Georgië is een fascinerend land vol indrukwekkende historie en unieke culturen. Dankzij zijn bijzondere geografische ligging – tussen Europa en Azië en midden in de Kaukasus tussen de Zwarte en Kaspische Zee – onderscheidt Georgië zich van andere landen. Deze centrale ligging speelt al sinds de oudheid een cruciale rol in de handel tussen Europa en Azië, en trekt daarom al eeuwen handelaars aan.Archeologische opgravingen in Georgië hebben bovendien de aanwezigheid aangetoond van mensachtigen die meer dan 1,8 miljoen jaar oud zijn. Dit bewijs suggereert dat Georgië wellicht het geboorteland was van de eerste Europeanen, en dat deze vervolgens naar andere delen van Europa verspreidden.Naast haar rijke historie, is Georgië ook een land vol unieke en diverse culinaire tradities, schitterende architectuur, en indrukwekkende natuur, waaronder de bergen van de Kaukasus en de prachtige wijngebieden rondom de stad Kakheti. Georgianen zijn wereldberoemd om hun warme gastvrijheid, en het feit dat zij een eigen, unieke taal en alfabet hebben, maakt dit land nog bijzonderder.

Georgië is een onontdekte juweel als reisbestemming met een veelzijdig aanbod aan klimaat, natuur, cultuur en historie. Het is een opkomende economie met verbeterende faciliteiten en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het ligt op de grens van Azië en Europa en is beïnvloed door handelaren langs de Zijderoute, wat zich uit in Arabische, Perzische, Turkse en Griekse invloeden.

Katskhi-pillar-Imereti-what-to-see

De natuur van Georgië is uiteenlopend, met subtropische gebieden, het Kaukasusgebergte en woestijnen binnen een gebied bijna twee keer zo groot als Nederland. Bekijk de spectaculaire bergen of maak een wandeling door het subtropische bos. De variatie aan klimaat en landschap leidt tot een rijke verscheidenheid aan planten- en diersoorten, van bamboebomen tot theeplantages en eucalyptusbomen.

De Military Highway door de Terekvallei biedt de meest prachtige uitzichten, inclusief het Gergeti kerkje, het Tusheti National Park en het Inkit meer. Georgië was de eerste christelijke natie en het oudste wijnland, dus een wijnproeverij is een must. Cultuurliefhebbers kunnen oude grottensteden bezoeken en langs de Zwarte Zee vind je adembenemende stranden die niet onderdoen voor de Costa, maar met minder toeristen. Populaire badplaatsen zoals Soechoemi en Batoemi trekken jaarlijks veel bezoekers met hun warme zeewater en prachtige stranden.

Kazbegi Georgie

De Georgianen hebben een eigen taal en alfabet, en hun muziek en dans tradities zijn uniek en weerspiegelen de rijke geschiedenis en tradities van het land. De Georgianen zijn ook beroemd om hun gastvrijheid, wat betekent dat bezoekers zich altijd welkom en gerespecteerd zullen voelen.

De architectuur van Georgië is ook indrukwekkend, met oude grotsteden die dateren uit de negende eeuw, historische kerken en kloosters met prachtige fresco’s en het moderne Tbilisi met zijn mix van oud en nieuw. Bovendien is Georgië ook bekend om zijn wijnmaking, die meer dan 8000 jaar geschiedenis heeft en is een belangrijk onderdeel van de Georgianische cultuur.

Verder is de Georgianische keuken een van de meest verscheiden en smaakvolle van de regio, met gerechten die zijn geïnspireerd op de Ottomaanse, Perzische, Arabische en Russische keukens. Bezoekers kunnen proeven van gerechten zoals khachapuri (gevulde broodjes), khinkali (vleesdumplings) en mtsvadi (gegrilde vleesspiezen).

Kortom, Georgië is een land met een rijke en diverse cultuur die bezoekers zal verrassen en inspireren. Van de prachtige architectuur en de muziek en dans tradities, tot de culinaire hoogstandjes en de warme gastvrijheid, bezoekers zullen zich snel verliefd voelen op de Georgianische cultuur.