumplings) en khachapuri (gevulde broodjes).
 2. Shavi Lomi – een gezellig restaurant in het oude centrum van Tbilisi met een grote selectie van Georgische wijnen en gerechten.
 3. Parnas Cafe – een charmant terrasrestaurant met een prachtig uitzicht op de stad en een menu met traditionele en Europese gerechten.
 4. Sakhli – een restaurant in het centrum van Tbilisi dat bekend staat om zijn grote selectie van vis- en vleesgerechten.
 5. Puri Sakhli – een goed beoordeeld restaurant met een mix van traditionele en moderne gerechten, en een prachtig uitzicht over de stad.
 6. Baxarani – een trendy restaurant in Tbilisi, dat bekend staat om zijn creatieve benadering van de Georgische keuken.
 7. Maspindzelo – een gezellig restaurant in Tbilisi dat bekend staat om zijn verse ingrediënten en smaakvolle gerechten.
 8. Mziuri – een populaire plek in Tbilisi voor gezellige en casual dining, met een grote selectie van traditionele gerechten.
 9. Chardin 12 – een restaurant in het hart van Tbilisi dat bekend staat om zijn creatieve gerechten en een prachtig interieur.
 10. Bistro L’Foi – een elegante en stijlvolle plek in Tbilisi met een grote selectie van gerechten, waaronder veel vegetarische opties.
Er zijn veel geweldige cafés in Tbilisi, Georgië waar je kunt genieten van een kopje koffie of een lekker hapje eten. Hier is een lijstje met enkele van de populairste:
 1. Café Littera: Dit café is gevestigd in een oud boekwinkeltje en heeft een intieme en gezellige sfeer. Ze serveren heerlijke koffie en taarten.
 2. Kava: Dit is een trendy café in het centrum van Tbilisi met een prachtig terras en een uitgebreide kaart met koffie, thee en lekkere hapjes.
 3. Fabrika: Dit is een hip en trendy café gevestigd in een oude fabriek. Ze serveren heerlijke koffie en hebben regelmatig live muziek en andere evenementen.
 4. Mziuri: Dit is een populaire keuze onder de lokale bevolking vanwege de heerlijke koffie en het uitgebreide menu met traditionele Georgische gerechten.
 5. Luarasi: Dit is een gezellig café in de oude stad van Tbilisi met een rustieke sfeer en een uitgebreide kaart met koffie, thee en lekkere hapjes.
Er zijn nog veel meer geweldige cafés in Tbilisi om te bezoeken, dus als je de kans hebt om de stad te bezoeken, is het zeker de moeite waard om rond te kijken en een aantal van deze prachtige plekken te verkennen.
Er zijn veel festivals en evenementen in Tbilisi gedurende het hele jaar, hier zijn enkele van de meest populaire:
 1. Tbilisi Open Air – een populaire muziekfestival dat elk jaar in mei plaatsvindt, met optredens van nationale en internationale artiesten.
 2. Tbilisi Jazz Festival – een jaarlijks jazzfestival dat plaatsvindt in september, met optredens van jazzartiesten uit de hele wereld.
 3. Tbilisi International Film Festival – een jaarlijks filmfestival dat plaatsvindt in november, met vertoningen van films uit de hele wereld en gastoptredens van regisseurs en acteurs.
 4. Tbilisi Wine Festival – een jaarlijks wijnfestival dat plaatsvindt in september, waar bezoekers kunnen proeven en kopen van wijnen uit de hele Georgië.
 5. Tbilisi Fashion Week – een jaarlijks mode-evenement dat plaatsvindt in oktober waar bezoekers kunnen zien van de nieuwste mode-ontwerpen van Georgische ontwerpers.
 6. Tbilisi Book Fair – een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in mei, waar bezoekers kunnen kopen en ontmoeten met auteurs uit de hele Georgië.
 7. Tbilisi Christmas Market – een jaarlijkse kerstmarkt die plaatsvindt in december, met een grote selectie van cadeaus, eten en dranken.
 8. Tbilisi Marathon – een jaarlijks hardloopevenement dat plaatsvindt in november, waar hardlopers uit de hele wereld kunnen deelnemen aan een marathon, halve marathon of 10km race.
 9. Tbilisi Festival of Folklore – een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in augustus, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele Georgische muziek, dans en kleding.
Er zijn veel verschillende plekken om te winkelen in Tbilisi, afhankelijk van wat u zoekt. Hier zijn enkele aanbevolen opties:
 1. Rustaveli Avenue: deze populaire winkelstraat biedt een grote variëteit aan winkels, van grote internationale ketens tot kleine boetiekjes. Hier vindt u de meeste luxe merken en design winkels.
 2. Dry Bridge Flea Market: dit openluchtmarktje is een geweldige plek om unieke souvenirs te vinden, zoals antiek, kunst, boeken, kleding en sieraden.
 3. Tbilisi Mall: Dit is een grote winkelcentrum met meer dan 150 winkels waar u kunt winkelen voor kleding, elektronica, schoenen, accessoires en meer.
 4. Old Town: De oude stad van Tbilisi biedt een aantal charmante boetiekjes waar u kunt winkelen voor authentieke Georgische producten zoals wijn, kaas, honing, tapijten, keramiek en kleding.
 5. Sulfur Bath District: Hier kunt u winkelen voor traditionele Georgische producten zoals badzout, geurende oliën en kruidenproducten.
 6. Shardeni Street: Dit is een populaire straat in Tbilisi waar u verschillende winkels, bars en restaurants kunt vinden. Hier vindt u veel boetiekjes en kledingwinkels.
Er zijn veel verschillende opties voor winkelen in Tbilisi, dus zorg dat je genoeg tijd hebt om alles te ontdekken.
Er zijn veel leuke activiteiten voor kinderen in Tbilisi, waaronder:
 1. Tbilisi Zoo: Dit is een geweldige plek voor kinderen om dieren te zien uit verschillende delen van de wereld, zoals leeuwen, tijgers, olifanten en pinguïns.
 2. Rope Park: Dit is een buitenactiviteit waar kinderen kunnen klimmen en klauteren in een aantal hindernissen parcours.
 3. Tbilisi Funicular: Dit is een kabelbaan die kinderen naar de top van de berg Narikala brengt, waar ze een geweldig uitzicht over de stad kunnen hebben.
 4. Tbilisi Botanical Garden: Dit is een grote tuin waar kinderen kunnen wandelen en genieten van de natuur, waaronder bloemen, bomen en vogels.
 5. Tbilisi Water Park: Dit is een leuke plek voor kinderen om te zwemmen en te spelen in de zwembaden en waterglijbanen.
 6. Tbilisi History Museum: Dit museum biedt een interactief leerprogramma voor kinderen waar ze kunnen leren over de geschiedenis van Georgië.
 7. Children’s Park: Dit is een speeltuin waar kinderen kunnen spelen en plezier hebben in de buitenlucht.

Hotels

Tiflis Hotel

29 Kote Marjanishvili Square, Tbilisi, Georgia

Prestige Palace Hotel

Prestige Palace Hotel, 51 Kote Marjanishvili St, Tbilisi, Georgia

Tbilisi Marriott Hotel

13 Shota Rustaveli Avenue, Tbilisi, Georgia

Kope Hotel

52 Davit Aghmashenebeli Avenue, Tbilisi, Georgia

Mtskheta

De stad verleden speelde een belangrijke rol. Het was van de 3e eeuw v.Chr. tot de 5e eeuw de hoofdstad van Kaukasisch Iberië. Het was ook in Mtscheta dat de Georgiërs overgingen op het christendom en de Georgisch-orthodoxe Kerk stichtten.