World Travel Awards – Batumi

Batumi, gelegen in het zuidwesten van Georgië aan de Zwarte Zee, is verkozen tot winnaar van de World Travel Awards, ook bekend als de “toeristische Oscar”. De hoofdstad van Adjara won de prijs in de categorie “De beste snelgroeiende toeristische bestemming in Europa“.

De prijs werd op 8 juni uitgereikt tijdens een ceremonie in Madeira, Portugal. Het evenement werd bijgewoond door belangrijke reisorganisaties, privésectoren en overheidvertegenwoordigers.

De concurrentie voor Batumi in de WTA was Sofia (Bulgarije), Matera (Italië), Baku (Azerbeidzjan), Ljubljana (Slovenië) en Kutna Hora (Tsjechische Republiek). Tot 28 april 2018 was er een online stemming op de website van de World Travel Awards, waar publiek voor één van deze gebieden kon stemmen.

De prijs werd uitgereikt tijdens de ceremonie in Madeira aan Tornike Rizhvadze, Hoofd van de regering van Adjara, Lasha Komakhidze, burgemeester van Batumi, en Sulkhan Glonti, hoofd van de toeristische afdeling van Adjara.

De World Travel Awards bestaat sinds 1993 en de winnaars worden geselecteerd door een professionele jury en publieke stemming op basis van criteria zoals kwaliteit van dienstverlening, gasttevredenheid, ontwikkelde infrastructuur en veiligheid.

Elk jaar zijn de winnaars toonaangevend in de reisindustrie, het hotelwezen en de burgerluchtvaart. Prijzen worden het hele jaar door uitgereikt op nationaal, regionaal en wereldwijd niveau en worden bepaald door online stemmen van honderdduizenden professionals en miljoenen reizigers.

Bron: WorldTravelAwards