Reisblog Georgië

Nog niet besloten waar je volgende reis naartoe gaat?

Een klein land, ten Oosten van Turkije, dat nog nauwelijks Westerse toeristen krijgt, maar zo ontzettend veel te bieden heeft op een relatief klein oppervlak. Wie een rondreis maakt door Georgië zal zich verbazen over de diversiteit van de landschappen, over de vriendelijkheid en gastvrijheid van haar bevolking en natuurlijk de heerlijke Georgische keuken!

Lees hieronder wat Georgië te bieden heeft.

26

jul
2019
Euronews noemde het wijnhuis in Kakheti de beste objecten van groene architectuur
Posted by: Alex Pankissely /2580
De tv-zender Euronews noemde de Shilda-wijnmakerij in Kakheti een van de beste objecten van groene architectuur.De auteurs van de Euronews noemt dat een energiezuinige wijnmakerij in het Kakhetian dorp Shilda hun favoriet is onder voorbeelden van groene architectuur over de hele wereld.
Uitzicht van Kazbegi, Georgie

06

jul
2019
Van Tbilisi naar Kazbegi: de Georgian Military Highway
Posted by: Alex Pankissely /3440
Pittoreske dorpjes, schitterende uitzichten vanaf kronkelende bergwegen en een colonne van oude, Russische trucks door haarspeldbochten. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is de Georgian Military Highway één van de mooiere routes in Georgië. De weg verbindt hoofdstad Tbilisi met Kazbegi nabij de Russische grens en staat garant voor een spectaculaire roadtrip.
Zonvakantie in Georgie, oud Tbilisi

05

jul
2019
Georgië: must-see’s, vervoer, accommodatie, eten en prijzen
Posted by: Alex Pankissely /3790
“Georgië? Wat moet je dáár dan?”, word je ongetwijfeld gevraagd wanneer je dit land als volgende reisbestemming noemt. Maar weinig mensen weten dat dit Oost-Europese land prachtige natuur heeft, hartstikke goedkoop is en je er gewoon veilig kunt reizen. In dit artikel lees je alles over backpacken in Georgië.
World Travel Award- winaar Batumi (Georgie)

10

jun
2019
Batumi de winnaar van Travel Oscar – World Travel Awards
Posted by: Alex Pankissely /4510
TBILISI, 9 juni - Nieuws-Georgië. Batumi (de stad ligt in het zuidwesten van Georgië aan de Zwarte Zee dichtbij de Turkse grens) werd de winnaar van de World Travel Awards, die de "toeristische Oscar" wordt genoemd. De hoofdstad van Adjara ontving de prijs in de nominatie "De beste snelgroeiende toeristische bestemming in Europa."
Dorpje in Svaneti, Georgie

13

apr
2019
Vervoer, accommodatie en wandelen in Mestia (Svaneti)
Posted by: admin /5500
Bij een reis naar Georgië hoort een bezoek aan Svaneti. De regio staat bekend om besneeuwde bergtoppen, groene valleien en traditionele dorpjes met karakteristieke verdedigingstorens (koshki). Het is daarmee een walhalla voor wandelaars, bergbeklimmers en liefhebbers van outdoor. De meest populaire uitvalsbasis is het dorpje Mestia; in dit artikel lees je alles over vervoer, accommodaties, hikes en dagtrips.

01

apr
2019
ONONTDEKT GEORGIË
Posted by: Alex Pankissely /5360
Zee en bergen, een vertederend vriendelijke bevolking, uitzichten als perfecte Instagramfoto’s en een bruisende hoofdstad… Georgië is een plek om naar terug te blijven keren. Na een reis door dit land weet ík in ieder geval zeker dat mijn afscheid niet voor altijd zal zijn.
De Oude Kerk van Tbilisi, tours in Georgie

30

mrt
2019
Tbilisi
Posted by: Traveler Geo /5522
Tbilisi is de hoofdstad van Georgië en ligt aan de rivier de Koera in het oosten van het land. De Koera rivier wordt ook wel de Mtkvari genoemd en heeft een lengte van 1.515 kilometer. Het is de belangrijkste rivier in Transkaukasië of de Zuidelijke Kaukasus. Tbilisi ligt aan beide zijden van de Koera rivier, in het noorden ligt het Saguramo gebergte en in het zuiden en westen het Trialeti gebergte. Ten noorden van de stad ligt het nationaal park Tbilisi.
Toesjeti - Dartlo (Georgie)

28

mrt
2019
Kennismaking met Georgië
Posted by: admin /5120
Na een eerste bezoek aan Georgië wil je gegarandeerd terug! Het land ligt tussen Rusland en Turkije en aan de Zwarte Zee en eerlijk is eerlijk: Georgië met kinderen is niet direct de eerste bestemming waar je aan denk wanneer je plannen maakt voor een (gezins)vakantie of stedentrip. Maar daar kom na 'Wie is de Mol?' waarschijnlijk wel verandering is, zoals dat in het verleden gebeurde bij Sri Lanka en Zuid-Afrika.