Door de Eeuwen heen: Dagtrip naar Uplistsikhe & Mtskheta

4.8 (4 Reviews)
Uplistsikhe Street, Gori, Georgia
va. € 65
4.8
(4 reviews)
Boek nu
Duur

9 uur

Annuleringsbeleid

Onannuleerbaar

Groepsgrootte

8 personen

Languages

English, Russisch

Activiteit details

Bezoek de eerste hoofdstad van Georgië en de hoofdstad van Kaukasisch Iberië (5e eeuw) Mtskheta, een stadsmuseum en UNESCO-werelderfgoed van Uplistsikhe (Fort van God) uit de rots gehouwen. Leer en ontdek meer over de oude beschaving die daar leefde.

Highlights

  • Bezoek de Svetitskhoveli-kathedraal en het Jvari-klooster
  • Tour Uplistsikhe, de uit rots gehouwen stad

Included/Excluded

  • Tickets voor Uplistsikhe
  • Vervoer in een comfortabele auto
  • Driver-gids service
  • 2 x flessen mineraalwater per persoon
  • Ophalen / afzetten service
  • Maaltijden
  • Verzekering

Wat je kunt verwachten

Mtscheta

Bezoek de eerste hoofdstad van Georgië en de hoofdstad van Kaukasisch Iberië (5e eeuw) Mtskheta, een stadsmuseum en UNESCO-werelderfgoed van Uplistsikhe (Fort van God) uit de rots gehouwen. Leer en ontdek meer over de oude beschaving die daar leefde.

De excursie neemt je mee naar de Svetitskhoveli-kathedraal uit de 11e eeuw - een van de vier grootste kathedralen. Het is het grootste historische kerkcomplex in Georgië dat overleefde. Door de eeuwen heen vertegenwoordigde het het religieuze centrum van Christian Georgia. Het 6e-eeuwse Jvari-klooster bevindt zich aan de zijrivieren van de rivieren Aragvi en Mtkvari, op de top van een rotsachtige berg. Het is opgenomen in de lijst van monumenten van de wereldcultuur vererving. Koning Mirian IIIrichtte op deze plaats een houten kruis op, dat later werd aanbeden door de christenen uit de Kaukasus.

Uplistsikhe

Verder op de planning staat Uplistsikhe, wie Uplistsikhe bezoekt, begrijpt onmiddellijk waarom juist op die plek een nederzetting ontstaan is. Het nu verlaten stadje ligt op een moeilijk te benaderen rots en biedt een weids uitzicht over een vruchtbare vallei en een deel van de loop van de rivier de Mtkvari.

Er zijn archeologische monumenten bewaard rond Uplistsikhe, waarvan de oudste behoort tot de vroege bronstijd en de Mtkvar-Araksi-cultuur.

Languages

English
Russisch

Activiteitslocatie

Uplistsikhe Street, Gori, Georgia

Beoordelingen

4.8/5
Erg goed
(4 Reviews)
Erg goed
2
Goed
2
Redelijk
0
Aangenaam
0
Minderwaardig
0
4 reviews on this Activity - Showing 1 to 4
Uplistsikhe
Emma
04/07/2023

Een onvergetelijke reis door de oudheid

Ik had nooit gedacht dat ik zo'n fascinerend bezoek aan de oude stad Uplistsikhe zou meemaken. De gids was zeer deskundig en gaf ons veel inzicht in de geschiedenis van de stad. Het bezoek aan Mtskheta was ook ongelooflijk, met zijn prachtige kerken en kloosters. Het was een geweldige manier om meer te leren over de oude religieuze geschiedenis van Georgië. Ik zou deze excursie zeker aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in archeologie en religieuze geschiedenis.
Uplistsikhe
Jack
04/07/2023

Een adembenemende reis door de Kaukasus

De uitzichten op deze dagtocht naar Uplistsikhe en Mtskheta waren adembenemend. Het rijden door de Kaukasus en het stoppen bij verschillende uitkijkpunten was een geweldige ervaring. Het verkennen van de oude grotstad Uplistsikhe was ook ongelooflijk, met zijn oude tempels en grotwoningen. Het bezoek aan Mtskheta was ook geweldig en het was een goede manier om meer te leren over de religieuze geschiedenis van Georgië. Ik zou deze excursie ten zeerste aanbevelen aan iedereen die van landschappen en geschiedenis houdt.
Meer
Uplistsikhe
Vera
04/07/2023

Een reis door de geschiedenis van Georgië

Deze dagtocht naar Uplistsikhe en Mtskheta was een fantastische manier om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Georgië. Het verkennen van de oude grotstad Uplistsikhe was geweldig en het was fascinerend om te leren over de oude cultuur en het dagelijks leven van de bewoners. Het bezoek aan Mtskheta was ook indrukwekkend en het was geweldig om de historische kerken en monumenten te zien. Deze excursie is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur.
Meer
Uplistsikhe
David
04/07/2023

Een must-see ervaring in Georgië

De dagtrip naar Uplistsikhe & Mtskheta was het hoogtepunt van mijn reis naar Georgië. De twee historische sites die we bezochten waren ongelooflijk en onze gids was zeer deskundig en gepassioneerd over de geschiedenis en cultuur van Georgië. Uplistsikhe, een oude stad die in de rotsen was uitgehouwen, was ongelooflijk indrukwekkend. De goed bewaarde gebouwen en smalle straatjes namen ons mee terug in de tijd. Het uitzicht vanaf de top was ook fantastisch. Mtskheta, de oude hoofdstad van Georgië, was even fascinerend. De Svetitskhoveli-kathedraal, die we bezochten, was prachtig, met een rijke religieuze geschiedenis en prachtige architectuur. Het was ook geweldig om door de oude stad te wandelen en de lokale ambachten te bekijken.
Meer

Schrijf een recensie

Vanaf: € 65
4.8 (4 Reviews)

Contactpersoon

Alex

Lid sinds 2022

Meer opties ontdekken