Niets vertelt u meer over de geest en de cultuur van een land dan zijn inheemse eten en wijn. Laat het eten en de wijn van Georgië nu bekend staan als een van de beste ter wereld! Zo heeft Georgië de oudste ononderbroken traditie van wijn brouwen in de wereld. Een traditie die zelfs 8.000 jaar teruggaat en waar men nu nog de vruchten van plukt. Georgië verbouwd namelijk ongeveer 800 inheemse druivensoorten. Daarnaast maakt de perfecte geografische ligging van het land het mogelijk om vele diverse druivensoorten te verbouwen.

De Georgische keuken biedt daarnaast een enorme verscheidenheid aan gerechten, die gekenmerkt worden door het gebruik van diverse smakelijke kruiden en specerijen. Zo heeft elke historische provincie van Georgië zijn eigen specifieke culinaire traditie, zoals Megrelian, Kakhetian en Imeretian keukens. En terwijl vlees een belangrijke rol inneemt binnen de Georgische keuken, wordt ook de nodige aandacht besteed aan de lokaal geproduceerde groenten en fruit.

Deze unieke keuken kenmerkt zich door zijn gebruik van eerlijke biologische producten en heeft vele traditionele gerechten van een hoogstaand niveau. Bezoekers van Georgië blijven zich verwonderen over de enorme diversiteit van de Georgische keuken en genieten van zijn zoete, levendige en scherpe smaak. De rijke Georgische geschiedenis, de locatie en bodemtype dragen hier allemaal aan bij.

>> Gastronomische Tours