“Wie is de Mol” – Rondreis Georgië

4.9 (10 Reviews)
Tbilisi, Georgia
va. € 1.599
4.9
(10 reviews)
Boek nu
Duur

15 dagen

Tourtype

Dagelijks

Groepsgrootte

16 personen

Languages

English, Russisch

Tour details

,Wie is de Mol Rondreis Georgië: Deze 15-daagse “Wie is de mol” rondreis biedt deelnemers de kans om de prachtige landschappen van Georgië te ontdekken, brengt je langs culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten van betoverend mooi Georgië. De reis begint in de hoofdstad Tbilisi, waar de deelnemers worden verwelkomd met een welkomstdiner en kennis maken met de andere deelnemers en de gidsen.

Vanuit Tbilisi reizen we naar Mtskheta, gelegen op slechts 20 km ten noordwesten van Tbilisi. Mtskheta is de oudste stad van Georgië en de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Iberië, hier zullen we het historische centrum bezoeken, waar we de Jvari-kerk en de Svetitskhoveli-kathedraal kunnen bekijken, beide opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Daarna gaan we naar Kazbegi, gelegen in de Greater Caucasus mountain range. Kazbegi is bekend om zijn prachtige berglandschappen en de Gergeti-kerk, met een adembenemend uitzicht op de beroemde berg Kazbek. We zullen ook een wandeling maken naar de kerk en genieten van een picknick lunch met een prachtig uitzicht.

Touringo Travel regelt je communicatie met lokale bevolking, vervoer, de verblijven en gids!

Bezoek de locaties die je kent van “Wie is de mol” nu zelf tijdens deze rondreis door Georgië! Wij nemen je mee naar plekken waar opdrachten zijn uitgevoerd, tranen zijn gevloeid en waar we erachter kwamen wie de mol nou daadwerkelijk was.

“Wie is de Mol” – Rondreis Georgië

Highlights

 • Een 15-daagse rondreis door Georgië.
 • Je zult de bekende culturele en historische highlights zoals Tbilisi & Kasbegi bezoeken.
 • Touringo verzorgd alle transfers, accommodaties en regelt de rest van je rondreis.

Included/Excluded

 • – luchthaventransfers;
 • – Overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt;
 • – Alle vervoer; in een comfortabele auto/busje met Privéchauffeur
 • – Driver-gids service / Assistentie van gids
 • – internationale vlucht;
 • – overige maaltijden;
 • – upgrades of extra excursies;
 • – entreegelden (ca. 90 euro,- totaal)

Wat je kunt verwachten

Dag 1: Aankomst Tbilisi

Bij aankomst wacht de chauffeur van Touringo je op om je naar je hotel in Tbilisi te brengen. De rest van de dag heb je, afhankelijk van je aankomsttijd, vrij om op eigen gelegenheid de schoonheid van de Georgische hoofdstad te ontdekken. Doe je tegoed aan de eerste indrukken zoals de deelnemers van Wie is de Mol dat ook deden. Hoewel zijn natuurlijk wat meer stress hadden.

Dag 2: Stadsverkenning Van Tbilisi

Vandaag begin je je trip in Tbilisi met een bezoek aan het moderne deel van het centrum, onder andere bij het vrijheidsplein. Hier vind je het standbeeld van Sint Joris en de Draak. Ook de Rustaveli Gamdziri ligt in de buurt. Het is een van de belangrijskte straten van Tbilisi met vele winkels, café's en restaurants. Ook in de buurt zijn het Operahuis, het Nationale Museum en het parlementsgebouw. In het Nationale museum vind je prachtige kunstcollecties van beroemde Georgische kunstenaars. Er zijn tevens collecties uit Perzië en Europa te vinden. Voor wie de geschiedenis van de Soviet bezetting interessant vind, is het museum dat daar aan gewijd is een leuk hoogtepunt van de dag. Het Rustaveli theater ken je wellicht nog wel van TV, dit is waar afvaller Ron tijdens Wie is de mol niet mocht terugkeren van de andere deelnemers. Aan de overkant van de Kura, de rivier die Tbilisi in tweeën splitst kun je de modernde Sameda kathedraal zien liggen. Het is de grootste kathedraal van Georgië en werd in 2004 geopend. Ook de moderne en recent geopende Brug van de Vrede is een bekende toeristische trekpleister en mag je absoluut niet missen! Onze tip is om de rest van de dag door te brengen in het oude deel van Tbilisi waar je bars & restaurants in overvloed hebt!

Dag 3: Stepantsminda / Via Mtskheta En Ananuri

Op je derde dag van je Wie is de Mol rondreis door Georgië verlaat je de hoofdstad en trek je er met de auto op uit. Ook de deelnemers van WIDM hebben deze route afgelegd en verschillende stops gemaakt. <br De eerste stop van de dag is Mtskheta dat het religieuze middelpunt van Georgië is. Dit is waar het beroemde en eeuwenoude Jvari klooster te vinden is. Vanaf deze locatie heb je overigens een geweldig uitzicht over de vallei, vergeet de camera dus niet! Ook de, uit de 14e eeuw stammende, Svetiskhvoleli kathedraal staat op het programma. Binnen vind je kleurrijke fresco's en ook hier wordt je beloond met een geweldig uitzicht. De Georgian Military Highway is een prachtige route door de bergen van de Kaukasus, uiteraard rij je deze en kun je onderweg genieten van prachtige vergezichten. Je zult onderweg een stop maken bij het 17e eeuwse klooster van Ananuri. Dit enorme complex bestaat uit vele kerken, kloosters en bijgebouwen en biedt prachtige uitzichten, mooie fresco's en een geweldige ervaring. Het eindpunt van de dag is Stepantsminda dat midden in het hooggebergte van de Kaukasus ligt. Hier zul je dineren en overnachten.

Dag 4: Stepantsminda / Gergeti Kerk En Sno Vallei

Je 4e dag begint met een lekker lokaal ontbijt met een uitstekend uitzicht. Als het helder is kun je tot ver kijken en geniet je van de prachtige bergen van de Kaukasus. Hierna breng je een bezoek aan de Gergeti Drie eenheidskerk, het is een oude maar prachtige kerk met een adembenemend uitzicht. Misschien komt deze locatie je wel bekend voor; in een van de afleveringen van WIDM gingen verschillende kandidaten aan het programma paraglidend van de berg af. Helaas ga jij dat niet doen maar maakt de route per voet. In een hike van ruim 2 uur geniet je van de prachtige natuur en een geweldig uitzicht. Na de lunch ga je richting Sno,ook hier heb je een geweldig uitzicht over de vallei en ontdek je de omgeving tijdens een wandeling.

Dag 5: Kutaisi / Via Gori & Upliststikhe

Hoewel Stalin op allerlei plekken nog te zien is, is er maar 1 plek waar hij geboren is; vandaag staat Gori op de planning: de geboorteplaats van de bekende en beruchte Sovjetleider. Je brengt een bezoek aan het Stalin museum en leert alles over de geschiedenis en het verhaal achter deze beroemde politicus. Ook het geboortehuis van Stalin is nog te bezoeken.

Na de lunch vervolg je je reis en maak je een stop in Uplisthikhe, al voor de geboorte van Christus woonden er mensen in deze rotsstad wat het een beroemde toeristische trekpleister in Georgië maakt. Het complex bestaat uit een uitgebreid stelsen van grotten, gangen, huizen en zelfs een amphitheater! Na de lunchpauze vervolg je je trip en bereik je Kutaisi; het land van het "Gulden Vlies"; een van de vruchtbare regio's van Georgië. De rest van de dag heb je vrij om Kutaisi op eigen gelegenheid te ontdekken. Het is een leuke, compacte en toegankelijke stad die wordt gescheiden door een rivier. Geniet vooral van een van de vele terrasjes en doe een klein borreltje om te vieren dat je al bijna een week in Georgië bent!

Dag 6: Kutaisi - Tskaltubo

Ook de 6e dag in Georgië staat helemaal in het teken van Wie is de Mol! Vandaag reis je in de ochtend naar Tskaltubo. Onderweg maak je een stop bij de Prometheus Grot. Het is de grootste Karsgrot van Europa en biedt plek aan vele ondergrondse meren, rivieren en hallen. In de ochtend reist u verder naar Tskaltubo. Onderweg bezoekt u de Prometheus Grot, de tweede grootste Karstgrot van Europa (gesloten op maandagen). De grot staat bekend om zijn enorme gangen, hallen, ondergrondse meren en rivieren en uiteraard zijn prachtige stalactieten en stalagmieten. Tskaltubo was in de Sovjet tijd een populaire bestemming vanwege de vele Spa complexen. Hoewel de rust tegenwoordig wat is gaan liggen kun je nog steeds een bezoek brengen aan Minor Badhuis dat ooit het favoriete wellness plekjes van vele hooggeplaatse Sovjet politici was. Ook Stalin bracht hier regelmatig een aantal dagen door. Dit complex is bekend van de serie; dit is waar de kandidaten een sleutelopdracht deden.

Dag 7: Tskaltubo - Borjomi

Nadat je een lekker ontbijt gehad hebt reis je verder door Georgië en kom je na een korte rit aan in Borjomi. Borjomi is internationaal bekend vanwege de vele minerale waterbronnen en de helende werking hiervan. Samen met een gids bezoek je de verschillende bronnen en kun je naar hartelust proeven. Misschien levert het een aantal extra levensjaren op!

Dag 8: Borjomi / Borjomi Kharagauli Nationaal Park

Tijdens je 8e dag van de Wie is de Mol rondreis staat er een flinke wandeling op het programma. Voor het zover is reis je naar het Kharagauli Nationaal Park dat met meer dan 76000 hectar een van de grootste nationale parken van Europa is. Je gaat de Likani-Qvabiskhevi wandeling maken. Tijdens deze hike leg je in ongeveer 6 uur een behoorlijke afstand af. Onderweg varieert het landschap van arctisch to sub alpien. Uiteraard wordt je beloond met vele mooie vergezichten!

Dag 9: Borjomi - Bakuriani / Trein

Hoewel je gelukkig niet met dozen hoeft te sjouwen staat ook je 9e dag van je rondreis door Georgië in het teken van Wie is de Mol. Net als de deelnemers neem je namelijk de Kukushka trein richting het dorpje Bakuriani. Eenmaal aangekomen in Bakuraini kun je genieten van het prachtige uitzicht over de Kaukasus. In de winter kun je prima skiën terwijl je in de zomer geniet van prachtige wandelroutes!

Dag 10: Bakuriani - Akhaltsikhe / Via Tabatskuri

Na het ontbijt rij je richting het Tabatskuri meer; een bekende en vruchtbare streek aan de voet van een vulkanisch meer. Een deel van de Armeense minderheid van Georgië woont in het dorp bij dit meer waar ze leven van de landbouw en visserij. Het meer was de locatie van de finaleopdracht van Wie is de Mol waar deelnemers Jan, Olcay en Ruben met een oude 4X4 rondom het meer moesten rijden om zo de juiste puzzelstukken te verzamelen. Na de lunch vervolg je je Wie is de Mol rondreis richting Akhaltsikhe(Klein kasteel). Deze plaats heeft deze naam omdat het bestaat uit een nieuw en oud gedeelte dat wordt geschieden door een eeuwenoud fort. Je zult hier een stop maken om dit mooie plekje te gaan ontdekken. Na een korte stop reis je door richting het Rabati Kasteel. Ook deze locatie herken je vast nog wel uit een van de afleveringen; dit is waar finalisten de laatste test hebben gemaakt en erachter kwamen wie de mol was.

Dag 11: Akhaltsikhe / Excursie Abastumani Observatorium

Vandaag wordt je wakker met een geweldig uitzicht over de prachtige heuvels van de Georgische binnenlanden. Vandaag staat een bezoek aan het Nationale Astrofysische Observatorium van Georgië op het programma. Dit observatorium ligt in de heuvels vlakbij het dorp Abastumani. Ook deze locatie komt je wellicht bekend voor uit Wie is de Mol: Tijdens de aflevering "maneschijn" hebben de deelnemers hier namelijk een opdracht uitgevoerd.

Dag 12: Akhaltsikhe - Vardzia

Vandaag staat weer een Wie is de Mol locatie op het programma. Voor je daar aankomt maak je onderweg stops bij het Sapara Klooster en het Khertvisi Fort. Beide dateren vele eeuwen terug in de geschiedenis en zijn een toonbeeld van Georgische architectuur. Na een korte rit kom je daarna aan in Vardzia, een van de meest bekende toeristische trekpleisters van Georgië. De stad is namelijk volledig in rotsen uitgehouwen wat het een zeer bijzondere plek maakt. Als echte WIDM liefhebber herken je deze plek natuurlijk direct als de locatie waar de deelnemers kennis maakten met de Georgische cultuur via lokale gerechten, muziek en dans.

Dag 13: Vardzia - Tbilisi / Via Tsalka

Vandaag zet je je reis voort richting de Georgische hoofdstad Tbilisi. Onderweg passeer je de bergplateaus die een overweldigend en prachtig uitzicht over het Georgische platteland geven.

dag 14: Tbilisi

Ook vandaag begin je met een ontbijt in het hotel waarna je de rest van de dag op eigen gelegenheid op ontdekking kunt gaan in de Georgische Hoofdstad Tbilisi. Hoewel je het pad van de deelnemers van Wie is de Mol al aardig hebt gevolgd is er uiteraard voldoende ruimte voor eigen plannen. Wat dacht je van een wandeling langs de Kura, een lunch in het oude centrum of een rit in de bekende Hop on Hop off bus? Deze dag mag je helemaal naar eigen inzicht invullen.

Dag 15: Back Home

Op je laatste dag neem je afscheid van Georgië. Afhankelijk van je vluchttijd heb je op deze dag de gelegenheid voor het laatst door Tbilisi te lopen, wat souvenirs in te slaan of om nog 1 keer een lekker glaasje Chacha te drinken. Onze chauffeur haalt je op tijd op zodat je in alle rust op de luchthaven kunt inchecken voor je terugvlucht.

Languages

English
Russisch

Tourbestemming

Tbilisi, Georgia

Beoordelingen

4.9/5
Erg goed
(10 Reviews)
Erg goed
8
Goed
2
Redelijk
0
Aangenaam
0
Minderwaardig
0
10 reviews on this Tour - Showing 1 to 7
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Laura
04/16/2023

Een onvergetelijke reis

Deze "Wie is de Mol" rondreis door Georgië was een onvergetelijke ervaring. We bezochten veel van de locaties die bekend zijn van het programma en de gids was zeer deskundig en vriendelijk. Naast het bezoeken van de "Wie is de Mol" locaties, hebben we ook kunnen genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Georgië. Het was een geweldige combinatie en ik zou deze rondreis zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke reiservaring in Georgië.
Meer
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Max
04/16/2023

Een unieke reiservaring in Georgië

Als fan van "Wie is de Mol" was deze rondreis door Georgië een unieke reiservaring die ik niet had willen missen. We bezochten veel van de locaties die bekend zijn van het programma, en het was geweldig om deze plekken in het echt te zien. De gids was zeer deskundig en gepassioneerd over het programma en kon ons veel interessante informatie geven. Naast het bezoeken van de "Wie is de Mol" locaties, hebben we ook kunnen genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Georgië. Het was een geweldige combinatie en ik zou deze rondreis zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een unieke reiservaring in Georgië.
Meer
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Sarah
04/16/2023

Een fantastische rondreis door Georgië

Beoordeling: Voor mijn eerste keer in Georgië koos ik voor de "Wie is de Mol" rondreis en het was fantastisch. Ik had geen betere manier kunnen bedenken om het land te verkennen. We bezochten veel locaties die bekend zijn van het programma, en de gids was zeer deskundig en vriendelijk. Naast het bezoeken van de "Wie is de Mol" locaties, hebben we ook kunnen genieten van het prachtige landschap en de cultuur van Georgië. Het was een geweldige ervaring en ik zou deze rondreis zeker aanraden aan iedereen die Georgië wil verkennen, vooral als je een fan bent van het programma.
Meer
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Lars
04/16/2023

Geweldige "Wie is de Mol" rondreis met veel afwisseling

Beoordeling: Deze rondreis door Georgië was geweldig! We hebben veel locaties bezocht die bekend zijn van "Wie is de Mol", maar er was ook genoeg tijd om te genieten van de prachtige natuur en cultuur van Georgië. De gids was deskundig en enthousiast, en het reisschema was goed gepland. Ik zou deze rondreis zeker aanraden aan alle "Wie is de Mol" fans die ook willen genieten van de andere hoogtepunten van Georgië.
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Lena
04/16/2023

Fantastische "Wie is de Mol" rondreis in Georgië

Beoordeling: Deze rondreis was fantastisch! We hebben veel locaties bezocht die bekend zijn van "Wie is de Mol", en het was geweldig om deze plekken in het echt te zien. De gids was deskundig en vriendelijk, en kon ons veel vertellen over de geschiedenis en cultuur van Georgië. Het reisschema was goed gepland en we hadden genoeg tijd om te genieten van alle bezienswaardigheden en de prachtige natuur van Georgië. Een aanrader voor alle "Wie is de Mol" fans!
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Tom
04/16/2023

Prachtige rondreis met "Wie is de Mol" thema

Beoordeling: Deze rondreis door Georgië was prachtig! We hebben veel locaties bezocht die bekend zijn van "Wie is de Mol", en het was geweldig om deze plekken in het echt te zien. De gids was deskundig en enthousiast, en kon ons veel vertellen over de geschiedenis en cultuur van Georgië. Het reisschema was goed gepland en we hadden genoeg tijd om te genieten van alle bezienswaardigheden. Ik zou deze rondreis zeker aanraden!
wieisdemol-locaties-rondreis-Georgie
Femke
04/16/2023

Een onvergetelijke "Wie is de Mol" rondreis in Georgië

Beoordeling: Deze rondreis in Georgië was geweldig! We hebben verschillende locaties bezocht die bekend zijn van "Wie is de Mol", zoals Gori en Vardzia. De gids was zeer deskundig en kon ons veel vertellen over de geschiedenis en cultuur van Georgië. Het reisschema was goed gepland en we hadden genoeg tijd om te genieten van de bezienswaardigheden en de prachtige natuur van Georgië. Een aanrader voor alle "Wie is de Mol" fans!

Schrijf een recensie

Vanaf: € 1.599
4.9 (10 Reviews)

Contactpersoon

Alex

Lid sinds 2022

Meer opties ontdekken