Kazbegi

Kazbegi is een prachtige regio in Georgië, gelegen in de Mtskheta-Mtianeti. Bekend om zijn panoramische uitzichten en ongerepte natuur. De gemeente ligt op ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Tbilisi en is omgeven door prachtige berglandschappen.

Ten westen van het stadje Stepantsminda ligt de berg Kazbek met een hoogte van 5.047 meter. De berg ligt op de grens met Rusland en in het natuurreservaat Kazbegi. De Kazbek ligt in een groep van vulkanische bergen en op de hellingen liggen een aantal gletsjers, de bekendste is de Devdaraki gletsjer met een lengte van 5,5 kilometer. Tijdens de overheersing van het Russische Rijk werd het dorp Kasbegi of Kazbegi genoemd maar in het jaar 2006 kreeg het dorp weer zijn originele naam Stepantsminda.

De locatie is vooral bekend om zijn prachtige natuur en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn talloze wandel- en fietspaden in de omgeving van de stad, evenals natuurreservaten en nationale parken.

Daarnaast is Kazbegi ook bekend om zijn historische bezienswaardigheden, zoals het Gergeti-klooster en de Ananuri-burcht. Beide zijn prachtige bouwwerken uit de Middeleeuwen en zijn zeker een bezoek waard.

kazbegi-bergen-in-georgie

Stepantsminda

Stepantsminda-Kazbegi

Stepantsminda in het noordoosten van Georgië is een dorp of een klein stadje met een mooie ligging in het Kasbeg gebergte. De plek heeft een schitterende ligging, de belangrijkste bergketen van het Kaukasus gebergte met een lengte van 1.200 kilometer. In de Grote Kaukasus ligt ook de hoogste berg van Europa, dit is de Elbrus of Elbroes met een hoogte van 5.642 meter.

De Dychtaoe met een hoogte van 5.205 meter in deze bergketen is de tweede hoogste berg van Europa. De berg Sjchara of Shkhara in de bergketen met een hoogte van 5.201 meter is de hoogste berg van Georgië.

Stepantsminda Historic Museum

Stepantsminda Historic Museum

Historic Museum, ook wel bekend als Kazbegi Museum, is een historisch museum in de Georgische stad Stepantsminda. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van de regio Kazbegi en de omgeving van de beroemde Kazbek-berg.

Het museum bevat een collectie van artefacten en objecten die dateren van de prehistorie tot de moderne tijd. De collectie omvat onder andere archeologische vondsten, wapens, kleding, munten, keramiek en huishoudelijke artikelen. Er is ook een afdeling gewijd aan de geschiedenis van de regio’s etnische groepen, waaronder de Georgiërs, Ossetiërs en Kabardiërs.

Gelegen in een prachtig gerenoveerd gebouw, voorheen een school, in het centrum van Stepantsminda. Het is een populaire bestemming voor toeristen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de cultuur van de Georgische bevolking.

Open voor bezoekers op weekdagen van 10:00 tot 18:00 uur. Bezoekers moeten een entreekaartje kopen om toegang te krijgen tot het museum. Er zijn geen audio-gidsen beschikbaar, wel gidsen die bezoekers door het museum kunnen leiden in het Russisch of Engels.

Gergeti Trinity Church

Kazbegi-kerk-bergen van georgie

De Gergeti Trinity Church, ook wel bekend als de Tsminda Sameba Church, is een 14e-eeuwse Georgische Orthodoxe kerk gelegen in de bergen van Kazbegi, Georgië. De kerk is gelegen op een berghelling op een hoogte van 2170 meter, met een prachtig uitzicht op de omringende bergen, waaronder de Kazbek berg.

De kerk werd gebouwd in de 14e eeuw door de Georgische prins Shio en diende als een belangrijk spiritueel centrum. Het is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kazbegi en een belangrijk symbool van de Georgische Orthodoxe traditie.

Het is gebouwd in een traditioneel Georgisch-Byzantijnse stijl met witgekalkte muren en blauw-gouden koepels. De kerk bevat een aantal fresco’s uit de 14e eeuw, waaronder een afbeelding van de Heilige Drie-eenheid, naar wie de kerk is genoemd.

Dit plaats is een actief religieus centrum en biedt regelmatig diensten aan de gelovigen. Toeristen zijn welkom om de kerk te bezoeken, maar worden verzocht om respect te tonen voor de religieuze aard van de plaats en om gepaste kleding te dragen.

Bereikbaar via een wandelpad vanaf het dorp Stepantsminda, maar het is ook mogelijk om er met een auto of een 4×4 te komen. Het uitzicht vanaf de kerk is indrukwekkend en een must-see tijdens een bezoek aan Kazbegi.

Kazbegi-kerk
Kazbegi-Mounteins-View-from-Hotel-Georgie
Kazbegi Georgische Kerk

Kazbegi Gergeti Trinity Kerk
winter Kazbegi Georgie

Activiteiten

Er is een populaire klimroute naar de Kazbek berg die begint vanuit de stad. Andere mogelijke activiteiten zijn paardrijden, paragliden of parapente, mountainbiken en wandelen door de bossen en de alpenweiden in het natuurreservaat.

Bezienswaardigheden in Stepantsminda zijn de bronnen met mineraalwater en de gletsjers. Er is ook een etnografisch museum en het Kazbegi museum in de stad. De bekendste bezienswaardigheid is echter de prachtig gelegen Gergeti Sameba-kerk, waar jaarlijks veel pelgrims naartoe komen.

Эсктремальные-туры-в-Грузию

Gveleti Waterfall

Gveleti Waterfall

De waterval bevindt zich in het dorp Gveleti, op 7 km van de stad Stepantsminda. Gveleti Waterfall is een prachtige waterval gelegen in het noordoosten van Georgië, in de omgeving van Kazbegi. De waterval is ongeveer 20 meter hoog en stroomt in de rivier Tergi.

Het is gemakkelijk te bereiken via een wandelpad vanaf het dorp Gveleti. Het pad is ongeveer 1,5 kilometer lang en is toegankelijk voor zowel wandelaars als gezinnen met kinderen. De omgeving van de waterval is prachtig, met een uniek uitzicht op de bergen en de rivier.

Gveleti Waterfall is een populaire bestemming voor toeristen en fotografen. Veel mensen komen naar de waterval om te genieten van de natuur en om foto’s te maken van prachtige omgeving. Er zijn ook veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten in de omgeving, zoals wandelen, klimmen, paardrijden en raften.

In de buurt van de waterval is er ook een restaurant waar bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en drankjes. Er is ook een kleine winkel waar souvenirs en andere artikelen kunnen worden gekocht.

Al met al, Gveleti Waterfall is een prachtige plek om te bezoeken voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring in de natuur. Het is een must-see voor iedereen die de omgeving van Kazbegi bezoekt.

Devdoraki Glacier

Devdoraki Glacier

Devdoraki Glacier is een indrukwekkend natuurverschijnsel gelegen in het noordwesten van Georgië, in de omgeving van Kazbegi. De gletsjer is ongeveer 5 km lang en stroomt in de rivier Tergi.

De gletsjer is gemakkelijk te bereiken via een wandelpad vanaf de weg die leidt naar Kazbegi. Het pad is ongeveer 4 km lang en is toegankelijk voor ervaren wandelaars en niet aanbevolen voor gezinnen met kinderen. De omgeving van de gletsjer is adembenemend, met een uniek uitzicht op de bergen en de rivier.

Een populaire bestemming voor toeristen en avonturiers. Veel mensen komen naar de gletsjer om te genieten van de natuur en om foto’s te maken van de prachtige omgeving. Er zijn ook veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten in de omgeving, zoals wandelen, klimmen, paardrijden en raften.

Echter, De gletsjer is een kwetsbare omgeving, en bezoekers worden aangemoedigd om verantwoordelijk te handelen door geen afval achter te laten en geen gevaarlijke activiteiten uit te voeren.

Dariali Gorge

Dariali Gorge

De Dariali Gorge is een prachtig natuurgebied gelegen in het noordwesten van Georgië, tussen de bergtoppen van de Great Caucasus en Kazbegi. De kloof is ongeveer 3 km lang en stroomt door de rivier Tergi.

Het is een van de meest indrukwekkende plekken in Georgië, bekend om zijn prachtige landschappen en unieke geologische formaties. Bezoekers kunnen genieten van een rijkdom aan flora en fauna, waaronder bergachtige bossen, bergweiden, rivieren en watervallen.

Te bereiken via de weg die leidt naar Kazbegi, een wandelpad langs de rivier dat is toegankelijk voor wandelaars en gezinnen met kinderen. Er zijn ook veel mogelijkheden voor outdooractiviteiten in de omgeving, zoals wandelen, klimmen, paardrijden en raften.

Bestaan verschillende historische bezienswaardigheden in de kloof, waaronder de Dariali Fortress, een oude burcht die dateert uit de 9e eeuw. De kloof is ook bekend om zijn thermale bronnen, waar bezoekers kunnen genieten van een ontspannende bad.

Khada Gorge

Khada Gorge

Khada Gorge is een prachtige vallei in Georgië die bekend staat om zijn indrukwekkende natuur en historische bezienswaardigheden. De vallei bevindt zich in het westen van het land, in de regio Imereti, en wordt omringd door hoge bergen en dichte bossen.

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Khada Gorge is het bekijken van de Khada-waterval, een indrukwekkende waterval van ongeveer 20 meter hoog. De waterval stort zich in een diep ravijn en is een populaire plek voor wandelaars en fotografen.

Naast de natuur is er ook een rijke historie te vinden in Khada Gorge. Er zijn verschillende kloosters en kerken die dateren uit de 12e en 13e eeuw, waaronder de kerk van de Heilige George en de kerk van de Heilige Apostelen. Deze religieuze gebouwen zijn prachtig bewaard gebleven en geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van Georgië.

Er zijn ook enkele archeologische vindplaatsen in de omgeving, waaronder de resten van een oud kasteel en enkele tombe-heuvels. Deze vindplaatsen bieden een fascinerende blik op de oude beschavingen die ooit in de vallei woonden.

Juta, Village Sno, Gorge Of Artkhmo en Upper Truso Gorge

Juta is een klein dorp in de Kaukasus-regio van Georgië. Het is omgeven door bergen en biedt veel wandelmogelijkheden, waaronder een wandeling naar de top van de Juta-Latali bergpas. Er zijn ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de Juta kerk en de Juta-Latali kloof.

Juta-Kazbegi-Georgia

Village Sno is een klein bergdorp in de regio Kazbegi. Het is omgeven door bergen en biedt veel wandelmogelijkheden, waaronder een wandeling naar de top van de Kazbek berg. Er zijn ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de Sno kerk en de Gergeti kerk.

Village Sno-Georgia

Gorge of Artkhmo is een kloof in de regio Imereti. De kloof biedt veel wandelmogelijkheden, waaronder een wandeling naar de top van de Artkhmo berg. Er zijn ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de kloof van Artkhmo kerk en de Artkhmo-Latali kloof.

Gorge Of Artkhmo-Georgia

Upper Truso Gorge is een prachtige kloof in Kazbegi regio. De kloof biedt veel wandelmogelijkheden, waaronder een wandeling naar de top van de Truso berg. Er zijn ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de Upper Truso kerk en de Truso-Latali kloof.

Upper Truso Gorge-georgia

Rondreizen

Nationaal Park Toesjeti: Door de Bergen van Caucasus

Tusheti, Georgia

Smaken van Georgië

Kutaisi, Georgia

Rondreis door Bergen van Georgië

Svaneti Khevi, Tbilisi, Georgia

De Wijnwereld Kachetië

Kakheti, Georgia

Gudauri

Het skigebied Gudauri ligt in Mtscheta-Mtianeti (Georgië). Er is 32,5 km piste om te skiën en te snowboarden. De wintersporters hebben de beschikking over in totaal 11 liften. Dit wintersportgebied ligt op een hoogte van 1.993 tot 3.276 m.