Rondreis door Bergen van Georgië

4.9 (6 Reviews)
Svaneti Khevi, Tbilisi, Georgia
va. € 1.049
4.9
(6 reviews)
Boek nu
Duur

13 dagen

Tourtype

Seizoensgebonden

Groepsgrootte

8 personen

Languages

English, Russisch

Tour details

Ontdek de geheimen van het Kaukasus gebergte tijdens een 13-daagse rondreis door de bergen van Georgië waarbij je de vele culturele, historische, religieuze en natuurlijke highlights zult gaan bezoeken.. Deze rondreis door Georgië brengt je onder andere naar hoofdstad Tbilisi, de majestieuze en 5km hoge Kazbegi berg, het beroemde Jvari Klooster, de geboorteplaats van Josef Stalin; Gori, spa-resort Borjomi en UNESCO wereldergoed Mestia.

U zult worden ondergedompeld in de rijke cultuur, geschiedenis, religie en natuurlijke hoogtepunten van de regio. Deze reis omvat een bezoek aan de hoofdstad Tbilisi, de majestueuze Kazbegi-berg van 5 km hoog, het beroemde Jvari-klooster, de geboorteplaats van Josef Stalin in Gori, het thermale resort Borjomi en het UNESCO-werelderfgoed Mestia.

Beginnend in Tbilisi, verkent u de historische bezienswaardigheden van de stad, zoals de Metekhi-kerk, de Narikala-vesting en de Rustaveli-avenue. Vervolgens reist u naar het prachtige bergachtige gebied van Kazbegi in het noorden van Georgië, waar u de beroemde Gergeti-kerk bezoekt en geniet van een adembenemend uitzicht op de omringende bergen tijdens een wandeling in de prachtige natuur.

Van daaruit gaat de reis verder naar Borjomi, een schitterende spa-stad in het zuidwesten van Georgië, waar u de gelegenheid krijgt om te ontspannen en te genieten van de gezonde voordelen van de thermale bronnen en het park. Vervolgens reist u naar Koetaisi, de op één na grootste stad van Georgië, waar u de prachtige kathedraal van de Dormitie van de Heilige Moeder van God en het middeleeuwse Gelati-klooster bezoekt, terwijl u geniet van de lokale keuken en de oude stad verkent.

Tot slot gaat de reis verder naar Mestia, een kleine bergachtige stad in het noordwesten van Georgië, beroemd om zijn prachtige middeleeuwse architectuur en unieke culturele tradities. Hier heeft u de gelegenheid om te wandelen en te genieten van de prachtige natuur van de regio en de prachtige uitzichten op de bergen.

Deze onvergetelijke rondreis biedt u de kans om de prachtige bergen van Georgië te verkennen, te genieten van de natuur, de lokale keuken te proeven en de gastvrijheid van de Georgische mensen te ervaren. Een reis die u voor altijd zult koesteren.

 

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken
Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale gids om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen en behoeften: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Highlights

 • Verken de historische bezienswaardigheden van de hoofdstad Tbilisi, zoals de Metekhi kerk, de Narikala vesting en de Rustaveli Avenue.
 • Bezoek de prachtige Gergeti kerk op een bergtop in Kazbegi met adembenemend uitzicht op de omringende bergen.
 • Geniet van de thermale bronnen en parken in de prachtige spa-stad Borjomi.
 • Ontdek de prachtige middeleeuwse architectuur en culturele tradities in de kleine bergachtige stad Mestia.
 • Bezoek de kathedraal van de Dormitie van de Heilige Moeder van God en het middeleeuwse Gelati Monastery in Koetaisi.
 • Wandel door de prachtige natuur van de Kazbegi-regio en Mestia en geniet van de spectaculaire uitzichten op de bergen.
 • Ervaar de lokale keuken en gastvrijheid van de Georgische mensen.
 • Een onvergetelijke reis door de bergen van Georgië met culturele, historische, religieuze en natuurlijke hoogtepunten.

Included/Excluded

 • – luchthaventransfers;
 • – Overnachtingen in 3 sterren hotels en guesthouses met ontbijt;
 • – Alle vervoer; in een comfortabele auto/busje met Privéchauffeur
 • – Driver-gids service / Assistentie van gids
 • – internationale vlucht;
 • – overige maaltijden;
 • – upgrades of extra excursies;
 • – entreegelden (ca. 90 euro,- totaal)

Wat je kunt verwachten

Dag 1: Aankomst Tbilisi

Na je aankomst op het vliegveld van Tbilisi wordt je door onze chauffeur opgehaald en naar je geboekte hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid op ontdekkingstocht te gaan.

Tbilisi is een mooie historische stad die wordt doorkruisd door de rivier de Kura. Een beroemd hoogtepunt is de in 2010 geopende Vredesbrug. In het oude centrum vind je vele leuke straten, pleinen en steegjes vol winkels, restaurantjes en café's. De vele terrassen zijn een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken met jouw bestemming!

Dag 2: Tbilisi

Vandaag heb je de mogelijkheid om Tbilisi verder te ontdekken. Je kunt ervoor kiezen de kabelbaan te nemen voor een adembenemd uitzicht en een bezoek aan een van de vele botanische tuinen die de stad rijk is.

Ook in Tbilisi vind je trouwens een route van de bekende hop on hop off bussen, een makkelijke manier om de stad te ontdekken. Je kunt eventueel combineren met een boottocht over de Kura; ook érg leuk!

Als je op de dag van aankomst nog niet klaar was met winkelen of slenteren door het leuke oude centrum kun je dit vandaag nog voortzetten. Er is genoeg te doen maar zorg dat je op tijd in bed ligt want morgen ga je op pad!

Dag 3: Tbilisi Naar Kazbegi

Vandaag begint je rondreis door de bergen van Georgië want je hebt nu een auto tot je beschikking. Onderweg naar je eindpunt van de dag, Kazbegi, kom je langs Mtskheta, de oude hoofdstad van het land. Een groot deel van de stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en niet zonder reden!
Een van de eerste monumenten op je lijst is het Jvari Klooster dat bovenop een berg ligt wat een geweldig uitzicht oplevert. Ook de Svetiskhoveli Kathedraal staat op je bucket list van vandaag.

Vanaf hier rij je naar het noorden waar het enorme Ananuri complex op je wacht. Het bestaat uit verschillende kerken, kloosters en andere monumentale gebouwen en ligt op een geweldige plek dat een bijzonder uitzicht over de vallei en het Jinvali reservoir geeft.

Dag 4: Kazbegi

Na het ontbijt in je hotel vervolg je vandaag je rondreis door de bergen met een mooie wandeling naar de Drievuldigheidskerk van Gergeti. De kerk is al ruim 700 jaar oud en ligt op meer dan 2000 meter hoogte. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de Caucasus!
De rest van de dag heb je vrij om deze leuke stad in het hooggebergte op eigen gelegenheid te gaan ontdekken.

Dag 5: Kazbegi Naar Borjomi

Na je ontbijt in Kazbegi is het tijd om je reis te vervolgen. Via de Darial pass rij je richting het zuiden, naar Gori.
Gori is de geboorteplaats van Stalin, bij iedereen bekend als de voormalig leider van de Sovjet Unie. Je vind er het Stalin Museum en een rondleiding maakt onderdeel uit van het dagprogramma.

De volgende stop in het programma is Uplistsikhe dat "Fort van God" betekent. Al ver voor de jaartelling, in de tiende eeuw voor Christus, werd deze stad bewoond die is uitgehouwen in de rotsmuur. De verschillende grotten en gangen zijn tegenwoordig populaire toeristische trekpleisters.

Het eindpunt van vandaag is Borjomi dat ongeveer 1,5 uur rijden is. Het is een populaire en bekende stad vanwege de vele waterbronnen. De rest van de dag heb je vrij om de stad te ontdekken, uit te rusten en je voor te bereiden voor de komende 2 dagen waarin je de bergen in gaat!

Dag 6/7: Borjomi (Panorama Trail)

Vandaag begin je aan een geweldige tocht door het Borjomi-Kharagauli Nationale Park. Het is een van de grootste nationale parken van Europa en de route die je gaat hiken is ruim 34 kilometer lang.
tijdens je wandeltocht kom je langs prachtige vergzichten, kun je je vergapen aan de prachtige biodiversiteit en het prachtige natuurschoon waar dit park om bekend staat.
Na een lange dag hiken overnacht je halverwege de route in een kamp zodat je voor het slapengaan bij het kampvuur alle indrukken van de dag kunt verwerken.

Dag 8: Borjomi Naar Kutaisi

Na het ontbijt ga je naar de Kartli regio naar Gori, de geboorteplaats van voormalig Sovjet leider Jozef Stalin. Hier bezoek je het Jozef Stalin Museum. Daarna ga je naar Uplistsikhe, letterlijk vertaald als ‘Het Fort van God’. Vanaf ongeveer de 10e eeuw voor Christus begonnen de bewoners van Uplistsikhe grotten uit te hakken in rotsen. Hierdoor ontstond een stelsel van grotten, welke als woning dienden of een openbare functie hadden. Vervolgens rijd je door naar Kutaisi waar je de Bagrati Kathedraal en de Gelati Academy en klooster bezoekt.

Dag 9: Kutaisi Naar Mestia

Vandaag rij je richting de Svaneti regio. Na het ontbijt ga je eerst naar Zugdidi waar je een bezoek brengt aan het Dadiana Paleis; een museum opgezet door prins David Dadiani. In dit museum kun je vele archeologische vondsten, cultureel erfgoed en zelfs een aantal bijzondere relikwiën van Napoleon vinden.

Na de lunch rij je door naar Mestia, je eindbestemming van vandaag. In deze stad die midden in de Kausasus ligt heb je de rest van de dag vrij, om lekker te genieten van het uitzicht, een goede maaltijd of wat rust. Morgen ga je de bergen weer in! rondreis door de mooiste bergen van rondreis Georgië!

Dag 10: Mestia: Chalaadi Trail

Vandaag is het weer tijd voor een prachtige hike door de natuur. De Chalaadi Trail is de route die je gaat bewandelen. Onder leiding van onze gids loop je de route naar de Chalaadi Gletsjer.
Onderweg kom je prachtige vergezichten en verschillende landschapen tegen. Vergeet je camera dus zeker niet! De tour duurt ongeveer 6 tot 7 uur en is goed te doen.
Na de trail brengt de gids je weer naar Mestia waar je zult overnachten.

Dag 11: Mestia

Vandaag ga je naar een plek die volledig UNESCO werelderfgoed is. Ushguli is een afgelegen dorp midden in de bergen dat bekend staat om de bijzondere torenhuisjes. Vanaf hier heb je goed zicht op de Sjachara dat met bijna 5200 meter hoogte de hoogste berg van Georgië is.

Dag 12: Mestia Naar Vardzia (Akhalcikhe, Rabati)

Vandaag staat een mooie rit op de planning! Na je ontbijt rij je richting het zuiden om een bezoek te brengen aan het Akhaltsikhe fort & museum. Hier vind je prachtige tuinen, een bijzondere architectuur en prachtige tentoonstellingen over de geschiedenis van de zuidelijke regio van Georgië.

Het tweede deel van de dag breng je door onderweg naar Vardzia: een beroemde stad die is uitgehakt in een berg. Een klif van meer dan 500 meter lang biedt een geweldig uitzicht over de omringende regio.
Aan het eind van de dag kom je weer aan in Tbilisi waar je zult overnachten.

Dag 13: Tbilisi Naar Huis

Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Georgië! Na je ontbijt brengen we je naar het vliegveld (afhankelijk van de vertrektijd) en begint je terugreis naar huis.

Languages

English
Russisch

Veelgestelde vragen

Ja, deze rondreis is geschikt voor mensen met een gemiddelde conditie. Er zijn enkele wandelingen in de bergen van Kazbegi en Mestia, maar deze zijn optioneel en er zijn alternatieven beschikbaar voor degenen die liever niet willen wandelen.

Ja, bij het bezoeken van religieuze bezienswaardigheden wordt van bezoekers verwacht dat ze gepaste kleding dragen, zoals bedekte kleding en geen korte broeken of mouwloze shirts.

Ja, er is voldoende tijd ingepland om te ontspannen en te genieten van de omgeving, vooral in de spa-stad Borjomi. Er zijn ook optionele activiteiten beschikbaar, zoals wandelen en lokale tours.

Ja, Engels wordt in toenemende mate gesproken in Georgië, vooral in toeristische gebieden. De meeste gidsen en hotelpersoneel spreken Engels.

Burgers uit de meeste landen, waaronder de meeste Europese en Noord-Amerikaanse landen, hebben geen visum nodig om Georgië te bezoeken voor toeristische doeleinden. Het is raadzaam om voor vertrek de meest recente visumvereisten te controleren.

Tourbestemming

Svaneti Khevi, Tbilisi, Georgia

Beoordelingen

4.9/5
Erg goed
(6 Reviews)
Erg goed
2
Goed
4
Redelijk
0
Aangenaam
0
Minderwaardig
0
6 reviews on this Tour - Showing 1 to 6
Svaneti Reizen naar Georgie
Robert
04/05/2023

Een fascinerende reis

Deze rondreis door Georgië was fascinerend - we bezochten historische kathedralen en kloosters, maakten wandelingen in de bergen en genoten van de lokale keuken en gastvrijheid van de Georgische mensen. Het was een geweldige ervaring en ik zou deze reis aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis van de Kaukasus.
Svaneti Reizen naar Georgie
Rachel
04/05/2023

Geweldige mix van avontuur en ontspanning

Deze rondreis door Georgië was precies wat ik zocht - een mix van avontuurlijke activiteiten en ontspanning in de spa-stad Borjomi. Ik hield van het wandelen in de bergen en het bezoeken van historische bezienswaardigheden, en het was geweldig om te kunnen ontspannen in de thermale baden van Borjomi. Ik zou deze reis ten zeerste aanbevelen aan anderen!
Svaneti Reizen naar Georgie
Peter
04/05/2023

Fantastische gids en prachtige omgeving

Onze gids op deze rondreis door Georgië was uitstekend - ze was deskundig, vriendelijk en deed er alles aan om ervoor te zorgen dat we een geweldige tijd hadden. De bergen en landschappen waren prachtig en ik zou deze reis aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en cultuur van de Kaukasus.
Svaneti Reizen naar Georgie
Emily
04/05/2023

Een reis vol cultuur en natuur

Deze rondreis door Georgië was perfect in balans tussen culturele en natuurlijke hoogtepunten. Ik vond het geweldig om de historische kathedralen en kloosters te bezoeken, evenals de bergen en natuurlijke warmwaterbronnen te verkennen. Het was een fantastische ervaring!
Svaneti Reizen naar Georgie
Michael
04/05/2023

Geweldige reis naar de Kaukasus

Ik had het geluk om mee te gaan op deze rondreis door Georgië en het was geweldig. Het landschap was prachtig en de lokale keuken was heerlijk. Ik zou deze reis zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een avontuur in de Kaukasus.
Svaneti Reizen naar Georgie
Emma
04/05/2023

Een onvergetelijke ervaring

Deze rondreis door Georgië was een van de beste reiservaringen die ik ooit heb gehad. De gids was fantastisch en de bezienswaardigheden waren adembenemend. Ik zou het zeker aanbevelen aan anderen!

Schrijf een recensie

Vanaf: € 1.049
4.9 (6 Reviews)

Contactpersoon

Alex

Lid sinds 2022

Meer opties ontdekken