Bordzjomi

Bordzjomi is een stad in Georgië, gelegen in de regio Samtskhe-Javakheti in het westen van het land. De stad is bekend om zijn thermale bronnen, die al sinds de oudheid worden gebruikt om aandoeningen van de huid, reumatische aandoeningen en andere gezondheidsproblemen te behandelen.

In de omgeving van de stad ligt ook verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de vroeg-christelijke basiliek van Vardzia, een groot monasteriecomplex dat werd gebouwd in de 12e eeuw, en de Vani-archeologische opgravingen, waar resten zijn gevonden van een antieke Griekse stad uit de 5e eeuw v.Chr.

Natuur van Bordzomi stad

Bezienswaardigheid van Bordzjomi

Een van de belangrijkste attracties van Bordzjomi is het Nationale Park van de Stad. Hier kun je de schoonheid van de natuur bewonderen, met wandel- en fietspaden die je door bossen, valleien en meren leiden. Het park is beroemd om zijn prachtige watervallen en mineralenbronnen, die een populaire bestemming zijn voor bezoekers.

Een andere interessante bezienswaardigheid is de oude kerk van de St. George, die dateert uit de 12e eeuw. Deze kerk is een prachtig voorbeeld van Georgische architectuur en heeft een bijzondere sfeer door zijn antieke interieur en historische betekenis. Het is een populaire plek voor toeristen om te bezoeken en te genieten van de schoonheid van deze historische monumenten.

“De Georgische Bazaar: Proef de Lokale Specialiteiten”

Ook de traditionele Georgische bazaar is een must-visit in Bordzjomi. Hier kun je genieten van de lokale producten en specialiteiten, waaronder verse groenten en fruit, ambachtelijke producten, en de beroemde Georgische wijn. De bazaar is een gezellige plek om te vertoeven, met vele winkeltjes en eettentjes die uitnodigen om te ontdekken en te proeven.

Voor degenen die graag actieve vakanties willen, biedt Bordzjomi tal van mogelijkheden. Je kunt hier bijvoorbeeld gaan paardrijden, wandelen, fietsen of zwemmen in het meer. Er zijn ook tal van andere avontuurlijke activiteiten beschikbaar, waaronder rafting, canyoning en paragliding.

Tot slot is de sfeer in Bordzjomi geweldig. Het is een vriendelijke en gastvrije stad, met gastvrije mensen die er trots op zijn hun cultuur en tradities te delen met bezoekers. De stad is ook bekend om zijn gezellige cafes en restaurants, waar je kunt genieten van de lokale keuken en gezellige sfeer.

In conclusie is Bordzjomi een unieke en prachtige bestemming in Georgië, die biedt wat elke toerist zoekt: historische en culturele schatten, prachtige natuur en gezellige sfeer.

De thermale bronnen

Bordzomi Park Georgie

Bordzjomi is ook bekend om zijn thermale bronnen, die een populaire attractie zijn voor bezoekers. Deze bronnen hebben verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de bloedcirculatie, het verlichten van stress en pijn en het verbeteren van de huidconditie.

De thermale baden in Bordzjomi zijn prachtig aangelegd en bieden een ontspannen omgeving waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de natuurlijke warmte van de bronnen. Er zijn verschillende baden beschikbaar, elk met verschillende mineralen en temperaturen, en elk biedt unieke gezondheidsvoordelen.

Bovendien is het bezoeken van de thermale bronnen in Brodzjomi ook een geweldige manier om te ervaren de Georgische cultuur en tradities. Hier kun je genieten van de gezellige sfeer en de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking, terwijl je tegelijkertijd de natuurlijke geneeskracht van de bronnen ervaart.

In samenvatting zijn de thermale bronnen van Bordzjomi een must-visit voor bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en gezondheid. Dankzij de unieke combinatie van natuurlijke warmte, gezellige sfeer en traditionele Georgian cultuur, is een bezoek aan deze bronnen een onvergetelijke ervaring.

Bordzjomi: 6 Trails te zien

Georgië, gelegen in het Kaukasusgebergte, is een land vol natuurschoon en avontuur. Van de prachtige bossen van de Borjomi-Kharagauli National Park tot de adembenemende Meghruki Gorge, het land biedt vele unieke en ongerepte natuurgebieden om te ontdekken.

Of u nu op zoek bent naar rust en ontspanning aan het heldere water van Kakhisi Lake of avontuur en uitdaging in de bergachtige omgeving van Lomis mta, Georgië heeft iets voor iedereen. Dit artikel zal u meenemen op een reis langs de meest prachtige natuurplekken in Georgië, waar u kunt genieten van onvergetelijke ervaringen in de natuur.

1. Nationaal park Bordzjomi-Charagaoeli

Hike In Borjomi-Kharagauli NP

Het Nationaal Park Bordzjomi-Kharagauli is een bijzonder natuurgebied in Georgië, gelegen in de regio Imereti in het westen van het land. Het park werd opgericht in 1995 en beslaat een gebied van ongeveer 3500 hectare. De stad Bordzjomi, die bekend is om zijn thermale bronnen, gaf zijn naam aan het park.

Het park biedt een prachtige omgeving met een rijke en diverse flora en fauna. De veelzijdigheid aan bloemen en planten, waaronder orchideeën, irissen en rozen, is verbluffend. Er leven verschillende soorten zoogdieren in het park, waaronder herten, vossen en bevers. Vogelspotters kunnen genieten van verschillende soorten vogels, zoals torenvalken, haviken en spechten.

Grootste beschermde gebied van Europa

Een bezoek aan dit park is een onvergetelijke ervaring, vol emoties en inspiratie. Het biedt de kans om de wilde natuur te ontdekken en te genieten van de prachtige omgeving.

De onderkoning Michael Romanov was zo onder de indruk van dit gebied dat hij besloot hier een zomerresidentie te bouwen. Hierdoor werd het jagen en kappen van bomen verboden, wat resulteerde in de oprichting van het Bordzjomi National Reserve. In 1995 werd het park door het World Wide Fund for Nature en de Duitse regering formeel tot Nationaal Park verklaard. Het Nationaal Park Bordzjomi-Kharagauli is het eerste park in de Kaukasus dat aan internationale normen voldoet.

2. Nedzvi National Park

Nedzvi National Park is een beschermd natuurgebied in Georgië, gelegen in het westen van het land. Het beslaat een oppervlakte van ongeveer 17.000 hectare en is een populaire bestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het park is bekend om zijn schilderachtige landschappen en uitgestrekte bossen, en is de thuisbasis van een groot aantal bedreigde diersoorten, waaronder de bever, de eland en de lynx.

Nedzvi National Park

3. Lomis mta

Lomis mta is een bergachtig gebied in Georgië, gelegen in de westelijke Kaukasus. Het is bekend om zijn uitzonderlijke natuurschoon, waaronder hoge bergen, diepe kloven en snelstromende rivieren.

Het gebied is een populaire bestemming voor avontuurlijke wandelaars en bergbeklimmers, die op zoek zijn naar uitdaging en ongerepte natuur.

Lomis mta

4.Kakhisi Lake

Kakhisi Lake is een schilderachtig meer in Georgië, gelegen in het westen van het land. Het is bekend om zijn heldere, blauwe water en omgeven door bossen en bergen. Het meer is een populaire bestemming voor zwemmers, vissers en wandelaars, die op zoek zijn naar rust en ontspanning.
Kakhisi Lake

5.Tsero Lake

Tsero Lake is een meer in Georgië, gelegen in het bergachtige gebied van het Kaukasusgebergte. Het is bekend om zijn heldere, blauwe water en omgeven door bergen en bossen. Het meer is een populaire bestemming voor zwemmers, vissers en wandelaars, die op zoek zijn naar rust en ontspanning in een prachtige omgeving.
Tsero Lake

6.Meghruki Gorge

Meghruki Gorge is een kloof in Georgië, gelegen in het westen van het land. Het is bekend om zijn adembenemende landschap, met hoge bergen, diepe kloven en snelstromende rivieren. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en avonturiers, die op zoek zijn naar uitdaging en natuurschoon.

De kloof biedt spectaculaire uitzichten en is de thuisbasis van een groot aantal bedreigde diersoorten, waaronder de bever, de eland en de lynx.

Meghruki Gorge

Ontdek het rijke culturele erfgoed van Bordzjomi

Bordzjomi heeft unieke en historisch culturele monumenten. Elk van deze monumenten heeft een bijzonder plekje in de rijke culturele erfgoed van het land en is een bezoek waard voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur. Hier is een kort overzicht van vijf van de meest opvallende culturele monumenten in Bordzjomi.

Culturele erfgoed

 1. Green Monastery – Dit is een belangrijke religieuze site in Georgië en bekend om zijn goed bewaard gebleven fresco’s en ingrijpende stenen werk. Het Green Monastery is een populaire bestemming voor toeristen en wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele monumenten in de regio
 2. Timotesubani Monastery – Dit middeleeuwse Georgische orthodoxe klooster bevindt zich in de bergachtige regio van Borjomi. Het is bekend om zijn mooie fresco’s, ingrijpende stenen werk en unieke architectonische stijl. Het Timotesubani Monastery wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele monumenten in Georgië en is een must-see voor iedereen die de regio bezoekt.
 3. Potoleti Church – Deze historische kerk bevindt zich in het kleine dorp Potoleti en is bekend om zijn mooie fresco’s, ingrijpende stenen werk en unieke architectonische stijl. De Potoleti Church wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele monumenten in Georgië en is een must-see voor iedereen die de regio bezoekt.
 4. Daba St. George’s Church – Deze mooie kerk bevindt zich in het dorp Daba en is bekend om zijn ingrijpende stenen werk, mooie fresco’s en unieke architectonische stijl. De Daba St. George’s Church wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele monumenten in Georgië en is een must-see voor iedereen die de regio bezoekt.

Architectuur

 1. Peter’s Castle – Dit middeleeuwse kasteel bevindt zich in de bergachtige regio van Borjomi en is bekend om zijn goed bewaard gebleven versterkingen, ingrijpende stenen werk en unieke architectonische stijl. Het Peter’s Castle wordt beschouwd als een van de belangrijkste culturele monumenten in Georgië en is een must-see voor iedereen die de regio bezoekt.
 2. Dviri Fortress – Dit middeleeuwse fort bevindtzich in de bergachtige regio van Borjomi en is bekend om zijn goed bewaard gebleven versterkingen, ingrijpende stenen werk en unieke architectonische stijl. Het Dviri Fortress is een van de meest indrukwekkende culturele monumenten in Georgië en is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en architectuur.

In samenvattend, de culturele monumenten van Borjomi zijn een waardevol deel van Georgië’s rijke erfgoed en bieden een unieke kijk in het land’s verleden en cultuur. Of je nu geïnteresseerd bent in religie, geschiedenis, architectuur of al deze zaken, een bezoek aan deze monumenten is zeker de moeite waard.

Resorts nabij Bordzjomi

Georgië biedt veel prachtige resorts voor mensen die op zoek zijn naar rust, ontspanning en avontuur. Hieronder vindt u een overzicht van zes populaire resorts nabij Bordzjomi:

 1. Bakoerjani: Dit ski-resort in het westen van Georgië is populair bij zowel lokale als buitenlandse bezoekers. Het biedt uitstekende ski-faciliteiten en een prachtig uitzicht op de bergen.
 2. Mitarbi: Dit resort ligt in het westen van Georgië en biedt een rustige en ontspannen omgeving voor mensen die op zoek zijn naar rust. Het is ook een populaire plek voor wandelingen en fietstochten.
 3. Kokhta: Dit resort bevindt zich in het noorden van Georgië en is beroemd om zijn ski-faciliteiten. Bezoekers kunnen genieten van skiën en snowboarden in de prachtige omgeving.
 4. Tsikhisdzhvari: Dit resort ligt in het westen van Georgië en biedt een ontspannen omgeving voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Het is ook een populaire plek voor wandelingen en fietstochten.
 5. Tsemi: Dit resort bevindt zich in het noordwesten van Georgië en biedt een rustige en ontspannen omgeving voor mensen die op zoek zijn naar rust. Het is ook een populaire plek voor wandelingen en fietstochten.
 6. Likani: Dit resort bevindt zich in het westen van Georgië en is beroemd om zijn mineraalrijke bronnen. Bezoekers kunnen genieten van gezonde wandelingen in de prachtige omgeving en ontspannen in de thermale baden.

Rondreizen

Kampeerreis naar Gomismta (Gomi Mountain)

Gomismta, Gomi, Georgia

7-daagse Wintertour: Bakoerjani

Bakuriani, Georgia

Heliskiën Georgië

Gudauri, Georgia

Actieve rondreis Georgië

Ushguli, Georgia

Vardzia

De stad verleden speelde een belangrijke rol. Het was van de 3e eeuw v.Chr. tot de 5e eeuw de hoofdstad van Kaukasisch Iberië. Het was ook in Mtscheta dat de Georgiërs overgingen op het christendom en de Georgisch-orthodoxe Kerk stichtten.