Natuur van Georgië

De natuur is royaal aanwezig in Georgië. Er zijn veel uiteenlopende landschappen in zo’n klein gebied te vinden. Van een subtropische klimaat tot eeuwige sneeuw en gletsjers in de hoge bergen. Achter de Kaukasus ligt een parel verscholen, afgesloten in hoge valleien en bergen. Zwarte Zee, brede baaien, kuuroorden met beroemd mineraalwater, grotten en watervallen zijn gecombineerd in dit land dat eveneens getuigt van gevarieerde landschappen en een opvallende schoonheid.

Gudauri frinschap monument
Gudauri

De diversiteit aan landschappen is echt indrukwekkend, binnen een paar uur rijden komt u verschillende klimaatzones tegen en onderweg ziet u hoe het landschap verandert. Van droge kliffen en ravijnen, door de bergen en gemengde bossen tot hoge besneeuwde bergtoppen in het noorden, en subtropische stranden van Batumi met palmbomen en bananenbomen. De kust van de Zwarte Zee heeft zijn eigen charme, dit komt door de combinatie van het gebergte en de zee die dicht bij elkaar liggen. U kunt dus gaan skiën en een paar uur later van de zon en zee genieten.

Batoemi Zwarte Zee Georgie
Zwarte Zee

Georgië is een vogelrijk land met verschillende ecologische zones en in Georgië ligt het nationaal park en wildernispark Borjomi-Kharagauli, een uniek stuk wildernis met ongerepte wouden, besneeuwde hellingen en de diepe valleien met wildstromende bergbeken van de Kaukasus en de steppemeren van het hoogland in de historische provincie Javakheti, niet ver van de Armeense en Turkse grens. Vogelsoorten zijn onder andere: de bergtiftjaf, groene fitis, Kaukasisch berghoen, Kaukasisch sneeuwhoen, Aziatische steenpatrijs en de mooie lannervalk. Belangrijke natuurgebieden in het land zijn onder andere: Algeti, Mackakhela, het natuurreservaat Kazbegi bij Stepantsminda, Tbilisi, Kolkheti, Mtirala en de Imeriti grotten